Jsou čeští hokejisté hrající v Rusku opravdu jelita a bezmozci?

Byť je nezpochybnitelným faktem, že Putinovo Rusko je na Ukrajině agresorem, dle mého názoru není správné trestat české hokejisty za to, že hrají v Rusku    

            Nevím, co má Dominik Hašek v hlavě. Ale hokejisté, kteří hrají v Rusku, jsou mi rozhodně mnohem sympatičtější než Hašek.

            Jednoho z nich jsem osobně navštívil a musím říct, že tento člověk na mě zapůsobil tím nejlepším možným dojmem.

            „Opravdu mi tady nic nechybí,“ uvítal mě náš hokejista se skromným úsměvem a ne bez hrdosti řekl, „podívejte, jaký mám nádherný byt. Je světlý a prostorný. A výhled máme rovnou do tajgy.

            Vidíte, to je ona!“

            „Nádhera!“ vydechl jsem, hledě z okna bytu na nedozírnou tajgu.

            „A peníze mi taky chodí včas. Podívejte, že vám nelžu!“ ukázal mi náš hokejista výpis ze svého účtu.

            Opravdu, peníze, jeho mzda za práci odváděnou na ledě, mu přicházela včas a v plné výši, nechyběla ani kopějka.

            „Nu, je vidět, že si vás tady velmi váží,“ podotkl jsem.

            „Ano, váží si mne. Tady si váží každého člověka, který jim nechce ublížit,“ přikývl hokejista a velmi vážně dodal, „podívejte, já jsem hokejista, mně se tady líbí. Chci hrát, chci dělat to, co umím a navíc v silné lize. Možná se to někomu nelíbí, ale co se dá dělat?

            Kdybyste byl třeba voják, chtěl bojovat a uměl bojovat, taky byste šel do té nejkrvavější války a do té nejlepší armády a snažil se tam předvádět co nejlepší výkony.

            Nebo byste šel rovnou bojovat do Afriky.

            A oč je Rusko horší než Afrika?

            Dělám to neustále. Říkám vám, že mi tady nikdo nic špatného nedělá, nikdo mě tady nezavírá na dvacet let, protože jsem západní agent. A když vystřídám, a sedím na střídačce, přijde ke mně vždy trenér a řekne mi, že jsem molodec.

Všechno mi tady vyhovuje. Prostě hraju hokej, jak nejlíp umím, v Rusku, ohromné zemi, kde všechny ostatní eurasijské národy semknuté Ruskem nabývají ochrany a pokojně se rozvíjejí.  Děkují Bohu a ruskému vůdci, že se ruské impérium vrací a já v něm můžu pokojně žít a hrát hokej v kvalitní lize. Žít v impériu je údělem silných, na který spotřebitelská chátra nestačí.“

            „To je fakt, žít v impériu je údělem silných,“ přikývl jsem a popřál našemu hokejistovi hodně úspěchů na sportovním poli, je ostudou, že takoví skvělí lidé a hokejisté nemohou reprezentovat naši zemi.

 

Autor: Karel Trčálek | úterý 8.8.2023 9:03 | karma článku: 23,43 | přečteno: 500x