Ubytování v Budapešti

Budapešť je krásné město, které leží na březích řeky Dunaj. Mnoho památek, bohatá kultura, vynikající pokrmy a dobrá dopravní dostupnost z České republiky z Budapešti činí oblíbený cíl. O tom, co v Budapešti navštívit však bude jiný článek, dnes se zaměřím především na ubytování.

ubytování v Budapešti

Stejně jako ve většině evropských metropolí lze v Budapešti sehnat ubytování ve všech cenových kategoriích, ale přiznejme si, kdo by chtěl zbytečně utrácet za drahé ubytování. Tento článek je určen právě těm cestovatelům, kteří chtějí bydlet ve slušném hotelu za dobré peníze. První a celkem logický fakt je, že se musíme v takovém případě rozloučit s nejužším centrem. I obyčejné hostely a ubytovny v centru města jsou velmi předražené a často také přeplněné. Jejich cena je v porovnání s luxusními hotely v centru o poznaní nižší, ovšem z mého pohledu stále zbytečná.

Když jsem naposledy navštívil Budapešť, podařilo se mi sehnat ubytování pod 300 Kč na noc a přesto jsme byli v neužším centru pomocí městské hromadné dopravy za méně než 15 minut. Budapešť má totiž oproti jiným velkoměstům obrovskou výhodu, zdařile zpracovaný systém hromadné dopravy. V Budapešti jezdí krom autobusů a tramvají také metro, trolejbusy, městské vlaky a další. Všechny soupravy na sebe dobře navazují. Co tím však chci naznačit. Při hledání ubytování v Budapešti se neorientujte pouze pomocí vzdálenosti hotelu od centra, ale především od vzdálenosti hotelu od zastávky metra. Stejně jako v Praze je síť metra velmi přehledná, opačně je to mu například v Londýně, kdy přítomnost metra v okolí hotelu rozhodně neznamená rychlou cestu do centra. V Budapešti nalezneme 4 linky metra (jedna je však spíše historická), které se rozpínají po celé délce města. Všechny čtyři se pak stékají v zastávce Náměstí Deák Ferenc, což je faktický střed města. Proto můžete využít levnějšího ubytování při kraji a pohodlně a rychle se dopravit do užšího centra města.

Více o dopravě nebo ubytování v Budapešti naleznete také na stránkách http://www.pruvodce-budapest.cz/ .

Autor: Tomáš Turek | úterý 10.9.2013 18:20 | karma článku: 10,15 | přečteno: 1231x
  • Další články autora

Tomáš Turek

Dycky Benátky!

21.7.2019 v 16:44 | Karma: 7,29

Tomáš Turek

Horský vláček Bernina Express

23.12.2014 v 13:28 | Karma: 9,83