O Saviour! My Saviour!

Kdo jsi, spasiteli můj, před nejčernější smrtí světa? Ach, jak rád bych tvé rty líbal, v naději, že mne styk s tebou vznese do elýzia!

Klidně mě pojďte ukamenovat, ale já vám všem - ať už koronahysterickým televizním fanatikům, ať už těm umírněným, kteří volají po méně státního teroru, řeknu jedno:

Je správné být nakažen!

SARS-CoV-2 je virus ze skupiny podobných neživotů, vyvolávajících nachlazení. No, však to taky tak běžně probíhá, když ho člověk chytne: párkrát pšikne, a pokud prosmrká balíček papírových kapesníčků navíc, už registruje jakési to lehoučké onemocnění a zůstane chvilku v teple. Po práci. Teď ale přijde to velké ale:

Ohrožení umírají!!

Kdyby náhodou nebylo ještě někomu jasné, kdo ti ohrožení jsou, popíšu je: Jedná se o lidi, kteří nedbají těch nejstarších pravidel životosprávy naší civilizace, jedná se především o generaci, která už prožívala svůj dospělý věk za normalizace normalizující poměry dostupností konzumního zboží, čímž (ohrožená generace) nabyla oněch světových a zápaďáckých civilizačních chorob. Generace předtím taková ještě nebyla: v důchodu se makalo doma, a když bylo volno, šel člověk do sousední dědiny - fakt, pěšky, představte si to! - na fotbal nebo na pivo. Ovšem o těch se už píše jen v lokálních plátcích jako o nejstarších v obci nebo okrese. Ti, kteří dnes po doručení důchodů okupují markety, se opírají o vozíky nikoliv kvůli stáří, ale kvůli svému nesprávnému životu.

Jo, vono je těch vohroženejch víc

K těm se přiřazují ti, kteří důsledky své lenosti sklízí už před důchodem.

Mezisoučet

Pro člověka v kondici doporučované lékaři se u viru SARS-CoV-2 jedná o nachlazení - natolik lehké, že je s vysokou pravděpodobností přejde bez povšimnutí. Lidí v kondici dostatečně dobré, aby nemuseli mít pražádné obavy z nějakého průběhu infekce ohrožující jejich život, je přes všechny rozšířené zlozvyky pořád ještě drtivá většina. Proto říkám:

Landa je měkouš!

A to už si rozeberte jak chcete.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Tatíček | pátek 19.2.2021 0:47 | karma článku: 5,98 | přečteno: 272x
  • Další články autora

Tomáš Tatíček

Neodpustím si to

27.8.2023 v 19:15 | Karma: 20,00

Tomáš Tatíček

Tak teda o té demokracii

5.2.2023 v 20:56 | Karma: 27,82