Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zoufalství jednoho volebního hlasu

Můj volební hlas je zoufalý. Volební místnosti se za několik hodin zavřou a on stále neví, koho si vybrat, aby nepropadl a nerozdělili si jej ty strany, které by rozhodně nikdy nevybral.

Volební hlas to nemá lehké. Za svůj jepičí život se musí vypořádat se záplavou bilboardů se stupidními hesly a slogany, které nám sdělují, že ty hlavy na bilboardech neuhnou (není zřejmé komu), že chtějí mír (kdo by ho nechtěl), že chtějí válčit s levnou prací (nevím jak, asi s pistolí v ruce), že máme bohatou zemi, takže taky zbohatli (neprozradlil nám ale jak), že opět přidají nějakou tu desetikorunu na důchody (asi kvůli máslu), že jsou slušní (to o sobě tvrdí všichni) atd. atd. Suma sumárum za tyhle pitomosti utratily politické strany desítky milionů korun, které jim na to defacto zacvakáme my občané a voliči. Takže děkujeme !

Když už si na ty bilboardy volební hlas zvykne natolik, že už je ani nevnímá, přichází fáze druhá a to jsou tragikomedie ve formě televizních debat. Kromě naučených obecných frází, polopravd, lží a urážek se toho moc volební hlas nedozví, vlastně nic. Maximálně tak, že moderátorům těchto debat by vesměs spíše slušelo vykonávání nějaké jednoduché manuální práce v daňově zvýhodněné montovně nadnárodní korporace.

Internet je ze všech stran zcela zaplevelen demagogií a manipulacemi toho nejhrubšího zrna, čert aby se v tom balastu potom vyznal. Natožpak chudák volební hlas, který se opět dozvídá, že tyto volby jsou ty nejdůležitější v našich dějinách. Kulturní fronta nezklamala a opět se rozhodla těm všem našim pomateným volebním hlasům vysvětlit, že je demokratické zvolit jen ty, které nám oni vybrali. Všichni ostatní jsou populisté, extrémisté apod., a že s nimi dojdeme do plamenů pekelných.

Co např. můj volební hlas nechápe, jsou hromady slibů od politických stran, jejichž čelní představitelé byli od roku 1992 v několika vládách a tudíž to dnes slibované mohli už mnohokrát udělat. Ptá se mě, proč to dodnes neudělali a každé volby to znovu a znovu slibují. Např. podpora malého a středního podnikání, omezení byrokracie a korupce, jednodušší daňové zákony atd. atd. Co mu na to mám říct ? Maximálně tak, aby proto ignoroval strany jako ČSSD, ODS, KDU-ČSL a TOP09. KSČM ve vládě po roce 90 nikdy nebyla, ale to je jedno, protože pro část mladé generace jsou přitažlivější Piráti se silně  anarchistickým pozadím. Extrémní levičáci tedy mají koho volit.

Snad mému volebnímu hlasu pomohou v rozhodování aspoň tyto informace, jinak už opravdu nevím .... (zdroj, zdroj, zdroj, zdroj, zdroj, zdroj).

 

Autor: Petr Zvědavý | sobota 21.10.2017 11:02 | karma článku: 13,50 | přečteno: 545x
  • Další články autora

Petr Zvědavý

Arab jako oběť aneb jak se šetří sebevražda

Jedna dívka se vrátí s kamarádkou a jejím libanonským přítelem z exotické dovolené a jdou pařit do baru. Ráno se u kamarádky v bytě 13x bodne nožem, z toho 3x do srdce, i když se jí v tom Arab snaží zabránit. Jasné jak facka, ne ?

17.9.2016 v 10:17 | Karma: 42,56 | Přečteno: 2829x | Diskuse| Politika

Petr Zvědavý

Za mediální štvanicí na ministra Bártu jsou úplatky nebo beton ?

Po vstřebání té záplavy informací v médiích na téma úplatkářské kauzy Bárta se musím ztotožnit s názory prezidenta Klause a sociologa Kellera. Podle prezidenta se někdo ze zákulisí snaží vyvoláním této kauzy ovládat vývoj politické scény a podle Jana Kellera je „sestřelení" Víta Bárty výsledkem připravovaného cíleného útoku. Kdo jej připravil a co je jeho vytouženým cílem ? Pokud si odpovíme na otázku, kdo na odchodu ministra dopravy V. Bárty nejvíc vydělá, odpovíme si možná na otázku, kdo za touto kauzou ve skutečnosti stojí a proč.

11.4.2011 v 13:27 | Karma: 37,59 | Přečteno: 3236x | Diskuse| Politika

Petr Zvědavý

Obhajoba st. zástupkyně ohledně boje za rómského (skoro)vraha

Po snížení trestu rómskému výrostkovi, který téměř zabil dvanáctiletého chlapce, proběhla republikou vlna rozhořčení nad dvojakým přístupem české justice. A jak to snížení zdůvodnila náměstkyně ústeckého krajského státního zástupce L. Bradáčová ?

25.3.2011 v 10:55 | Karma: 36,65 | Přečteno: 2470x | Diskuse| Politika

Petr Zvědavý

Pravda o tom, proč by měly naše Gripeny humanitárně zabíjet ?

Tak nám Cyril Svoboda (bývalý předseda KDU-ČSL) ve spravedlivém hněvu podpořil nejnovější testovací střelnici zbrojařů zvanou Libye. A nejen to, rád by poslal "české" Gripeny do válečné vřavy (naštěstí marně), aby taky trochu přispěly k "humanitárnímu" bombardování, za které se již dříve modlil V. Havel - tohoto času volající na premiéře svého filmu ono známé klišé : "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí". Zatímco film se Havlovi asi moc nepovedl, v Libyi se humanitárně bombarduje ostošet.

24.3.2011 v 12:46 | Karma: 33,65 | Přečteno: 2964x | Diskuse| Politika

Petr Zvědavý

Komu opravdu rómský imbecil nakopal zadek ?

Včera se vyplnil zlý sen všem, kdo věří alespoň v nějakou spravedlnost. Rómský imbecil s IQ 41, jak jej nazvala soudkyně, dostal za znásilnění, mučení a pokus vraždu (s rasovým podtextem) mladého "bílého" školáka jen 5 let natvrdo. Nejen spravedlnosti, ale všem slušným lidem v naší zemi tím nakopal zadek a ukázal "fakáče", který nemá obdoby.

18.3.2011 v 14:30 | Karma: 43,73 | Přečteno: 5799x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4881x
Patřím mezi lidi, kteří se dívají na svět střízlivě a realisticky. Světu vládnou peníze a mezinárodní politika je jedna velká špinavá stoka, kde vyhrávají ti nejsilnější, nejkrutější a nejdravější.