Zábavné antikampaně

Jsou antikampaně a antikampaně. V minulém článku z pátku jsem upozorňoval na poněkud nevhodnou a po všech stránkách odstrašující negativní kampaň ODS. Dnes se proto zaměřím na takové antikampaně, které se jednoznačně vyvedly.

Předně musím vyzvednout velmi vtipnou billboardovou negativní kampaň proti ČSSD a Jiřímu Paroubkovi, taktéž z dílny ODS. Ta se snaží upozornit na svůj názor, že předvolební sliby ČSSD jsou přehnané a nesplnitelné. ODS proto využila velké míry nadsázky a vložila do úst Jiřímu Paroubkovi sliby piva za 2 koruny, návratu Elvise nebo zrušení ranní kocoviny. Tak tohle se prostě povedlo. Pokud navštívíte nějaké větší město, nemůžete tyto obří plakáty minout.

Jenže ani další kouhouti na smetišti nezůstávají bez aktivity. Negativní kampaně jsou sice ve svém jádru neuctivý a neférový způsob politického boje, který by navíc jistě šel hodnotit i jako protiprávní, jenže když se podíváme na to, jakou špínu a lži na voliče chrlí jedna strana vedle druhé, buďme ještě rádi za tu trochu nadsázky a humoru. Pokud se to autorovi podaří a vyloudí na tváři kolemjdoucích úsměv, můžeme mu lecos prominout.

V diskuzi k předešlému článku mě upozornil čtenář s přezdívkou Koda-80 na pěkné video na Youtube. Filmeček se opírá tentokrát do ODS a jejího brífingu, kde představila svůj program (i když, jak jsem psal minule, spíše představila svou averzi vůči ČSSD než co jiného). Je to velmi krátké a na konci nechybí ani pointa:

Na Youtube jsem se proklikal ještě na jiné video od stejného tvůrce. Tentokrát je terčem vtipu vedení strany TOP 09. I tentokrát jsem smíchy málem spadnul ze židle:

Nazávěr jsem vybral ještě jednu perlličku. Autorem je Radek John ze strany Věci veřejné. V tomto videu se snaží dělat si srandu ze svých politických protivníků, ale nutno podotknout, že mnoho vtipu se mu do filmku vtěsnat nepodařilo. Co to říkám, vždyť ono to je fakt dost směšné! Tentokrát ale nechtěně.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Průcha | pondělí 19.4.2010 16:44 | karma článku: 7,50 | přečteno: 1019x
  • Další články autora

Tomáš Průcha

O spasiteli Radkovi

22.4.2010 v 16:17 | Karma: 19,77