Ukrajina: Otázka odvahy

Ukrajinská odvaha, česká zbabělost a lokajství Rusku a Číně a finský zdravý rozum.

 24. 4. v noci

Odvážnému štěstí přeje, říká české přísloví. Kdo se odváží, vyhraje, říká anglická verze, kterou si dala do znaku legendární jednotka SAS. Prostě po celém světě je odvaha obdivovaná vlastnost a zbabělost je haněna.

To, co nyní dělá Ukrajina, že provádí vytlačování ruským teroristů tváři tvář ruským hrozbám je znakem odvahy. Takové odvahy, která má dokonce naději na úspěch. Je možné, že to Ukrajincům vyjde a Rusové východní Ukrajinu vzdají. Nemají tam podporu většiny obyvatelstva a narazili na odpor, na rozdíl od Krymu. Nevole světa vůči jejich počínání dále roste. Jak napsal jeden internetový diskutující, Rusové vyhrožují, že budou označenými vojáky chránit ty neoznačené. Hodnota ruských akcií strmě klesá. Ukrajinci se odvážili vzdorovat. Již podruhé. Poprvé na Majdanu a podruhé v pohraničí. A mohou za to sklidit úspěch. Ale nemusí. Nejsem si tím vůbec jistý, proto jsem na začátek článku umístil datu jeho sepsání. Ale takový je už úděl riskování. Něco vyjde, něco ne. Ale, to že jste to zkusili, Vám slouží ke cti.

S ukrajinské odvahy a cti by si mohli vzít příklad jiní. Například naše trapná vláda. To co předvádí premiér Sobotka je odporná, hanebná a trapná zbabělost. Stručně řečeno je to tak, že premiér Sobotka je trapný alibistický zbabělec a dobrý voják Švejk má větší morální vlastnosti a kvalifikaci vést tuto zemi než on.

Nejprve veřejně ohne hřbet před Čínou a obrazně se jí klaní jako poslední rolník nějakému mandarínovi. A pak brojí proti sankcím proti Rusku, aby nebyly poškozeny obchodní vztahy s diktátorským agresívním  režimem, který ohrožuje sousedy. Hurá, budeme  mít pracovní místa, budeme pracovat a vyrábět pro Rusko a Čínu, které utlačují své i cizí občany a hrozí světu a na své spojence se vykašleme. Vykašleme se na lidská práva. Budeme spokojení a bohatí, ale měli bychom rozbít zrcadla, ať se na sebe nemusíme koukat. Vzdálení Američané posílají své vojáky do Polska a my nabouráváme snahu Poláků o sankce vůči Rusku a to jsme jejich sousedi a byli jsme okupování Ruskem.

Je to nesnesitelná hanba Česka. Jak jsem byl hrdý na odvahu českých vojáků v Afghánistánu. Začínám se obávat, že to byla vrcholná epizoda českých dějin a teď už to půjde jenom do kopru. S lidmi jako Sobotka určitě.

K tomu doplňuji jen takovou zajímavost. Finsko podepíše memorandum o porozumění s NATO. Díky Putinově politice. Poděkujme Vladimíru Vladimirovičovi za další rozšiřování NATO. Někdo do NATO směřuje, jiný z NATO směřuje morálně ven.

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomasz Peszynski | pátek 25.4.2014 9:23 | karma článku: 22,36 | přečteno: 843x
  • Další články autora

Tomasz Peszynski

Také končím na Idnes

1.6.2017 v 11:00 | Karma: 25,85

Tomasz Peszynski

Svět na Trumpolíně (3)

20.3.2017 v 16:00 | Karma: 12,08

Tomasz Peszynski

Česko ignoruje Evropu

20.3.2017 v 10:00 | Karma: 22,77