Pane Havle, jste si vědom důležitosti svobody našeho národa?

Podle mě je to velmi důležitá otázka, a to pro nás všechny, zvláště v době, kdy někteří z těch, kteří prožili část svého života v socialistické společnosti, nebyli s ní ideově spříznění a tehdy jednohlasně po svobodě volali, nyní často ve svých filozofických a ideových manifestech nejen připouštějí její alternativní výklady, ale dokonce navrhují či přehlížejí její omezování za účelem prosazování svých nejvýrazněji globalistických idejí a představ o novém společenském uspořádání.

Zastávám hluboké přesvědčení, že ideje, které ke své integraci do společnosti vyžadují omezování přirozených práv a především lidských svobod v nezávislých demokratických státech, jsou zločinné a je tedy legitimní i přirozené proti jejich zaváděni bojovat. Tento boj by ale neměl být veden proti samotným myšlenkám, idejím či výrokům, pouze proti konkrétním akcím, které jsou ohrožením těchto svobod.

 

"Svobodný je ten národ, který není podřízený moci žádného jiného národa."  - Montanist Proculus

 

Pročítal jsem si se zaujetím webové stránky našeho exprezidenta Václava Havla - známého globalisty, zvláště jeho projevy a články, kde se z devadesáti procent zaměřuje právě na integrační (globalizační) problematiku. Není s podivem, že pro tyto své úvahy, lobby a manifesty za sjednocenou Evropu již v roce 1991 obdržel cenu Karla Velikého, která jak sám říká v úvodu své děkovné řeči, je od svého vzniku úzce svázána s ideou jednotné Evropy.

 

"Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu hájit vaše právo to říkat" - Voltair

 

Dle citátu výše přesně reflektuji mimo jiné svůj osobní postoj k politice exprezidenta Havla a jeho idealistickým myšlenkám o novém světovém uspořádání se stejnými pravidly, povinnostmi, právy i svobodami pro každou kulturu, národ a společnost na zemi, přesto že tyto mnohé společnosti samy o sobě generace pěstovaly své svobody, názory na svět a národní ideje. Kde mají globalisté mandát rozhodovat, které ideje, svobody, prává, povinnosti jsou ty nejsprávnější?

Na základě odpovědi na tuto otázku považuji prosazování nového světového řádu, který aktuálně není pouhým konspirativním výrazem, ale mezi inteligenty a mysliteli legitimní světovou globalizační politikou za prosazování svobod jedněch na úkor svobod těch druhých. Paradoxně snahy o sjednocený a svobodný svět vedou skutečně pouze do světa-řádu tak, jak jej známe z děl George Orwella.

 

"Nikdy jsem nemyslel, že by svoboda člověka záležela na tom, aby dělal, co chce, nýbrž spíš v tom, aby nikdy nedělal, co nechce." - Jean Jacques Rousseau

 

Tyto myšlenky nejsou zločinné, ale snahy je realizovat a potlačovat tak svobodu druhých, je věc velmi závažná, proto podporujme jednotlivé identity jiných národů, států a kultur, které to žádají, jednou a bude to pravděpodobně velmi brzy, budeme takovou podporu potřebovat i my sami.

 

"Ti, kteří se dokáží vzdát základní svobody, aby dosáhli dočasného zabezpečení, si nezaslouží ani svobodu, ani zabezpečení." - Benjamin Franklin

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Kupec | sobota 18.9.2010 0:45 | karma článku: 17,73 | přečteno: 1474x