Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pasáci, lehké ženy a Kalousek s Bendou.

Nemají to lehké. Kdo? Miroslav Kalousek a Marek Benda a soudruh Filip a jistě řada dalších. Prodejné děvky, ty to mají vždycky těžké.

Vysoce morální proslovy, postoje a jednání pánů Kalouska (TOP09),pana Bendy (ODS) a soudruha Filipa (KSČM), jsou buď plodem schizofrenie, nebo choroby Dementia praecox. Ono je to ve své podstatě jedno. Postižený jedinec je, ve výsledku pro okolí, vnímán stejně. A často je pro okolí i nebezpečný.

Posuďme některá diagnostická kritéria.

  1. Bludy – nevyvratitelné přesvědčení, ovlivňující jedincovo chování.
  2. Halucinace – smyslové vjemy, které se nezakládají na realitě.
  3. Dezorganizace myšlení – zmatená mluva, neobvyklé, deluzivní řešení problémů, či pseudofilozofování

O co jde?

Pražské zastupitelstvo, cca před týdnem, poslalo do sněmovny návrh (po kolikáté již?) zákona o regulaci prostituce. Primátor města Prahy je RNDr.Tomáš Hudeček, Ph.D., člen TOP09, místopředseda klubu TOP09. Oba náměstci pana primátora i dalších šest členů rady města – všichni v barvách TOP09.

Zastupitelstvo - 26 zastupitelů města Prahy v barvách TOP09. 14 zastupitelů v barvách ODS. Tj. celkem 40 z celkového počtu 65 zastupitelů.

Reakce poslance Kalouska? Ze stejné TOP09. Zcela v souladu s diagnózou. Citace: „Jsme konzervativní strana. Nemůžeme připustit, že by to nejodpornější ponižování ženské důstojnosti mohlo být někdy uznáno za živnost. Živnost je důstojné podnikání. Pokud by to bylo uznáno za živnost, tak stát sám sebe korunuje na největšího pasáka. A já nechci být poslan­cem ve službách největšího pasáka,“ řekl Kalousek.

Marek Benda,ODS, snaživý stálepolitik. Stejná diagnóza, stejné kecy. Cituji: „Stát by z prodeje vlastního těla a vlastní duše profit mít neměl,“ prohlásil.

Odvolání na duši je obzvláště košatým rčením. Oba, Kalousek i Benda začínali v Křesťansko Demokartické partaji. Měli by o duši něco vědět. Přiznám se, že duši ani jednoho z nich bych do kola nedal. To raději dojít pěšky.

Je také velmi zajímavé, že se oběma politickým kreaturám najednou hodí i soulad s KSČM. Opět cituji: „Takový návrh nemůžeme nikdy podpořit. Nebudeme ze státu dělat pasáka,“ podotkl pro Právo šéf KSČM Vojtěch Filip.

Stejné myšlení, stejná rétorika, stejná pronikavá inteligence.

Snad ještě trochu historie.

Daniel Adam z Veleslavína (Český nakladatel a spisovatel) již roku 1589 jasně specifikoval titul kurva.„Kurva je ženská, která z ouplaty, ze mzdy nebo zisku se propůjčuje a každému krásu svou za peníze prodává, každému svolí.“

Je namístě se zeptat, odvádíme každý z nás daně ze mzdy, nebo zisku? Ano. Jen kurva Česká ne.

Pan T.G.Masaryk (státník, politik a filozof) se zmínil v roce 1899: „Prostituce nejsou jen padlé ženy, nýbrž i stejně padlí mužové.“

Otázka na zmíněné poslance: „Jste vy, pane Kalousku, vy soudruhu Filipe a vy pane Bendo „padlí mužové“?

Odpovědi se zřejmě nedočkáme. I kdybyste byli, jistě si to necháte pro sebe. Vaše skutky, které soustavně škodily této zemi, hovoří ve prospěch kladné odpovědi.

Kdo by bránil zdanit mzdu z řemeslné činnosti? Z nejstarší řemeslné činnosti lidstva? Nejspíš ten, kdo takové řemeslo provozuje. :-) Určitě však ti, jež toto řemeslo podporují a ovládají. Tedy ne že pasákem by byl stát. Ale pasákem může být i moralista, i poslanec, i soudruh komunista, nebo jeho dobrý kamarád, kamarádka(bordelmutr).

To jsou jen spekulace, ano. Ale tak plamenně hájit nelegalizaci tohoto řemesla a jeho zdanění, toť otázka?

Kalouskovi v roli ministra financí nevadilo rozšiřování herních automatů a nové herny, které vznikaly jedna za druhou, vždyť to neslo. A zřejmě nejen do rozpočtu obcí.  A už vůbec je všem jedno, že jsou vedle škol, vedle kostelů a kousek od Městského Úřadu.

Zdá se že prostituce tohoto kalibru tehdy nevadila. Proč to nazvat prostitucí? Protože se odpovědní politici chovali stejně, jak ta děvčata, které se snažila výhradně polepšit sobě. A tito politici budou dnes moralizovat?

