Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zemský škůdce Paroubek má pravdu

Dnes jsem coby „uvědomilý volič“ navštívil webové stránky ČSSD k volbám do Evropského parlamentu. A co jsem zde nenalezl?! Ve článku, ve kterém se kluci a holky z ČSSD chlubí, jak jsou skvělí a úžasní, s názvem Jihočeši fandí sociální demokracii jsem nalezl následující citaci Jiřího Paroubka: „Pomozte nám napravit pověst naší země…“ Jiří Paroubek má pravdu, je co napravovat.

Je dobře, že si Jiří Paroubek konečně uvědomil, co spáchal, když spolu s dalšími nezodpovědnými poslanci shodil vládu v půlce českého předsednictví. A tím jedním tahem třikrát poškodil Českou republiku.

Poškození první: Jiří Paroubek výrazně snížil možnost prosazení českých národních zájmů v EU. Oslabil naši vyjednávací pozici. Vždyť kdo bere vážně vládu v demisi, tedy vládu bez mandátu, či úřednickou vládu, tedy vládu bez jasného mandátu. Z role aktivního tvůrce evropské politiky nás tak odsoudil k roli pasivního moderátora, aktéra bez vlastních zájmů a názorů.

Poškození druhé: Jiří Paroubek dal za pravdu všem těm, kteří se na nás i na ostatní země bývalého východního bloku dívají skrze prsty, jako to činí například francouzský prezident Sarkozy. Prý jsme moc malí, málo vyspělí a radši bychom se vůbec do zahraniční politiky neměli motat, pro jistotu bychom se v intencích Sarkozyho předchůdce Chiraca neměli ani k ničemu vyjadřovat, vše bychom měli přenechat těm „velkým, silným a schopným“.

Poškození třetí: Jiří Paroubek nás poškodil v očích našich potenciálních partnerů, již výše zmíněných zemí bývalého východního bloku. Jak se na nás asi budou dívat, po tom, co „jsme“ jim udělali? Určitě nás budou mít hodně rádi, po tom, co jsme na ně vrhli špatné světlo a poškodili i jejich obraz v zahraničí. Na jejich budoucí předsednictví, bude-li vůbec nějaké, bude nahlíženo se značnou skepsí a nedůvěrou, jejich schopnosti prosadit něco, tak budou značně omezeny.

Je vidět, že je, co napravovat. Paroubkův recept, tedy volba kandidátů ČSSD do EP, se mi nezdá býti zrovna dvakrát vhodným řešením. Jak ostatně mohou být garanty nápravy ti, co dané škody způsobili? V souvislosti s těmito lidmi mě napadá jedno krásné pojmenování z minulosti, zemský škůdce.

P.S. Při psaní tohoto blogu jsem si vzpomněl na nádherný vtip o Jiřím Paroubkovi. Snad se vám bude líbit.

Ztroskotá letadlo s Bursíkem, Topolánkem a Paroubkem na palubě. Spolu s troskami letadlo jsou tito tři pánové vyplaveni na ostrově, kde jsou okamžitě zajati tlupou lidojedů. Náčelník jim sdělí, že mají pro tyto případy starý zvyk. Bursík, Paroubek a Topolánek dostanou dvě kuličky a na týden budou zavřeni, každý sám, do stanu. Ten kdo mu s těmi dvěma kuličkami ukáže, co ještě v životě neviděl, nebude snězen. Uplyne týden.

Lidojedi jdou do stanu k Bursíkovi. Ten sedí na zemi a kuličky se samy honí po podlaze. Náčelník: „To je staré, to nám tu předvádí každý druhý. Sežrat!“ Následuje stan s Topolánkem. V něm sedí Topolánek a obě kuličky levitují ve vzduchu. Náčelník: „To nám tady před týdnem předváděl jeden Holanďan. Sežrat!“ Pak jdou k Paroubkovi. Vlezou dovnitř. Ve stanu sedí Paroubek a brečí. Náčelník se na něj podívá a říká: „Tak to jsem ještě neviděl, ten debil jednu ztratil a druhou rozbil.“



Autor: Matěj Trávníček | pátek 15.5.2009 10:46 | karma článku: 39,11 | přečteno: 2671x
  • Další články autora

Matěj Trávníček

Polobůh Heger zasahuje

Tak předně a jen pro ujasnění. Cigarety existují, protože je lidé chtějí. Kdyby lidi nechtěli kouřit, nikomu by se cigarety nevyplatilo vyrábět. Výrobci by zkrachovali a cigarety by přestaly existovat. (Podobně jako jiné dnes již zapomenuté výrobky.) Lidé je však kupovat chtějí a díky tomu má spousta lidí práci a živé své rodiny, ale to jen tak na okraj.

