Nejlepší lyžování v Itálii, pokračování

V předešlém článku jsem mluvil o lyžařském středisku Livigno ve spojitosti s lyžováním a podmínkami, které lyže a snowboard zpříjemňují. V tomto pokračování vyzdvihnu další lákadla, která na vás v Livignu čekají.

livigno.eu

Livigno je bezesporu rájem pro, kteří rádi nakupují. Nachází se totiž v bezcelní zóně. Nejvýhodněji zde nakoupíte především benzín nebo naftu, cigarety, tabákové výrobky a alkohol. Mnoho návštěvníků nakupuje také v početných parfumeriích.

Další nespornou výhodou tohoto střediska je řada doprovodných služeb, akcí a zábavy. Mezi nejoblíbenější patří čtyřkolky a sněžné scootery. Opravdovou zimní lahůdkou je pak možnost zapůjčení závodního vozu a možnost projetí se po uzavřeném okruhu, který pokrývá sníh.

Milovníci wellness si také přijdou na své, řada hotelů nabízí spa ve svých službách. Navíc můžete navštívit centrum Aqua Granda, což je jeden z nejmodernějších wellness parků v Evropě.

Opomenout nemohu ani Husky vesničku, kde vás svezou na saních tažených psím spřežením. Když budete hodně šikovní, můžete vyrazit sami jako "řidiči" saní. Dražší, ale o to více adrenalinovou záležitostí je heliski, kdy vás helikoptéra vynese na vrcholek hory a poté sjíždíte dolů na lyžích.

Výčet nejrůznějších aktivit by mohl jistě být o mnoho širší, zpravidla je však naleznete i v mnoha dalších lyžařských střediscích.

Livigno mi zkrátka učarovalo a rád se ještě někdy vrátím.

Tomáš Turek

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Turek | úterý 25.2.2014 19:16 | karma článku: 7,52 | přečteno: 513x
  • Další články autora

Tomáš Turek

Dycky Benátky!

21.7.2019 v 16:44 | Karma: 7,29

Tomáš Turek

Horský vláček Bernina Express

23.12.2014 v 13:28 | Karma: 9,83