Kempování v Hallstattu

Nedalo nám to a na doporučení kamaráda jsme v polovině srpna vyrazili na kratičkou dovolenou do rakouského městečka Hallstatt. Cílem cesty byly především via ferraty neboli zajištěné cesty. Spát někde v lese se nám nechtělo a tak jsme zvolili druhou nejlevnější variantu, camping. V Hallstattu a jeho nejbližším okolí je camp jediný. Jmenuje se Clausner Hall a nutno dodat že dle popisků opravdu slušný. Byli jsme moc spokojení, camp se nachází kousek od jezera, sociální zařízení vypadaly slibně, okolí překrásné a cena více než přiměřená.

Camping samotný přijímá hosty do 22:00 hodin. Za Prahou mi GPS hlásila příjezd 22:05, jenže tomu člověk samozřejmě nemůže věřit, tankujete, nějaká ta červená na semaforu a z 22:05 bylo rázem 22:30. Nenechali jsme se vyvést z míry, doufali jsme, že se kdyžtak nějak proplížíme kolem brány, v tichosti postavíme stan a ráno zaplatíme jako by se nechumelilo. Náše plány však zhatil nepříjemný fakt. Přímo před vjezdovou branou jsme uviděli ceduli s tučným nápisem „neni misto“ plus to samé v dalších jazycích. Co teď? No vyřešili jsme to šalamounsky a trochu se štěstím. Prošli jsme si město a přespali v autě na parkovišti před campem. Ráno v 7 hodin jsem nadšeně stepoval před recepcí v domění že kemp někdo opustí a zaplníme prázdné místo. Paní v okénku byla moc milá a taktně mi naznačila, že má rezervací, že ani neví jestli tam dneska všechny ty lidi nacpe. To mi skutečně trochu zhoršilo náladu, protože do lesa se mi po vidině sprchy po ferátách opravdu nechtělo. Nenechali jsme se však odbýt a na důkaz našeho zájmu si objednali snídani s tím, že přeci jen počkáme zdali se nějaké to místo neuvolní. Čekali jsme sice asi dvě hodiny, ale paní neodolala mým smutným očím a přiřadila nám místo mezi obytňáky. A poučení z toho je, že i když si jste 100% jistí, že v campu musí být místo a vždycky bylo, raději si to telefonicky nebo mailem ověřte.

Cestu do Hallstatu však musím doporučit i camping samotný. Vše bylo čisté a upravené, na recepci zvládají dokonce i angličtinu a trochu francouzštinu. Okolí campu je neuvěřitelné, spíte přímo pod vysokými horami. Městečko Hallstatt je skutečně nádherné, místní domečky, solné doly a výhled na jezero je opravdovým důvodem proč je zařazeno na seznamu UNESCO.

Google

Autor: Tomáš Turek | pátek 6.9.2013 17:44 | karma článku: 18,66 | přečteno: 7389x
  • Další články autora

Tomáš Turek

Dycky Benátky!

21.7.2019 v 16:44 | Karma: 7,29

Tomáš Turek

Horský vláček Bernina Express

23.12.2014 v 13:28 | Karma: 9,83