Housle v Rimini

Když mi bylo osmnáct,  kysla jsem v zaprděným pokojíčku a  rýpala tužkou vzkaz milovanému: Kde pořád jsi?? Bylo jaro. Na jaře měl  konečně dorazit do mýho života, ale někde se cestou zpozdil. Na protest jsem sežrala tři balíky brambůrek, deset kofil a padesát tři jablek.

Antonie vrzala o pár bloků dál posmutnělou árii o dálavách. Pak sbalila baťoh, uvázala kristusky, zvedla tříkilovej mobil a zavolala mi: Jedem do Itálie. Do kapsy jsem strčila naspořenou tisícovklu, koupila pár rybích konzerv a toaletní papír. A jelo se.

Ráno jsme se vzbudila pod nádhernou horou a do obličeje mě pleskal alpský vzduch. Bylo tak krásně. Smály jsme se. K snídani byl chleba s cibulí. Před obědem nás naložil do rozvrzaný káry sexy bubeník Benjamín. Odpoledne nás přivítalo Rimini a moře! Moje první moře v životě a mega suknice, ve kterejch jsme na přeplněný pláži děsily plavkovité turisty. No jo, když my ty plavky nevzaly!. Kdo by čekal, že zdvihneme palce a dojedeme tak daleko.

Večer nám došla strava a Antonie to rozbalila kdesi v postraní uličce.Pihatá drobotina a její mihotající se houslové variace. Pár euro to vyneslo, takže jsme si mohly koupit chleba a máslový sušenky. Večer jsme spaly v parku obklopeném psímy exkrementy a bály se úchyláků. Takoví zelenáči!

O rok později už dvě samičky velkolepě vyjely až do Španěl. Pět dnů a čtyři noci na dálnici, tuberáckej kašel, hlad a....krása.  Byly jsme tak daleko a požíraly život všema deseti. Celej tenhle bláznivej výlet vyvrcholil na Rainbow v měkkejch Mojžíšovejch tlapkách.

Další rok nás čekal Santiago De Compostella a jeho melodie a ten sexy divadelník a bublinkový víno a rackové.

A pak znovu.

A pak už ne.

Pak ke mně dorazil zpožděnej expres s Chlapem a k Antonii pro změnu direct čapí nadílka.  Hvězdnatý noci na odpočívadlech přenecháváme velkoryse  náctinkám.

Ať si to užijou. A ať to přežijou. To hlavně.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Trampotova | úterý 13.1.2009 16:18 | karma článku: 22,01 | přečteno: 2290x
  • Další články autora

Olga Trampotova

Jak se pozná punková matka

31.7.2014 v 11:06 | Karma: 38,43

Olga Trampotova

Potrat v nasládlém EMO hávu

24.6.2014 v 11:03 | Karma: 28,78

Olga Trampotova

Před rakovinou

9.6.2014 v 14:55 | Karma: 40,32