Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Politické harašení: Každému plat 25 000

Zamyslel jsem se, kolik peněz bych musel vydělávat, abych si mohl koupit po čem toužím a abych mohl žít bezstarostný život. Budete se divit, ale ohromná suma to není. 25 tisíc čistého měsíčně a byl bych král. Bohužel i přes poměrně malou částku jsou většina lidí v Čechách jen ti poddaní. Králové bychom však mohli být všichni!!!

Návrh loga pro vládu ČR

Nevyznám se moc v politice a ani jí nesleduji, protože nemám rád mrhání časem a sledování špinavého chlívku s prasaty. Co však sleduji, jak většina lidí co znám by si alespoň přála dosáhnout průměrnou mzdu, kterou se každým rokem bijí v prsou naši zákonodárci. Také jsem se zamyslel nad tím, kolik by mě stačilo ke štěstí, když některým ministrům nestačí ke štěstí ani 200 000 měsíčně. Kupodivu mi vyšlo 25 tisíc čistého. Vzal bych si od Škofinu zánovního superba, v klidu bych platil nájem či hypotéku, rodina by byla zabezpečená a ještě by zbylo na lyžování a výlet  k moři. Nádherný život. A proč by takový život nemohli mít všichni? Proč by na takovýto plat nemohla dosáhnout třeba uklízečka, která pracuje více než ti naši zákonodárci a která po nich denně uklízí svinčík? Dámy a pánové, minimální plat v České republice by mohl být třeba i hned 25 tisíc korun. Stát by mohl rozdíl doplácet a vůbec by ho to nezatížilo. Naopak. Lidé by byli šťastnější a rádi by pracovali, měli by totiž skvělou motivaci a to ŠŤASTNÝ ŽIVOT!
 
Jak by to tedy bylo možné?  No chtělo by to nějakého novináře co se vyzná v korupčních kauzách a kdo sleduje politické dění. Ono totiž na webu najít informace o tom, kolik peněz ti naši šikulové rozkradli, to je docela složité. Nikde se nedočtete konečné číslo, musíte si alespoň vyhledat jednotlivé kauzy a zkusit sčítat.
 
Abych si práci zjednodušil, potřeboval jsem nejdříve zjistit, kolik bych musel z peněz vlády, našich peněz, ušetřit, aby se mohli potom rozdat potřebným tak aby jsme měli minimální plat 25 tisíc. Což je taky super složité. Vycházel jsem z toho, že máme 5 milionů pracujících lidí. Z toho 40 procent dosáhne na průměrnou mzdu a zbylých 60 procent ne. Zdá se mi, že by lidí, kteří na průměr nedosáhne mělo být více, ale takto mluví čísla z internetu. Pracuji tedy s počtem lidí zhruba 3 miliony. Pro tyto lidi musím najít peníze. Ale kolik? Tak zhruba 100 tisíc lidí bere mzdu minimální. Průměrná mzda je kolem 15 tisíc. Potřebuji tedy pro 1 občana 10 tisíc korun měsíčně, to je pro 3 miliony občanů 30 miliard měsíčně, což je 360 miliard. Rozpočet ČR činil pro rok 2013 1180 miliard. Z mého pohledu by vláda mohla platy dotovat. A proč tak soudím?
 
Pojďme se podívat, jak lidé, kteří mají moc, hospodaří s našimi penězi.
Volby stojí až 1 miliardu
9 náměstků by mohlo na jeden měsíc zvýšit svými milionovými odměnami mzdu 800 lidem o 10 000 korun
Takový náměstek si přijde za rok na odměnu i 1 milion korun a to mají statisícové platy.
Ministři berou i s výhodami a odměnami přes 200 tisíc.
Takže kdyby byl zákon na to, že lidé, kteří jsou viní za ekonomickou situaci země, by podle toho braly platy, tak bere naše vláda plat kolem 25 tisíc a úplně by jim to stačilo. Ušetřili by se miliony a ty by se mohli využít pro lidi  a ke zvýšení životní úrovně.
Ptám se, k čemu musí mít jeden člověk tolik peněz? Co si za to koupí? Vždyť za tři roky práce bych si koupil vše po čem bych toužil a nemusel bych pracovat.
 Dále se můžeme podívat na to, jak vláda mrhá penězi a vůbec nepočítá při jejich rozhazování. Kolik objektů si vláda drží? Kolik vil má vláda k dispozici a za celý rok do nich nevstoupí ani noha. Taková údržba vyjde na více než milion korun pro jednu vilu. Prý je to nutné.
Potom tu máme zakázky  a projekty, které se mnohdy nedotáhnou do konce a stojí miliardy. Kolikrát se už stalo že projekt za miliardy se nakonec ukončil a vláda nad tím mávne rukou. Holt další nepovedená věc. Mě se zdá, že oni vyhledávají takovéto příležitosti, aby mohli cíleně zmizet peníze. Vždyť kolikrát mění již skvěle fungující věc a jen vše zkomplikují a nakonec zjistí, že to stejně nepůjde. Lidé, kteří jsou za takovéto projekty zodpovědní by měli jít ihned k soudu.
Kauzy které kolují na internetu a v kterých by se jistě našlo dostatek miliard pro naše platy jsou:
 Krade se na velkých i malých státních zakázkách (ProMoPro, Opencard, armádní zakázky všeho druhu od padáků po pandury, pražský dopravní podnik, všelijaké státní informační systémy, ROP severozápad,čističky, akvaparky, nájmy vil, auta, výhody, špatné hospodaření a zkoušky nových systémů které nefungují, podnikatelé dluží na daních 80 mld, 500 milionů mizí měsíčně v neprůhledných zakázkách atd. atd.)
Peníze však nemůžou mizet. Jen se přesouvají. Ale kam? No přece těm, kteří sice více nepotřebují, ale myslí si že ano.  A i kdyby se z té korupce nepodařilo ušetřit 360 mld ročně, tak to nevadí. Ušetřilo by se co by šlo a myslím že lidé s minimálním platem by třeba 2 000 k platu uvítali.
Víte, já o politice nepíšu, ale občas i mě naštvou a nemůžu pochopit, jak je možné, že v dnešní době médii, televize, novin, se nenajde někdo, kdo po takovýhle lidech půjde a roznese je na kopytech. Chtělo by to někoho kdo to začne střílet. Ale takovýto člověk by byl hodně rychle na těch kopytech roznesený.

