Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak převzít vyznamenání? V mikině, podvodníkovi to nevadí.

Tak jsem se letos po letech podíval na přenos  udílení "cen" Miloše Zemana. A nestačil jsem se divit, jak to mohlo klesnout. Bylo opravdu smutné sledovat, jak skvělé lidé dostávají vyznamenání a následně pak přijde studená sprcha při předávání ocenění kamarádům. 

Šéf protokolu....

Nejenom, že tento pán je podvodník a lhář, co se chlubí titulem, který nezískal. Většina smrtelníků by při lhaní o svém vzdělání skončila v lepším případě na dlažbě v horším u soudu. Ale pokud pracujete pro Klause či Zemana, tak je to jedno. Můžete lhát, podvádět, vymýšlet si, přikrášlovat si životopis. Všechno Vám projde. Ale co předvedl tento pán při předávání, nad tím musí všem rozum stát. Buran Sedláček si šel pro státní vyznamenání při nejvýznamějším státním svátku v mikině. V mikině. Zcela to pak vystihuje to, že dostat státní vyznamenání za přínos české kultury. To jsem čuměl. Chápu, že natočil zajímavý seriál České století ale tím jeho tvorba hasne. Poslední kvalitní počin od něj je z roku 2006. Čekal jsem, kdy se objeví kudrnatá hlava Trošky v havajské košili a dostane také vyznamenání. Stále se ptám, jak toto mohl šéf protokolu dovolit. 

Obecně jsem se naivně domníval, že šéf protokolu je tady od toho, aby dohlížel na dodržování určitých společenských norem a následně se je snažil prosazovat. Šeredně jsem se zmýlil. Když to srovnám s panem Špačkem, tak současný šéf protokolu, je akorát panák se šerpou, který se honosí falešným titulem. Jestli mu skutečně přijde normální, aby si člověk přišel pro vyznamenání v mikině, tak mu mohli rovnou dát papírový diplom s 1. místem, kilo bůčku na cestu a poslat ho domů. Naivně jsem si myslel, že ten pán se šerpou tam je proto, aby lidi donutil přijít v reprezentativním oblečení. Přijít v mikině je výsměchem a urážkou tohoto ocenění i když se nejedná o nejvyšší vyznamenání. Ale co naplat. Jsme asi svědky nové éry, kdy mikina se stává společenským oděvem.

Řád bílého lva

No ono by se to dalo ještě zkousnout, kdyby Fico nedostal nejvyšší státní vyznamenání. Tímto to Zeman naprosto dorazil. Dá se ještě pochopit Bílá a spol. Ale za co to dostal Fico, to zůstane navždy záhadou. O to smutnější, že Sir Nicholas Winton získal to samé ocenění jako ten pán, co projel prezidentské volby na Slovensku a jeho budoucnost ve slovenské politice není růžová. Přijde mi, že Zeman "poděkoval" za naši Livinku na Slovensku a odměnil se nejvyším státním vyznamenáním. Takže se opakují léta 72 či 73, kdy dostávali toto významné ocenění politici jako je Castro či Brežněv. Fico se naprosto ničím nezasloužil o zlepšení česko-slovenských vztahů. Nezlepšil koordinaci, spolupráci atd. Nepřispěl ničím. Defacto má jenom jednu jedinou "vlastnost". Kamarád Zemana

 

 

Je smutné, že tak významný den dokázal náš prezident tak podělat. Do výběru ocenění nemám moc co mluvit, ale dávat vyznamenání lidem, co mu pochlebovali před volbami a ještě tak okatě a první rok v úřadu, to opravdu umí jenom on. Klaus i Havel měli své chyby a mnohdy veliké chyby, ale na Zemana rozhodně nemají. Ten se zařadil po boj Husáka atd. A jeho spolupracovníci jako Mynář či šéf protokolu jsou jenom dalším "hřebíčkem" do rakve. Nevolil jsem ani Karla a ani Zemana. Ale myslím si, že i ten Karel by nedělal tolik ostudy jako náš prezident a jeho úřad. Pokud nejsou schopni udělat z udělování vyznamenání významný den, tak ať raději nedělají vůbec.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Veselý | středa 29.10.2014 16:50 | karma článku: 35,95 | přečteno: 2373x
  • Další články autora

Tomáš Veselý

Ombudsmanka testovala hranou provokací realitní kanceláře, Romka podala žalobu za újmu

Opět se ukazuje, že v našem banánovém státu je všechno možné. Naivně jsem si říkal, že pan ombudsman Motejl byl skutečně poslední slušný a respektovaný ombudsman. Nyní tam vládne feministická *něco*, co si plete pojmy jako povinnost, právo, rasismus, diskriminace atd. Chce se mi zvracet pokaždé, když tahle troska otevře hubu.

