Jak správně napsat multikulturní a politický blog!

Jelikož poslední dobou jsem více soukromník čí obyvatel městské části Hyde park, tak jsem přemýšlel o tom, jak ulehčit situaci jiným pánům, paním, slečnám, dinosaurům a letadlům v psaní článků na choulostivá témata. Těmi jsou Romští spoluobčané, imigranti z Afriky a Blízkého východu, domácí muslimové a černoši v Evropě. Budu se snažit vycházet ze svých zkušeností X let psaní blogu jinde i na iDnes a odvrátit tak Váš pobyt v Hyde parku či se stát čistým soukromníkem bez čtenářů.

Pravidla

1. Pokud doma chováte dinosaura, zatajte to. Ve většině filmů, hororů atd. umírají Asiati, černoši či jiné menšiny jako první. Tudíž toto je první chyba, co uděláte, když napíšete, že máte doma dinosaura. Je jedno, jestli je to Hadrosaurus, co je býložravec nebo máte klasického Cerontosaura, co Vám systematicky likviduje stádo dobytka. Dinosaurus jako dinosaurus. Ti pánové to vyčmuchají a hned jste za rasistu a xenofoba.

2. Nezmiňujte Star Trek a ani Star Wars s argumentem, že toto je přece budoucnost ne? Rasistické vtipy nejsou vhodné. A opravdu není vhodné tvrdit, že ve Star Treku jsou Romové transmodifikování ve Ferengy. Nejenom že to není pravda, ale ještě tím budete tvrdit, že jsou ohyzdní, smrdí a ukradnou všechno, co na lodi (domě) najdou. Navíc prodávají své ženy do otroctví. Takže moderní sci-fi bláboly z budoucnosti také vynechejte.

3. Slova, která obsahují sluníčko, musíte vynechat také. Sluníčkoví parchanti, sluníčkové vidění světa atd. To nesmíte použít. Je to zásadní chyba a mnohdy kvůli jedné takové hlouposti ztratíte zajímavý článek. Musíte je nahradit synonymy. Nabízí se například člověk s alternativním pohledem na svět, člověk, co má všechny rád či můj oblíbený člověk se srdcem na pravém místě.

4. Vyvarujme se jakékoliv zmínky o barvě pleti. Tedy jedině pokud se jedná o romské a černošské etnikum. To můžete zmínit pouze v případě, že se jedná o pozitivní zprávu, jako například zachránil dvě stě čokolád od dětí, které by jinak mohly dostat cukrovku. Tady nevadí, když to zdůrazníte, nejlépe 50 krát, aby čtenář pochopil, o koho se jedná. Ale jakmile hrozí, že by se jednalo o opak, musíte to okamžitě přepsat. Nabízí se napsat, neznámý pachatel. Ale jakmile víte, že je to běloch či Asiat, směle to napište. Ideálně ještě napište, že je to Pepa z Horní Dolní a Jue Tu Nanh z Vietnamu z horní sámošky na ulici Stonožek v Praze.

5. Nesmíme používat seznam následujících slov či slovních spojení: zloděj, nevzdělaná masa, kriminálníci, sociálně vyloučení, hluční, ověšeni zlatem, nevzdělatelní, nemají přínos pro společnost, potopit, poslat domů a další, které se mi nějak teď nevybavují, ale diskuze bude otevřena pro doplnění slov, která jsou podle Vás stejně významná ne-li smrtelně hříšná. Tímto předem děkuji.

6. Nikdy nepiště pravdu a to, co si myslíte. Dopadnete hodně špatně. Dám příklad. Romský mladík ukradne parfém. Toto nesmíte za žádnou cenu napsat. Musíte napsat: neznámý pachatel mladistvého vzhledu nejspíš odcizil neurčitou věc neurčité ceny. Nikdo pak nemůže na netu dohledat, kdo to byl, nemůže hledat, co ukradl, a Vy budete z obliga. Je to sice krkolomné, ale když si dáte tu práci, budete tak skvělí jako naši novináři. Naučte se hojně používat mladík, sběrač kovů, multikulturní obohacení atd. Však skvěle poslouží články od iDnes. Tam se naučíte ten správný styl.

7. Nikdy nepište to, co podle Vás islám přináší v současné době do Evropy a přináší světu. Naprosto se vyvarujte srovnání se současným křesťanstvím. Ideální pro srovnání je 14./15. století. Nebudu psát proč, protože jistě víte, nemůžu poručit pravidlo.

8. Nepomlouvejte Zelené. Nepomlouvejte socialisty. Oni za zákony nemohou, za to mohou občané, co je volí! To si zapamatujte. Nesmíte je obviňovat z politiky imigrace, tu má na starost sluneční král.

 

Takže co, pomohlo? Nebo se stal soukromým obyvatelem nečteného Hyde parku? Či dokonce jste soukromník, co si vydělává sám na sebe tím, že sám sebe čte? Přijde Vám to absurdní? Měří iDnes všem stejně? Můžete politiku svobodně řešit a zhřešit nebo nesmíte napsat to, co si skutečně myslíte? Pro Vaše názory opět otvírám diskuzi, protože to, co si myslíte Vy, mí čtenáři, na tom záleží. Já se diskuze účastnit nebudu, já už jsem ve válce padl.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Veselý | pátek 2.1.2015 22:18 | karma článku: 28,80 | přečteno: 1271x