Ovšem jakou může mít morálku takový pan Benda: cituji (wikipedie) V říjnu 2009 bylo zjištěno, že jeho rigorózní a magisterská práce na téma Restituční proces v 90. letech jsou shodné a rigorózní navíc nesplňuje standardní podmínky počtu normostran, neboť má sice celkem 109 stran, avšak po přepočtu na normostrany by měla pouze 57 stran. Požadovaného počtu alespoň sta stran dosáhl díky zvětšení velikosti písmen a odlišnému řádkování. Vedoucím jeho práce byl Milan Kindl, který uvedl, že práce studentů čte a zabývá se myšlenkami, ale „nepočítá písmenka“.Nutno přiznat že Benda uznal, že daná práce nesplňuje formální předpoklady a protože se již získaného titulu nelze vzdát, chtěl dát škole podnět k odebrání titulu. Samozřejmě po odhalení celé kauzy, a neodhalil ji M.Benda. J

A pan Kalousek (opět wikipedie-jedna z mnohých umě  zametených kauz): Jinou kauzou spojenou s jeho osobou v té době bylo povolení internetového sázení českým firmám v rozporu se stanoviskem KDU-ČSL. Tehdejší předseda strany Jiří Čunek tvrdil, že v roce 2008 KDU-ČSL dostala nabídku sponzorského daru osm až deset milionů korun od firmy Penta za umožnění sázení přes internet. Kalousek nařčení z přijetí úplatku odmítl s vysvětlením, že povolení kurzovního sázení po internetu začalo platit pro všechny české společnosti, které o to žádaly, nikoliv jen pro Pentu.

 

V Holandsku, Německu a Rakousku je prostituce legální a zdaněná. A my? Navzdory několika pokusům o změnu legislativy jsme prozatím jasný postoj zaujmout nedokázali. A tak máme jen dosud platný zákon z roku 1922, podle kterého jsou zakázané „veřejné domy“. Reálně se jim vede výborně, stačí drobná kamufláž a nikdo po nich nešlape.

Aby mohl být zákon přijat, musí se změnit další právní úpravy. Česko musí vypovědět mezinárodní úmluvu o obchodu s lidmi z roku 1950. Jejími signatáři není řada evropských zemí včetně Německa nebo Francie.

Jsem pro legalizaci prostituce.

Proč?
• Když se prostituce stane profesí, poteče do státní kasy velký proud peněz z odvedených daní, na léčbu třeba i pohlavních chorob, na sociální dávky (většina šlapek bere dávky a vedle toho velmi slušně vydělává a jejich pasák ještě víc).
• Legalizace prostituce sníží kriminalitu, přinejmenším přímé násilí, znásilnění, vydírání, užívání drog, krádeže a podobně. Ty studie existují a jsou relevantní.
• Snížilo by se riziko pohlavních onemocnění. Pravidelné kontroly a lékařské průkazy provozavatelů či provozovatelek tohoto řemesla.
• S pomocí kvalitní regulace by bylo možno rozbořit obchod s bílým, i černým, masem (vyvarujme se rasového podtextu). A prodej dětí nucených k prostituci vlastní matkou.

Je toho velmi mnoho co by legislativa a přiznání prostituce přineslo. Mnoho kladů, oproti pseudomoralistickému zavírání očí před problémem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomas Argo | neděle 9.2.2014 0:01 | karma článku: 23,17 | přečteno: 1285x
  • Další články autora

Tomas Argo

Jak to vidím já. Aneb, radním 137 dní.

Pravda je, že dost blbě. Mám 2,5 dioptrie na čtení. Když zapomenu brýle, vidím prdlajs.

12.4.2015 v 14:00 | Karma: 9,37 | Přečteno: 333x | Diskuse| Ostatní

Tomas Argo

Tři měsíce v jiném světě. Aneb, potká mě schíza?

Ještě před rokem jsem byl plně zaměstnán v komerční sféře a ani náznakem jsem neuvažoval o kariéře politika. Neuměl jsem si představit proč politikům všechno trvá jak se říká lidově „jak lačnému ....“. Dnes už to vím, ale nechápu.

26.2.2015 v 12:00 | Karma: 10,48 | Přečteno: 589x | Diskuse| Liberec

Tomas Argo

Vlajky vlajte a ty hudbo pěkně hraj.

Vyvěsit na Libereckou radnici vlajku Tibetu? Nevyvěsit na radnici nic?

23.2.2015 v 0:00 | Karma: 16,79 | Přečteno: 496x | Diskuse| Liberec

Tomas Argo

Narušitel-poídka z kapsy mantlu starého trampa

Dřevěná lavice, trochu chladná noc na to, že je konec června. Uprostřed místnosti ohromná, vyhaslá, násypná kamna s litinovou hlavou a na ní nápis Fiĺakovo. Ve dveřích místnosti, jediném otvoru ven, dva vojáci. Každý v ruce ostře nabitou osmapadesátku, nataženou a odjištěnou.

29.7.2014 v 7:01 | Karma: 9,37 | Přečteno: 334x | Diskuse| Letní povídka

Tomas Argo

Bloger V. Mikeska se ptá, tak tady je odpověď.

"Kam se poděl Zeman? Nedá mi to se nezeptat, kam se poděl náš nejlepší pan prezident, jeho excelence bojující za práva spodních 10ti miliónů ?"

12.6.2014 v 22:00 | Karma: 13,09 | Přečteno: 704x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Svědkům Jehovovým sloužil i 48 hodin v kuse. Jsou hrozbou pro všechny, říká

10. května 2024

Premium U Svědků Jehovových byl od narození. Během dospívání však začal dělat problémy, když se chtěl dívat...

OSN posílila postavení Palestiny, vyzývá ke schválení členství. Česko bylo proti

10. května 2024  17:38,  aktualizováno  19:42

Valné shromáždění OSN přijalo rezoluci, podle níž by se Palestina měla stát plnohodnotným členem...

Pivo za stovku a žádný kravský zvonec! Hokejové fanzóny před stadiony ožily

10. května 2024  19:27

Ve fanzóně před pražskou O2 arenou, kde se v pýtek hrají první zápasy mistrovství světa v hokeji,...

Učiteli nepřidáme, zaplatíme školníka. Peníze pro pedagogy použijí školy jinak

10. května 2024

Premium MŠMT slibovalo přidat učitelům až na 130 procent platu. Aby se ředitelé škol vyhnuli propouštění,...

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...

  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 878x
Občas je dobré se ozvat.

Seznam rubrik