Radosti pro miminka 5

Radosti pro miminko nemusí být jen materiální podstaty. Že flaška s trochou vody, či starý cedník vykouzlí mimču úsměv, to už víme. Ale co když zrovna nic není poruce?

Tady je pupíkTomáš Chmelař

Zajímalo by mě, jestli všechna miminka mají rádi pupíky. Já si pamatuji, že jsme si pupíky jako malí kradli. Něco na tom pupíku musí tedy být. Ale proč pupík? Proč se děcko tak zajímá, co je to tam za uzlíček na tom břiše. Ukazuje, houká, říká: ,, P..P..."  Vždyť lidské tělo má tolik zajímavých částí, třeba prsa, že :) ? Prsty, vlasy, oči, díry v nose. Ale ne, mimčo hledá  P...P...    Zvedá tričko, potom ho zase zakrývá.

Ještě na P...P... navážu. To že ho mimčo pořád zakrývá a znovu objevuje, to můžete využít ke hře a nejenom s P...P...  Stačí oblíbená maličkost, schovat pod deku, miminko maličkost objeví. Potom jí strčte zpět, ale z druhé strany pod deku strčte ruku a věc vezměte. Mimčo nic nenajde. Tak místo přikryje, vy věc rychle pod dekou podsunete a zase jí najde. No je to pořád dokola, ale objevování a mizení je prostě baví.

Pokud se vám článek líbil, můžete se podívat do mé rubriky Radosti pro miminka a přečíst si i ostatní typy.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Chmelař | neděle 22.12.2013 8:00 | karma článku: 7,12 | přečteno: 318x