Česko a obrana Západu

Zemanovy výroky o Ukrajině jsou jen trapné. Nabídka Martina Stropnického trapná není. Česko kašle na Afriko, mělo by se aspoň začít chovat sobecky.

Opravdu jsem se snažil ze všech výroků Miloše Zemana od začátků Ukrajinské krize až do teď vydedukovat kam by se dal zařadit jeho postoj. Soudí Rusko, a pak zase srovná Krym a s Kosovem, pak chce poslat NATO na Ukrajinu a pak zase označí všechny strany za gaunery. Jak se v tom vyznat.

Musím přiznat, že jsem se v tom nezorientoval. Jediné logické vysvětlení mi přišlo následující. Zeman prostě jen mele. Je to člověk, který je posedlý rozdáváním rozumů a neustálým dokazováním svou inteligencí a je tím posedlý chorobně, takže když něco vypustí z úst momentálně se mu zdá, že to, co říká je strašně chytré, aniž by si vzpomněl, že včera tvrdil něco opačného.

Znám takové lidi a vy jistě taky. Možná se ptáte, jestli je taková vlastnost vhodná u prezidenta. Mohu Vám na to říct jen jedno. Samozřejmě, že není. Prezident Zeman je baron prášil. Pokud žvaní o českých věcech budiž, ale pokud mele o zahraniční politice a vytváří nám tak mezinárodní ostudu je to hanba, že jsme ho pustili až tam, kde je.

Jeho prezidentství je jedna velká kontinuální ostuda.

Zemana je třeba ignorovat, i když zrovna stal do proruského dne. Není to žádný spojenec antiputinských sil. Je to ostuda.

A teď již pryč ze Zemana světa do světa skutečného. Česko se rozhodlo, že nepomůže Střední Africe. Zdůvodnění je typicky Česká a naprosto stupidní výmluva. Prý by to bylo drahé, říkají všichni s kamennou tváří. A to i přesto, že před několika dny generální tajemník OSN prohlásil, že náklady bude hradit OSN. A nikdo se nad tím ani nezamyslí. To je prostě marné chtít po Česku nějakou solidaritu.

Ok, když teda budeme sobci, tak buďme sobci. Proboha buďme alespoň sobci. Když nechceme pomoct Afričanům pomožme alespoň sobě. Jak? Připravme svou zem na obranu před Ruskem. Podpořme NATO při obraně před Ruskem. Pomožme našim spojencům a pomůžeme sobě.

Vysmívat se nabídce Česka na vyslání 4 Gripenů a 300 vojáků proti Rusku je trapné a svědčí to hodně o inteligenci oněch vysmívačů. 4 Gripeny tvoří plnou jednu třetinu našeho stíhacího letectva. Která země vysílá na východní hranici NATO 1/3 svého stíhacího letectva? Ani USA ne. Je to úžasná nabídka. Nikoliv směšná. Díky pane ministře. A co se týče těch 300 vojáků. Má jít o protichemickou jednotku, a jak je známo naše protichemická jednotka patří mezi nejlepší na světě., Nejde jen o počty vojáků, ale taky o kvalitu.

Ano, já si tak myslím, že když jsme do střední Afriky byli ochotní poslat 250 vojáků a do Afghánistánu jsme svého času vyslali vojáků 500, měli bychom do situace, která se týká přímo naší bezpečnosti vyslat více vojáků. Ale více momentálně nejde. To je, ale princip kolektivní obrany, že každý pošle to, co může.

Myslím si, že kdybychom chtěli, mohli bychom poslat více a měli bychom naše politiky přinutit, aby to udělali. Ale na to, co posíláme teď, bychom měli být hrdi a ne se tomu smát. Smějeme se totiž sami sobě.

Ale ne s nadhledem.

 

Autor: Tomasz Peszynski | neděle 20.4.2014 12:39 | karma článku: 13,83 | přečteno: 574x
  • Další články autora

Tomasz Peszynski

Také končím na Idnes

1.6.2017 v 11:00 | Karma: 25,85

Tomasz Peszynski

Svět na Trumpolíně (3)

20.3.2017 v 16:00 | Karma: 12,08

Tomasz Peszynski

Česko ignoruje Evropu

20.3.2017 v 10:00 | Karma: 22,77