27.3.2013 v 9:42 | Karma: 24,29 | Přečteno: 1067x | Diskuse| Politika

Matěj Trávníček

Jiná volba, stejné bahno

Jedním z argumentů zastánců přímé volby bylo i to, že její zavedení přinese celému procesu výběru hlavy státu důstojnost. Již necelý týden před druhým kolem volby však vidíme, že něco takového se stalo jen stěží. Z původních 8 obyvatel vily, ke kterým castingová agentura Nejvyšší správní soud přiřadil ještě paní Janu, zbyli jen 2. A ve vile přituhuje.

21.1.2013 v 8:37 | Karma: 13,09 | Přečteno: 711x | Diskuse| Politika

Matěj Trávníček

Pane Okamuro, tohle jste už vážně přehnal

Poté, co vyřkl několik přinejmenším kontroverzních názorů a našel v sobě tu nekonečnou drzost napsat knihu s názvem „Umění vládnout“, objevil kandidát na prezidenta a člověk s názorem na cokoli, Tomio Okamura nové dno. Tvrdí, že komunismus je nejdemokratičtější systém, a na svém blogu dokonce píše: „To, že je někdo komunista nikdy nevylučuje, že je demokrat.“

20.11.2012 v 22:47 | Karma: 32,91 | Přečteno: 1990x | Diskuse| Politika

Matěj Trávníček

Jsem student a jsem pro školné!

Debata o případném zavedení školného postrádá jeden zcela zásadní rozměr. A sice rozměr morální. Základní otázka totiž nezní v duchu Hamletovského dilematu: „Mít či nemít školné?“ Nýbrž: „Kdo by měl platit za studium na vysoké škole?“

22.2.2012 v 10:07 | Karma: 23,67 | Přečteno: 1451x | Diskuse| Politika

Matěj Trávníček

Příliš krátká paměť Bohuslava Sobotky

Tak a už je to tady zase. Obstrukce. Opozice se snaží vládní většině znesnadnit přijetí reformních zákonů. Za pozitivní lze spatřovat, že na rozdíl od tolik idealizované I. republiky a tolik zbytečně nenáviděného habsburského mocnářství zatím poslanci nepřistoupili k fyzickým konfrontacím ani nezahájili proces demolování vybavení dolní komory parlamentu.

2.11.2011 v 15:12 | Karma: 36,62 | Přečteno: 1818x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tahač s tankem a osobák zastavily, kamion už ne. Nehodu u Bohumína nepřežil člověk

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  10:54

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Prokremelští motorkáři přijeli do Brna, Foldyna se k nim přidá v Praze

4. května 2024  8:57,  aktualizováno  10:42

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Ňadra ze všech úhlů. Benátky vystavují nadčasovou a kdysi cenzurovanou krásu

4. května 2024  10:08

Jaké je jedno z nejranějších a nejtrvalejších témat v umění – a zároveň jedno z nejvíce...

Ukrajinista: Zelenskyj podporu ztratil, jeho lidé překračují ústavní rámec

4. května 2024

Vysíláme Na pozadí války začíná západní veřejnost se stále většími obavami sledovat domácí politickou...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
PhDr. Matěj Trávníček (*25. 2. 1988)
Politolog, I. místopředseda Mladých konzervativců, člen Mensy ČR a České společnosti pro politické vědy. Živí se prací v oboru a věří, že i politologové by se neměli bát říkat svůj názor. Své názory by však neměli zaměňovat za vědecké poznatky. Specializuje se na volební studia a zejména pak volební systémy. Na tomto blogu prezentuje výhradně své soukromé názory.