Truxa aneb příběhy ze školních lavic - kapitola 6.

Již v šesté kapitole tohohle pubertálního výkonu se hlavně podíváme na záznamy z našeho školního diktafonu a také na příběh se slzným plynem...

                                                JAK SI TOM POŘÍDIL SLZNÝ PLYN

   Prý na svou ochranu před nebezpečným menšinovým obyvatelstvem České republiky si Skublík pořídil jeden kus standartního pepřového slzného plynu. K tomuto účelu či k jinému účelu prvnímu podobnému však nebyl ,,pepřák“ nikdy použit. Měl určen jiný osud…

   Začalo to celé v šatně o polední pauzu. Z vedlejší šatny, tenkrát ze šatny 2.A, se ozývaly názory, které se Taxídovi opravdu nelíbily. Skubla vznesl jasnou výhrůžku proti jejich počínání, ale řeči nepřestaly. Hop svou výhrůžku opakoval. Bohužel bezvýsledně. Tom tedy vytáhl svůj zbrusu nový bezvadný pepřový plyn, která před tím důkladně okomentoval, nasadil jeho výraz a stříknul jednu dávku skrz mříž do 2.A. Pepřák fungoval dokonale. Všichni nacházející se v postižené šatně se začali dusit, kýchat a dost jim teklo z očí. Šatna byla během vteřiny prázdná. Bohužel, účinek plynu se přenesl přes drátěnku i do šatny naší, a tak nás čekal stejný osud.

   Tomovi ale zamoření dvou šaten nestačilo. Po tomhle malém kousku chtěl kousek větší. Kdyby jen větší, on chtěl přímo kus, ba celý dort!

   A tak se stala prazvláštní věc. Zvonek zazvonil a ze tříd se vyvalily desítky studentů spěchajících do šaten, na jiné hodiny, na autobus či do jídelny na oběd. A všechny, profesory nevyjímaje, zaskočil dusivý kašel a slzy v očí. Nikdo snad do dnešní doby nevypátral, co zapříčinilo to hromadné dušení. Jen já, Frodo a Lesáček víme, že Truxa si tenkrát vyšel o vyučovací hodinu na záchod se slzným plynem v kapse.

 

Ze záznamníku:

 A Kubík jde zpívat – říkám já. A Kubík zpívá – Mám rád Truxu, mám ho rád. Je to můj dobrý kamarád – a sborově s Kubíkem popěvujeme – ou jé, ou jé, ou jé – a Kuba pokračuje – Potkal jsem ho v Řevničově, jel tam zrovna pro brambory, a protože se to nerýmuje, tak jsem ho kop do hlavy – a opět společně – ou jé, ou jé, ou jé.

 

Já říkám – Ježiš marjá, Víťa si hladí pásek a říká: Tak pevnej a dlouhej. Tome, řekni nám něco o Kubíkovi – naléhám na Hopa. Ten naléhání podléhá – Kubík je debil – tato odpověď mi však nestačí, a tak… - Musíš to rozvíst. Rozvěď to – paroduji ing. Brýchu, ale Tomík už nic rozvádět nechtěl.

 

Dobrý večer – zdraví Rybák – Dobrý večer, jdou tady zprávy rádia Ryba v devatenáct hodin. Dnes v Řevničově u Rakovníka – smích – se našla oběť hrůzného činu. Neznámý pachatel unikl, ale naší tele…eh našemu štábu se podařilo zjistit, že pachatel je vysoký, asi 195 cm, vážící něco přes metrák a – já dodal – s kulatým obličejem – Kuba pokračoval – a při potkání říká heslo NECKÁŘ. Bližší informace nám prozradil okresní mluvčí úřadu, pan Tomáš Chmelař – já podávám – Ano, je to hrozně zvláštní osoba, protože tenhle pachatel je nevypočitatelný. Například, když vidí čmeláka, tak dělá: Hu Huu hhh…Bzzzzz, a neřekne prostě ,, čmelák, bacha “ – a mikrofon dostává Jeník – A také se kolikrát stane, že je hrobové ticho a on z ničeho nic pronese NECKÁŘ. Je to velice zvláštní a nevypočitatelný čin – a mikrofon putuje dál, k Víťovi – No tak něco řekni. Co ještě dělá – naléhám na Vítka. Tomu se ale nic povídat nechce, a tak mikrofon oddaluji, načeš Vítek pronáší – Tak si trhni nohou, ty…

 