   

Autor: Tomáš Chmelař | pondělí 20.1.2014 16:00 | karma článku: 19,46 | přečteno: 1400x
  • Další články autora

Tomáš Chmelař

Truxa aneb příběhy ze školních lavic - kapitola 16

Příběhy, které se staly spoustě z nás, ale jen málokdo je sepíše. Sepsáno puberťáky střední školy a neupraveno! Dnes začneme přepisem z diktafonu :)

3.2.2016 v 15:00 | Karma: 8,10 | Přečteno: 707x | Diskuse| Poezie a próza

Tomáš Chmelař

Roboti jako koníček dětem?

Na řemeslných trzích u stánku ... ani ne hrnce, ani dřevěné loutky, šperky či kovářské výrobky .... nýbrž stánek s roboty vyrobenými dětmi ! Pojďme se podívat jak si stáli roboti před 30 lety a jak si stojí hlavně v Japonsku dnes.

27.1.2016 v 16:04 | Karma: 12,74 | Přečteno: 1274x | Diskuse| Hobby

Tomáš Chmelař

Mega proměna obývacího pokoje!

Z půdy, kde se vyhazoval sníh lopatou kvůli dírám v taškách se po několika měsíčním úsilí stalo příjemné místo k bydlení v teplých barvách Afriky.

27.1.2016 v 15:00 | Karma: 16,93 | Přečteno: 1096x | Diskuse| Hobby

Tomáš Chmelař

Novoroční předsevzetí nepomůžou, tohle však ano!

Pokud si vytvoříte své novoroční předsevzetí a v lepším případě si ho píchnete na ledničku, tak z 98% z něho nikdy nic nevymáčknete. Je to dáno lidskou psychikou. Co to ale změnit? Jak se motivovat abychom něco udělali?

13.1.2016 v 16:05 | Karma: 11,55 | Přečteno: 427x | Diskuse| Občanské aktivity

Tomáš Chmelař

Šuplíky pod postel jsou z myčky

Chytrá řešení jsou většinou velice jednoduchá a napadnou nás kolikrát úplně náhodou. Zde je příklad jak si zvětšit pohodlně úložné prostory v domácnosti. Zejména pod postelí.

13.1.2016 v 15:00 | Karma: 15,85 | Přečteno: 837x | Diskuse| Hobby
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Španělské ministerstvo se rozhodlo zrušit cenu býčích zápasů. Vyvolalo kritiku

4. května 2024  7:05

Španělské ministerstvo kultury se rozhodlo zrušit národní cenu býčích zápasů. Informoval o tom...

Do konce roku by se mohlo konat další jednání české a ukrajinské vlády, řekl Fiala

4. května 2024  6:48

Do konce letošního roku by se podle premiéra Petra Fialy mohlo konat další společné jednání české a...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2634x
Po složení maturitní zkoušky jsem nečekaně odcestoval ještě před předáním diplomu. Na cestách jsem zůstal 7 Let, navštívil jsem několik zemí, živil jsem se většinou v restauracích a barech jako číšník či barman, ale i jako řidič. Po narození mé dcery jsem se vrátil s rodinou zpět do Čech, kde jsem po dobu mateřské dovolené studoval finance a pracuji jako finanční poradce. Mým koníčkem je renovace domku a psaní. Pomocí blogu bych chtěl publikovat mé zkušenosti a příběhy.