Česko středem vesmíru.

Tak dnes se pokusím nastínit 3 události, které mají mnoho společného. Je to pohled na Rusko, na zavedení Eura a na současnou uprchlickou vlnu a pokusím se ukázat, že mají společného jmenovatele.

Dnešní téma bude celkem žhavé, možná bez nadsázky kontroverzní, proto se pokusím se co nejvíce přidržovat faktů tak, aby zůstal zachován objektivní pohled. Čili jdeme na věc.
Problém č. 1 - Zavedení Eura v ČR.
Nehodlám zde uvádět přehršle argumentů pro a proti zavedení společné euroměny, protože článků na toto téma vyšlo již nepočítaně. Lze si ovšem povšimnout toho, že ačkoliv tuto měnu používá celkem 19 států, obyvatelé ČR si zavedení této měny z téměř 80% nepřejí. Pochopitelně, že na tento názor mají plné právo, ale to nic nemění na faktu, že přes 66% obyvatel EU včetně Slovenska tuto měnu bez problémů používá.

Problém č. 2 - Vztah k Rusku

Opět se nemíním vyjadřovat k politice ruské federace a vztahu ČR k ní, ale nelze si nepovšimnout lidí, kteří přes veškeré výhrady jak EU, NATO a koneckonců i bezprostředních sousedů Ruska, zejména tedy Pobaltí a Běloruska, budou stále dokola opakovat, že Rusko je demokratický stát a anexe Krymu je v naprostém pořádku, protože tam přece proběhlo referendum. Co na tom, že již samotný Kreml přiznal, že "zelení mužíci", kteří dohlíželi na průběh referenda, byli příslušníci speciálních ruských vojenských jednotek.Proč tam byli vysláni k mírumilovnému demokratickému referendu, nám tito zastánci Ruska dodnes nevysvětlili.

Problém č. 3 - Uprchlická vlna.

Tady opět jen krátce. V současné době probíhá jedna z největších humanitárních katastrof - hromadný exodus obyvatel Afriky směrem k evropským břehům. Jak se má současná situace vyřešit, nad tím si lámou hlavu jak představitelé EU, OSN a přidalo se již také NATO, mají někteří naši občané naprosto jasno. Všechny tyto organizace jsou zkorumpované, domluvené snad dokonce i s pašeráky na finanční podpoře tohoto exodu, a dokonce jsem zachytil názor, že EU si tady přeje nainstalovat islám. Naopak mají naprosto jasno, co by se mělo dělat - uprchlíky šupem poslat zpátky, lhostejno, zdali jim třeba v rodné zemi nejde doopravdy o život. To, že je problém evidentně složitější, jim zjevně nevadí.

Závěr.

Všechny tyto problémy spojuje jedno a to samé. Hlasatelé těchto názorů se oproti všem známým faktům postavili zcela jednoduše. Všechny, kteří nesouhlasí s jejich verzí, označí za sluníčkáře, multikurturalisty nebo havlisty, čímž je okamžitě onálepkují jako nepřátele ČR a jediného správného uspořádání našeho státu. A jaké že to uspořádání je v jejich podání ideální? Vystoupit z EU, uzavřít hranice před uprchlickou vlnou a poslat žádost o kamarádství do Kremlu.

Závěr nechť si udělá každý sám.

Autor: Tomáš Kučera | středa 3.6.2015 20:45 | karma článku: 9,84 | přečteno: 631x
  • Další články autora

Tomáš Kučera

Jak funguje důchodový systém.

28.4.2024 v 11:13 | Karma: 14,97

Tomáš Kučera

Zelená vlna.

13.4.2024 v 11:03 | Karma: 7,36

Tomáš Kučera

Slovensko v karanténě.

10.3.2024 v 11:18 | Karma: 12,31

Tomáš Kučera

Jak u nás fungují soudy.

18.2.2024 v 11:07 | Karma: 14,50

Tomáš Kučera

O zlatém teleti.

4.2.2024 v 10:16 | Karma: 10,08