Věci zveřejněné

Máme se na co těšit, neboť i boj proti korupci se stal v Česku zkorumpovaným. Velmi obtížně se z toho naše společnost bude vzpamatovávat. Ale stejně jako v životě, je třeba se zvednout a jít dál. Nemoc vyléčit, nepříjemné zapomenout a důležité si zapamatovat, abychom znovu neopakovali tytéž chyby. Ale neříká se to snadno. Morální dopady na obyvatele jsou naprosto děsivé. Že tam nedohlédne gauner a zločinec, to je pochopitelné, ale ani vystudovaný teolog?

http://img.radio.cz/pictures/ctk1012/vv_konference3x.jpg

Je třeba se do budoucna mít zřejmě na pozoru před párem, kde je i toto vzdělání (nemám ovšem absolutně nic proti teologům obecně!!!). Je to zřejmě důležitý faktor pro schopnost si nějakým způsobem umět vysvětlit vlastní špatnost, zhýralost a amorálnost – nejlépe spasitelským pocitem a naprosto zvráceným „sebeobětováním“. Je potřeba si nejspíše také umět zdůvodnit výběr prostředků pro svůj boj - pomocí ještě větší amorálnosti, podvodu a vydírání porazit „současné elity.“ Problém však tkví už v zadání. Koho vlastně VB a KK nazývají těmi elitami?

Nejspíše měli na mysli zkorumpované podvodníky. Pokud chtěli být touto elitou, pak je zřejmé, že museli chtít vytáhnout ještě větší kanón a střílet ještě ničivějšími zbraněmi. A nejlépe s pomocí peněz dále ovládat ostatní. To však není nikterak ušlechtilý cíl. Cožpak je tak těžké dohlédnout důsledky? Vyměnit gaunery za gaunery? Vybrali nám vpravdě krásný směr - na východ a ještě s jistými rysy italského jihu.

Pohled na věci veřejné (ani velké písmeno si v názvu nezaslouží) je opravdu tristní, když už i slovo úplatek je nutno schovávat za slovo půjčka. Jako by šlo o něco, co lidé „ještě“ přijmou bez negativních konotací. Přitom většina lidí má úplnou hrůzu i jen z toho, že by si museli někde půjčovat. Ještě tak možná od banky. Je to přece jen jakási anonymní instituce, kde se lidské problémy, které svědčí mnohem více o tom, že něco dotyčný není schopen než o jeho kvalitách, rozprostřou do společností akceptovaného a trh podporujícího platebního systému. A pokud se dodrží alespoň trochu rozumná mez, a tedy půjčka je použita na investice a nikoli spotřebu, neděje se přece jen nic špatného.

Velmi obtížně je ale pro většinu z nás představitelná půjčka od nerodinných příslušníků. Víme, co dělají s lidmi peníze a jak dopadají i příbuzenské vztahy pod nátlakem dluhů a peněz. A uvnitř politické strany? To snad proboha vůbec nepřichází v úvahu! Ať už půjčka či úplatek, v politice je to úplně jedno. Slušné, konzervativní ani morální není ani jedno.

 

 

A závěrem si potřebuji ulevit ještě takto:

a) Jak může mít ještě někdo tu drzost při očividném zločinu a provalení všech těch věcí podnikat rádoby „státotvorné“ kroky a jednat o ministrech ve vládě České republiky? Televizi raději nezapínat, rádio neposlouchat, noviny nečíst.

b) Je vidět, že ani vzdělání nehraje žádnou roli, což mne mrzí dvojnásob.

Autor: | pondělí 11.4.2011 10:26 | karma článku: 20,86 | přečteno: 1592x
  • Další články autora

Světlo na konci tunelu

28.1.2014 v 18:33 | Karma: 19,93

„Gigaeskalátor“

7.1.2014 v 17:23 | Karma: 17,81

Teskný zpěv Kolibříka

3.12.2013 v 12:02 | Karma: 30,59

Co věděl prezident a kdy to věděl?

31.10.2013 v 17:43 | Karma: 18,19

ANO? Ne, děkuji!

14.10.2013 v 17:34 | Karma: 12,43