Falešná plynová Merkelová

Dosluhující německá kancléřka Angela Merkelová na klimatické konferenci v Glasgow vyzvala k celosvětovému konci spalování Tykačova uhlí! Pokrytec jeden!

Nesnáším, stejně jako hoši od Bobří řeky, pokrytectví!

A největší pokrytectví je to klimatické.

A královnou všech klimatických pokrytců je Angela Merkelová.

Jadernou energetiku chceme co nejrychleji opustit a přejít na zásobování z obnovitelných zdrojů,“ prohlásila kdysi Merkelová.

Jenže já jsem přesvědčen, že už tehdy dobře věděla, že bude nutné vykrývat obnovitelné zdroje zdroji konvenčními.

A výsledek tohoto pokrytectví?

Šílené ceny ruského plynu!

Německo hlava, nehlava tlačí tento ruský plyn do Evropy, jako by snad ani na světě neexistoval jiný plyn než ten ruský, nebo jako by na světě snad ani neexistovalo uhlí.

Například Gerhard Schröder, jehož fotr padl na východní frontě, pobírá spoustu rublů za to, že hájí zájmy ruského plynu v Německu a dalších evropských zemí, Miloš Zeman je proti němu opravdový čučkař.

A tento Gerhard Schröder se tentokrát dovolal i Angele.

„Guten Tag,“ řekl jí do telefonu a pokračoval, „můj fotr padl na východní frontě, to není žádné tajemství. Válka proti Rusku je nesmysl. Vzpomínáš na pakt Ribentrop-Molotov?“

„Guten Tag! Jak bych nevzpomínala? Byl jsem přece v Hitlerjugend!“ odpověděla mu Angela.

„No, a Nord Stream II. je takový pakt Ribentrop-Molotov II. Už rozumíš?“ řekl Gerhard Schröder do sluchátka.

„Rozumím. Ale co mám udělat?“ zeptala se Angela.

„Musíš tlačit na náhradu Tykačova uhlí plynem. Rozumíš? Tykačovo uhlí je pro nás největší problém. Když se bude spalovat Tykačovo uhlí, tak se nebudou zvyšovat ceny plynu a já mám provizi 1% z každého kubíku,“ vysvětlil jí Schröder.

„Fajn. Rozumím. Ale není to pokrytecké?

Ačkoli při samotném spalování plynu jsou emise CO2 oproti spalování uhlí zhruba třetinové až poloviční, z klimatického pohledu je nutné připočítat rovněž tzv. fugitivní emise, tedy úniky plynu při jeho těžbě a přepravě. Při těžbě i přepravě plynu totiž často dochází k jeho únikům. Hlavní složkou zemního plynu je přitom metan, který má až 80x silnější skleníkový efekt než CO2.

Podle studií stačí, aby do atmosféry unikly 3 % vytěženého zemního plynu, aby byly zcela vymazány úspory vypuštěných skleníkových plynů oproti spalování uhlí. Podle odborníků ale často uniká procent až osm. Podle dat Mezinárodní agentury pro energii či analýz Global Witness byly v Evropské unii emise z plynu vyšší než z uhlí už v loňském roce,“ namítla Angela.

„Jasně, že je to pokrytecké. Ale to byl i pakt Ribentrop-Molotov I. A zbláznili jsme se z toho? Nezbláznili! Prostě se nesmí spalovat žádné Tykačovo uhlí, jenom ruský plyn.

Jo, a ještě něco. Tuhle mi Putin říkal, že jste se prý jednou v devětasedmdesát potkali kdesi pod Berlínem na nudapláži,“ řekl do telefonu Gerhard Schröder.

„Ano, byl to tenkrát velmi sympatický mladík. Jen trochu nesmělý, pořád se slunil jen na břichu, ani za nic se nechtěl otočit na záda. Řikala jsem mu ať se otočí i na záda, aby byl opálený pěkně celý, ale on mi odpověděl, že se mu na břichu dobře leží a večer měl spálená  záda, vidím ho jako dnes,“ přikývla Angela a společně se tomu s Gerhardem zasmáli.

Co na tom, že plyn je cestou do klimatického pekla?

Co na tom, že jedinou cestou z tohoto pekla je spalování Tykačova uhlí, kterého máme u nás v Česku, chválabohu, víc než dost!

Rusko nás zase hodilo, jako už tolikrát, přes palubu a nechalo nás napospas Německu.

A nejhorší na tom je, že nás nezachrání ani Okamura, protože toto není diktát Bruselu, ale přímý důsledek paktu Ribentrop-Molotov II.

A pokrytečtí politici tento pakt hájí a prosazují.

A všech pokrytců královnou je právě Angela Merkelová.

Až ji někde potkám, tak jí za to rozbiju tu její skopčáckou hubu, svini!  

 

 

 

 

 

Autor: Karel Trčálek | středa 3.11.2021 5:15 | karma článku: 17,52 | přečteno: 392x