Velmi otevřený dopis panu L. Větvičkovi

Tak jsem sebral odvahu a napsal tento otevřený dopis známému antifašistovi (neplést s Antifou!) panu Větvičkovi. Jestli chcete, můžete si tento dopis přečíst, je otevřený dokořán, stačí vstoupit, jen račte dál!

Milý Láďo, 

vybavuji si, jak jste před rokem v Parlamentních listech (kde taky jinde, snad v jediném, ještě jakž takž svobodném médiu, když Vám Protiproud i Rukojmího rozprášili fašisté) litoval toho, že jste se nepodíval na východní, rozuměj ruskojazyčnou, Ukrajinu, abyste se sám na vlastní uši a oči přesvědčil, jak tam jsou Rusové terorizování nacisty z Azovu, a jak si všichni tamní obyvatelé ze všeho nejvíce, stejně jako Vy, přejí, aby byli připojeni k Rusku. 

Mluvil jste před rokem, jak vás mrzí, že Vás ve svých ulicích a restauracích nepřivítala města Charkov, Dnipro, Záporoží, Mariupol. 

A dokonce jste se kál, obviniv sám sebe, cituji: “Mohl bych se vymlouvat, že odsud do Mariupole to je stejně daleko jako z Krumlova do Tuniska, ale to mě neomlouvá!” 

Vaše upřímnost mě velmi dojala, málokdo hledá chybu napřed u sebe, a pak až eventuálně u těch druhých. 

Nehledal jste tehdy pro sebe omluvu, a tak je to správné, tak by měl jednat každý čestný a poctivý muž, přesně jako Vy. 

Mám však pro Vás dobrou zprávu, a proto Vám vlastně píšu tento vroucí list. 

Už můžete opět do Mariupolu vyrazit, město už bylo důkladně očištěno od banderovců! 

Už se nemusíte bát, že budete v jeho ulicích potkávat lidi s hadrem na pysku, kterých se tak, a plným právem, štítíte, protože v ulicích Mariupolu teď potkáte málokoho a hlavně v něm nepotkáte nikoho, kdo by mluvil ukrajinsky, což by mohlo docela dobře sedět vašemu naturelu. 

Pravda, moc křepelek ani raků s mužiky v místních restauracích teď v Mariupolu nepojíte, jakož nejspíš ani kaviáru. Ale to má svoje nesporná plus, protože Vás v Mariupolu rozhodně nebude rušit pláč důchodců, kteří se bez covid pasu nemůžou dostat na druhý konec města, což by bylo jistě příšerné. 

Ani becherovky a piva do sebe tam teď moc nenalijete, jako druhdy v Oděse. Ale zato vás místo becherovky může hřát to vědomí, že za všechnu spoušť kolem, za vyvražděné a rozbombardované město, nemůžou ani v nejmenším Rusové, ale Západ, a především pak Američané, respektive jejich tanky, které ti zlotřilci posílali na Ukrajinu v nekonečných vlacích, které jste sám ráčil vidět. 

Myslím, že se Vám teď v Mariupolu, jakož i ostatních východoukrajinských městech, bude líbit ještě víc než před rokem, kdy ruská vojska cvičila u ukrajinských hranic na předem plánovaných cvičeních. 

Jen se prosím, neochomýtejte příliš kolem Azovstalu, jehož denacifikace prostřednictvím strategických bombardérů ještě nebyla zcela ukončena a tak Vám tam hrozí, že by    Vám tlaková vlna mohla shodit Vaši roztomilou čepičku. 

Přeji Vám, milý Láďo, pěkný a ničím nerušený výlet. 

S pozdravem 

KarelTrčálek. 

 

 

Autor: Karel Trčálek | neděle 17.4.2022 17:44 | karma článku: 35,99 | přečteno: 1652x