Věříte Rusku? Tak to dokažte!

Co je pravděpodobnější? Že Rusko lže o roce 1968 a o Ukrajině mluví pravdu? Nebo že mluví pravdu o všem? Nebo že o všem lže?

Kauza ruského propagandistického filmu tvářícího se jako historický dokument, ve kterém se mluví o ruské okupaci v roce 1968, je dostatečně známa. Bohužel jsme ještě neměli příležitost tento film vidět v českém jazyce. Dovoluji si vám představit část tohoto filmu, která se týká právě Československa 1968, alespoň se slovenskými titulky. Protože věřím, že slovenštinu na rozdíl od ruštiny každý ovládá.

danou část filmu naleznete na tomto odkaze

To tedy tvrdí Rusové o naší historii z roku 1968.

Ptám se tedy všech těch, kteří se zastávají Ruska, kteří věří, že Rusko nelže a nešíří propagandu. Ptám se putinistů, tzv. antimajdanu, přátel Ruska, ptám SPD Tomia Okamury, ptám se Československých záložníků, ptám se přívrženců Miloše Zemana, ptám se členů ČSSD, kteří jsou proti sankcím proti Rusku, a ptám se samozřejmě bývalých i současných komunistů.

Věříte tomu, co se v tomto filmu praví? Věříte, že v Praze stříleli na ruské vojáky z kulometů? Věříte tomu, že v roce 1968, než sem dorazila vojska Varšavské smlouvy, zde byly nepokoje? Věříte tomu, že Klub 231 byla organizace žoldáků a zabijáků? Věříte tomu, že se v Praze 1968 chystal ozbrojený převrat? Věříte tomu, že byly v Praze sklady zbraní? Věříte tomu, že mimo Prahu byla vojska Varšavské smlouvy vítána jako osvoboditelé?

Opravdu chcete tvrdit, že to tak bylo?

Pokud ano, vězte, uvědomte si, že to není tak dávno a že značná část tohoto národa jsou pamětníci těchto událostí, zažili je osobně a dobře vědí, co se stalo a jak to vypadalo. Opravdu chcete tvrdit, že to bylo tak, jak říká onen film?

A pokud uznáváte, že to tak nebylo, věříte tomu, že Rusko lže jen o Československu 1968, ale o Ukrajině 2013–2015 nelže? Proč? Ten film není sovětský, ale ruský. Je z roku 2015, ne z roku 1968. Proč Rusko lže o roce 1968 a mluví pravdu o současnosti? Skutečně si myslíte, že to tak je?

A pokud věříte jako Miloš Zeman, že je v Rusku svoboda slova a média nepíší, co jim diktuje Kreml, víte přece, co ruská média říkají o Ukrajině. Otázka je pořád stejná. Proč ruská televize lže o roce 1968 a říká pravdu o Ukrajině? Skutečně jste přesvědčeni, že to tak je?

Odpovězte mi. Odpovězte nám, kteří se na to ptají, protože jsou přesvědčeni, že Rusko lže, jako když tiskne. Odpovězte sobě a svému svědomí, pokud nějaké máte.

Pokud nám nebo alespoň sobě neodpovíte, je jasné, že si odpovědět nechcete, protože pokud byste odpověděli, museli byste si přiznat něco, co nechcete.

Odpovězte této zemi. Odpovězte tomuto národu. Odpovězte Ukrajincům.

Čekáme. Odpovězte.

Autor: Tomasz Peszynski | úterý 28.7.2015 10:00 | karma článku: 26,87 | přečteno: 1141x
  • Další články autora

Tomasz Peszynski

Také končím na Idnes

1.6.2017 v 11:00 | Karma: 25,85

Tomasz Peszynski

Svět na Trumpolíně (3)

20.3.2017 v 16:00 | Karma: 12,08

Tomasz Peszynski

Česko ignoruje Evropu

20.3.2017 v 10:00 | Karma: 22,77