Jak se Lipavský nažral a týmy NHL zůstaly celé

Tak ruské hokejisty v pražských zápasech týmů NHL  přece jen uvidíme, protože ti nejspíše na Ukrajinu v rámci částečné mobilizace povoláni nebudou

Řekl bych, že sportu tady u nás nejvíce rozumíme my, pan učitel a já. A tak dá rozum, že si o sportu povídám hlavně s ním.

Teď jsme si spolu povídali o zápasech NHL, které se uskuteční v Praze.

„Tak přijedou! Ruští hokejisté! Přijedou, i když hrají v NHL a ne v KHL! V tomto směru je mi jich trochu líto, ovšemže. Mohli hrát v KHL, mohli mít na střídačce plakát s Putinem, mohli být mobilizováni až v úplně poslední vlně, ale oni hrají v NHL a berou plat v dolarech.

Chudáci!

Ale aspoň že přijedou!

Nabokov žil přece taky v USA. Tuhle jsem četl jeho Lolitu. Skvělá kniha, opravdu skvělá! A teď uvidíme konečně nějaké ruské hokejisty, i když ne ty nejlepší. Už se těším!“ jásal jsem, že zas po delší době uvidím ruské hokejisty.

I pan učitel se těšil.

Proto hned připomenul: „Já osobně jsem každopádně rád, že oba týmy NHL budou moci v Praze nastoupit kompletní, včetně hráčů z Ruska. Což rozhodně neznamená, že bych snad ve válce Ruska na Ukrajině fandil ruské straně a že bych neodsuzoval mnohá zvěrstva, kterých se tam ruští vojáci dopouštějí na civilním obyvatelstvu.

Odsuzuji je!

Má ale logiku trestat za to několik ruských hokejistů, kteří převážnou část roku tráví v zámoří, letos dokonce byli v zámoří raději i přes léto, a do Prahy navíc přijedou nikoliv jako reprezentanti ruského národního týmu, nýbrž klubů kanadsko-americké NHL?

A víte na koho se nejvíce těším?

Nejvíc se těším na Fedotova.

Ani nevíte, jak jsem rád, že přijedete i Fedotov!

To, jak si nedal na krk stříbrnou olympijskou medaili, to bylo opravdu geniální!

A teď ho uvidíme!

Jsem opravdu rád, že k nám Fedotova pustili!

Co by asi někteří českoslovenští sportovci před rokem 1989 říkali na to, kdyby jim západní země bránily účastnit se významných sportovních akcí jen kvůli tomu, že pocházejí ze země, v jejímž čele je Klement Gottwald, Antonín Zápotocký či Gustáv Husák?

Například takoví Němci, protože Husák proti nim bojoval v SNP?“

„Přesně tak!“ souhlasil jsem s panem učitelem a dodal, „kdyby k nám nepustili Fedotova, bylo by to na demisi vlády.

Jako by nestačila ta drahota, a přitom by Okamura dokázal u Putina vyjednat pro nás levný plyn.

Když není levný plyn, bude aspoň Fedotov. Podle mě je Fedotov mnohem lepší brankář než Hašek. A teď se sami o tom na vlastní oči přesvědčíme. Proto Hašek nechtěl k nám pustit ruské hokejisty, aby celý národ neviděl, že Fedotov je lepší než on.

Myslíte si totéž, pane učiteli?“

„Ano, myslím si totéž, tedy jsem,“ přikývl pan učitel a nelhal, myslel si totéž a tedy je.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Trčálek | středa 28.9.2022 16:30 | karma článku: 19,97 | přečteno: 405x