A jsou tady další zprávy. V Řevničově u Rakovníka…Hu Ha Hi – Kubu chytnul záchvat smíchu. Nás samozřejmě také. Ale Kuba po odmlce pokračoval – V Řevničově u Rakovníka, neznámý pachatel zastřelil šedesátidvouletou stařenku kvůli pár stovkám. Ehm…pachatel je asi 195 cm vysoký a toulá se po okolí Řevničova. Policisté už, už pustili vrtulník s termovizí, psi a lední medvědy – a opět všeobecné veselí – A bližší informace nám prozradil velitel zásahu policejních komandérů jednotky SWAT Jan Frolík – komandérista sděluje bližší informace – Vážení občané. Doufám, že když narazíte na tohoto velice nevypočitatelného a nebezpečného pachatele, musíte nám dát vědět, protože při bližším kontaktu na něj nesmíte volat HopDokud nepřeskočí – dodal Kuba – Jakmile zaslechne slovo Hop – pokračuje dál Komandér – začne hrozně vyvádět a pozor! Nemá rád čmeláky, bacha na něj – Kubík přebírá mikrofon – Dobře, to byl tiskový mluvčí zásahu, velitel zásahu jednotky swat

 a kdybys…ještě jednou opakuji, kdybyste náhodou

dotyčného viděli, volejte na nejbližší stanici, nebo zavolejte ledního medvěda. Čau.

 

Pře mezi Tomem a Víťou – Ty si ale holomek – říká Truxín – Ty si ale debil – říká Víťa. Tomíkovi se diktafon očividně líbí, a tak mačká červený knoflík dál – Co nám řekneš pane Frolíku – povídá Hopík v tónině debila, který utekl z Bohnic. Pan Frodo říká – Ježiš, co bych ti měl furt říkat?! – Skubla ale takovouhle odpověď nechtěl slyšet, a tak strčil do Jendy, který se zrovna houpal na židli, se slovy – SPADNEŠ! – a pan Frolík ve snaze nespadnout dodává – Ty hovado! – Pak už není nic zajímavého. Jen já, jak zpívám celé třídě Rybička maličká. Jistě znáte tuhle dětskou říkanku, ne? – Rybička, maličká, po Dunaji plave. Chytil ji šohajek u samého kraje. Pusť mě zas, šohajku do té čisté vody. Jsem ještě maličká, dopřej mi svobody – a Taxído píseň ukončuje svým – Tramtadadá da dam tam.

 

Autor: Tomáš Chmelař | středa 4.12.2013 19:15 | karma článku: 5,43 | přečteno: 283x
  • Další články autora

Tomáš Chmelař

Truxa aneb příběhy ze školních lavic - kapitola 16

Příběhy, které se staly spoustě z nás, ale jen málokdo je sepíše. Sepsáno puberťáky střední školy a neupraveno! Dnes začneme přepisem z diktafonu :)

3.2.2016 v 15:00 | Karma: 8,10 | Přečteno: 707x | Diskuse| Poezie a próza

Tomáš Chmelař

Roboti jako koníček dětem?

Na řemeslných trzích u stánku ... ani ne hrnce, ani dřevěné loutky, šperky či kovářské výrobky .... nýbrž stánek s roboty vyrobenými dětmi ! Pojďme se podívat jak si stáli roboti před 30 lety a jak si stojí hlavně v Japonsku dnes.

27.1.2016 v 16:04 | Karma: 12,74 | Přečteno: 1274x | Diskuse| Hobby

Tomáš Chmelař

Mega proměna obývacího pokoje!

Z půdy, kde se vyhazoval sníh lopatou kvůli dírám v taškách se po několika měsíčním úsilí stalo příjemné místo k bydlení v teplých barvách Afriky.

27.1.2016 v 15:00 | Karma: 16,93 | Přečteno: 1096x | Diskuse| Hobby

Tomáš Chmelař

Novoroční předsevzetí nepomůžou, tohle však ano!

Pokud si vytvoříte své novoroční předsevzetí a v lepším případě si ho píchnete na ledničku, tak z 98% z něho nikdy nic nevymáčknete. Je to dáno lidskou psychikou. Co to ale změnit? Jak se motivovat abychom něco udělali?

13.1.2016 v 16:05 | Karma: 11,55 | Přečteno: 427x | Diskuse| Občanské aktivity

Tomáš Chmelař

Šuplíky pod postel jsou z myčky

Chytrá řešení jsou většinou velice jednoduchá a napadnou nás kolikrát úplně náhodou. Zde je příklad jak si zvětšit pohodlně úložné prostory v domácnosti. Zejména pod postelí.

13.1.2016 v 15:00 | Karma: 15,85 | Přečteno: 837x | Diskuse| Hobby
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2634x
Po složení maturitní zkoušky jsem nečekaně odcestoval ještě před předáním diplomu. Na cestách jsem zůstal 7 Let, navštívil jsem několik zemí, živil jsem se většinou v restauracích a barech jako číšník či barman, ale i jako řidič. Po narození mé dcery jsem se vrátil s rodinou zpět do Čech, kde jsem po dobu mateřské dovolené studoval finance a pracuji jako finanční poradce. Mým koníčkem je renovace domku a psaní. Pomocí blogu bych chtěl publikovat mé zkušenosti a příběhy.