Vánoční projev Miloše Zemana byl opět plný hnusných lží

Nechutenství pana prezidenta je šťastně za námi a jeho bájivá lhavost je opět ve skvělé kondici. To bude asi těmi vinnými klobásami, kterými ho krmili v ÚVN

            Prohlašuje-li o sobě Miloš Zeman, že je prognostik, pak nelze slovo prognostik chápat jinak, než jako to nejvýstižnější synonymum pro slovo lhář.

            Miloš Zeman byl celý svůj život výtečný lhář, a tomu odpovídal i  jeho pseudovánoční projev, který byl prošpikovaný nepravdami stejně tak, jako je jídelníček pacientů, kteří jsou kvůli akutnímu nechutenství hospitalizovaní na JIP, prošpikován vinnými klobásami.

            „Letošní rok nebyl dobrý,“ lhal nám Miloš Zeman do očí.

            Letošní rok sotva mohl nebýt dobrý, jestliže takřka po celou dobu jeho trvání stál v čele vlády Andrej Babiš, nejschopnější krizový manažer, jakého jsme kdy měli, který řídil náš stát jako vlastní prosperující firmu.

            To snad pan prezident, který je, jak známo nejen náruživý kuřák, ale náruživý čtenář, nečetl knihu Andreje Babiše, kde jsou všechny jeho úspěchy hezky jeden po druhém vyjmenovány?

            „Vláda musí řešit rozpočet!“ říká dále Miloš Zeman a zase lže.

            Rozpočet je naprosto v pořádku a v pořádku je zásluhou opět Andreje Babiše a jím vynalezené rozpočtové metodice. Takže stačí tuto metodiku jen dodržovat a státní rozpočet bude v naprostém pořádku, netřeba si s tím lámat hlavu.

            Lži o nutnosti povinného očkování snad nevěří už sám Miloš Zeman, ale sotva můžeme chtít po starém lháři, aby se aspoň jednou chytil za nos.

            A největší Zemanova lež?

            Největší Zemanova lež se týká Green Dealu.

            „Pokud jde o energetickou krizi, pozorujeme prudký nárůst jak cen elektrické energie, tak zemního plynu. Odhaduje se, že tento nárůst bude pokračovat u elektřiny kolem 30%, u plynu dokonce kolem 50%. Máme-li tento nárůst alespoň zmírnit, musíme se vyvázat z takzvaného zeleného údělu pro Evropu,“ blábolí Zeman.

            Pravda je však někde úplně jinde. Zelený úděl totiž ani pořádně nezačal a cena el. energie roste jak splašená.

            Co to znamená?

            Že nárůst elektřiny nebude kolem 30%, jak se nám snaží namluvit lhář Zeman, ale bude nejméně činit nejméně 100%, a to je ten nejoptimističtější odhad,jak se shodují takřka všichni energetičtí odborníci.

            Proč nám lhář Zeman maže med kolem huby, proč nás balamutí nějakým třiceti procenty, když těch procent bude nejmíň sto?

            Proč se při přípravě svého projevu neporadil např. s V. Mynářem, který by prezidenta jistě na jeho omyl, co se týká  velmi poddimenzovaného odhadu růstu ceny elektřiny, upozornil?

            Ostatně své o růstu cen elektřiny by mohl vědět i Miloš Zeman, když během let 1998-2002, kdy s becherovkou v ruce stál v čele vlády domnělých odborníků vzrostla cena elektřiny v tarifu d01 o 70% a v tarifu D26 dokonce o 100%, a ani k tomu nebylo potřeba Green Dealu, stačila na to opoziční smlouva...

            Kdo jednou lhal, ten už si svoje červené trenýrky převlékat nemusí.

 

 

 

Autor: Karel Trčálek | neděle 26.12.2021 17:05 | karma článku: 26,27 | přečteno: 840x