23.3.2015 v 15:03 | Karma: 28,10 | Přečteno: 786x | Diskuse| Politika

Tomáš Veselý

Vzdělání Romů? Neřešitelný problém, který mají řešit oni! Ne EU!

Takže se jede zase nanovo. Naše silně rasistická společnost, která zakořenila svou nenávist už někdy v 15. /16. století naprosto bezdůvodně vůči romskému (v té době a všude jinde na světě cikánskému) obyvatelstvu. Pomluvou docílili toho, že společnost se na ně dívala skrz prsty. Nebyli to zločinci, kejklíři a tuláci. To jsou hnusné a rasistické legendy, které očernili v očích nás, rasistů, Romy. Takže máme 21. století a Evropská komise nás opět začala šikanovat. Tentokrát nebo zase znova se jedná o vzdělání...

12.3.2015 v 23:14 | Karma: 38,85 | Přečteno: 1532x | Diskuse| Politika

Tomáš Veselý

„Dobrý den.“ „Gadžo, uhni more, mám přednost!“

Naše společnost degeneruje. Neustále se nám předhazuje, jak jsem rasistická země. Nyní se ukázalo, že je to naprostá pravda. Přesně obráceně. Stát, potažmo zdegenerovaní poslanci a EU, začala ve velkém šikanovat majoritní část občanů a neustále dokazuje, že Šabatová a spol. mají přinejlepším shnít ve vězení za vlastizradu.

9.3.2015 v 12:30 | Karma: 39,90 | Přečteno: 2907x | Diskuse| Politika

Tomáš Veselý

Jmenuji se Erik a jsem pěstovaný trol idnes

Kdysi dávno zuřily války na iDnes. Nemilosrdné pobíjení desítek či stovek postav diskuzí dávalo najevo, že Vaše jméno může být nahrazeno. Pán diskuzí si povolával jednu duši za druhou, aby je smetl do jámy pekelné a nemohli jste tak získat aspoň dva plakáty s Helenkou. Vrchní kněží iDnes ale přišli se spásou! Jméno jest na občanku jenom hodno! A započalo zlaté období diskuzí, které vymýtilo všechny diskuzní troly!

8.3.2015 v 21:56 | Karma: 29,32 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Politika

Tomáš Veselý

Šikanovali mě. Kde koupím kudlu na podřezání?

Ve středověku byla nejhorší práce být čistič odpadu. Tedy aspoň podle mě. Společnost se pak štítila zaměstnání kat/popravčí. Nejvíce pohrdali asi výběrčím daní. A v současné době? Člověk, co kope a čistí kanály? Ne. Člověk, co popravuje? Ne. Berňák? Nemyslím si. Nic takového. Největší trosky se vžily do role tzv. ochránců práv. Nejsou to ani významné osoby, to ne. Jsou to nuly, co nemohly nic vystudovat, takže maximálně Sociální začleňování po 145 letech studia a uplacení celé komise. A proč si to myslím? To víte, John, ten chudák, co ho šikanovala rozvědka a za nic nemůže.

2.3.2015 v 22:52 | Karma: 31,73 | Přečteno: 936x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

Kočka, Rittig a další. Projekt mapuje, kdo ukrývá peníze v dubajských bytech

14. května 2024  22:46

Mezinárodní investigativní projekt Dubai Unlocked zmapoval, jak se dubajské nemovitosti staly...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2124x
Sladce nesladký andělský ďábel. Obyvatel Ocelového města a majitel ponorky s křídly. Politika a sex. Tedy asi jenom politika:)