Podaří se teroristům nás vystrašit?

Cítím hlubokou soustrast s utrpením rodin, které přišly o své příbuzné při vražedných útocích v Paříži. Přes veškerou lítost nad tímto odsouzeníhodným činem však nesmíme propadat obavám a strachu, které mají tyto útoky vyvolat.

Ruku v ruce se zprávami o neustávajícím proudu uprchlíků, kteří z východu míří do Evropy, si pak lehce tyto události spojíme a zaujmeme k uprchlíkům ještě odmítavější postoj, než jsme měli doposud. 

Uvědomuji si, že díky emigrační vlně, která prochází Evropu, může i k nám jednoduše projít nějaký džihádista s plánem realizovat akce, které nás mají zastrašit a vyvolat zmatek. Přesto nesmíme zapomenout, že většina uprchlíků k nám směřuje právě proto, aby se ochránili před těmito džihádisty. Pokud Evropa nepochopí, že se společně musí postavit ne proti uprchlíkům, ale Islámskému státu a islámu, jako politické ideologii, prosazující genocidu, tato situace se nevyřeší.

Ve Francii pochází každý čtrnáctý člověk z východu, nebo severní Afriky. Francie se dlouhodobě vojensky angažuje ve střední Africe, což džihádistům vadí. Vražedný útok, který proběhl v Paříži, musel být delší dobu připravován, jelikož organizovaně proběhl na více místech. Tato fakta nám dokazují, že podobné útoky by se děly i bez současné imigrační vlny. Jsou záměrem islámu, který se chce rozpínat do Evropy.

Nesmíme propadat hysterii a obavám, ale vidět našeho společného nepřítele, kterým je Islámský stát a islám jako takový, a společně proti němu postupovat. Jsme ve válce, aniž si to u svých televizních obrazovek uvědomujeme. Evropa by se měla sjednotit ne v budování ostnatých plotů, ale v boji proti islámskému extrémismu.

 

Autor: Tomáš Růžička | sobota 14.11.2015 12:12 | karma článku: 18,37 | přečteno: 1250x