Poslanec Volný zadržen protiústavně, správně ho měli pořádně seřezat

Nevím jak vy, ale já bych nechtěl být poslancem, a už vůbec ne poslancem Volným, ani za nic, aby mě mohla policie kdykoliv zadržet

            Erudovaný a renomovaný právník Zdeněk Koudelka, mimo jiné autor dnes již legendárního a do dějin právního státu zlatým písmem vepsaného aboličního článku neméně legendární, vpravdě havlovské amnestie prof. Ing. Václava Klause (2012), píše na margo dnešního zadržení poslance Volného, a jeho následné umístění do cely předběžného zadržení, zcela otevřeně následující: „Zadržení poslance Volného, a jeho umístění do cely předběžného zadržení, je protiústavní.

            S názorem tak erudovaného a renomovaného právníka nelze samozřejmě než souhlasit. Zadržení poslance Volného je jistě protiústavní a policie v tomto případě postupovala nesprávně. Správně měla policie poslance Volného nikoliv zadržet, ale pořádně seřezat přímo na místě.

            Takové seřezání má často, jak to dokazuje praxe běžná v Rusku hlavně v inspirativním podání opričníků, až nečekaně blahodárný účinek, spočívající především v tom, že se člověku, který je takto seřezán, lhostejno zda metlou, či pendrekem, rozsvítí a to někdy až tak, že si konečně uvědomí, kde je jeho pravé místo v životě.

            Především má ovšem takové seřezání poslance, na rozdíl od zadržení a umístění do cely předběžného zadržení, tu výhodu, že není protiústavní, neboť by jistě posloužilo v tomto případě především ku prospěchu samotného poslance Volného, neboť není nikdy na škodu, když se člověku rozsvítí.

A v případě tak pregnantním, jako je případ poslance Volného, nemohu nebýt, jako zarytý humanista, než optimistou, a proto předem tuto, tak pozoruhodnou osobu, nijak nezatracuji, ba naopak požaduji, spolu s jistým filosofem: „Řezat, řezat, a zase řezat, na dně každé žumpy se skrývá perlička!“

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Trčálek | neděle 7.3.2021 18:37 | karma článku: 29,67 | přečteno: 752x