Žijeme v demokracii ještě? Aneb Ortel vadí, ale písně o komunismu ne?

Taky Vás zaujala ta hysterie co se vzedmula po ohlášení výsledků slavíka? Vlastenecká skupina Ortel, jen pár dní po útocích v Paříži, je médii šikanována z nacismu, rasismu atd. Já se ale ptám, komu to vadí? V rámci demokracie....

Znovu a znovu a znovu a znovu postrádám význam slova demokracie. Poslouchám Tři sestry, Ortel, Alkehol, Morčata na útěku,Iné Kafe, Houbu, tzv punk rockové kapely. Nemám rád techno, house a podobné výmysli otupující lidský mozek. Rád si poslechnu i Haničku, Martičku, Káju, Lucinku, Míšu Davídka, Darinku a mnohé další Československé interprety. Žádná pořádná akce se neobejde bez písniček těchto zpěváků.

Po ohlášení výsledků slavíka jsem byl nadšen. Ortel skončil na druhém místě. Tím jsem si myslel, pro mě slavík skončil. Nepatřím totiž mezi hudebně či tanečně nadané lidi, proto hudba pro mě není až zas tak důležitá. Ale na slavíka se rád podívám. Tento rok to ale bylo jiné. Po vyhlášení cen totiž slavík neskončil. To, co následuje od vyhlášení dosud, mě spíše dostalo opět na kolena. Musíme si už přiznat jednu věc. My demokracii nemáme. Ztratili jsme ji. Právo svobody slova zmizelo. Pokuď jsme ho tedy vůbec někdy měli.

Pan Chvojka, poslanec za ČSSD, slyšeli jste někdy o něm něco? Já tedy ne. Až do vyhlášení slavíka. Pak se urval ze řetězu, chce bránit demokracii najednou. Chvalitebný čin. Ale to chce Ortel a my všichni taky !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Slyšeli jste někdy o tomto pánovi, aby chtěl zakázat komunistické písně? Komunistickou internacionálu? Zde jen na ukázku, co se tam zpívá...

My dělníci k slávě kladiva a srpuzvedáme paže s přísahou na retu,my svobodu si sami vybojujem,dnem nocí vítěznou zbraň kujem.

Soudruhu, heslem naším - zhyň kapitál!
Hlas výzvy leninské slyš, hle, čas nastal!
|: Teď kletbu bídy, jho otroctví
odhoď a bojem chystej vítězství! :|

( co komunismus či Lenin byli zač, co udělali naší zemi, všichni víme. Proč nebyl zakázán po 1989 ? ).

A co třeba texty hiphopu o smrtí, vraždění lidí, slyšeli jste to někdy, stačí si najít texty na netu. To vám milí lidé nevadí, či pane poslanče? To je demokraticky v pořádku?

Tento poslanec, chce podat stížnost Radě pro televizní a rozhlasové vysílání, že Ortel špatně zpívá. Nemyslím jeho intonaci a tóny hlasu, ale jeho texty tomuto zachránci demokracie vadí. Jak milé a vtipné zároveň, v roce 2015, kdy demokracie by měla být na vyšší úrovni než v roce 1985 třeba. Bohužel, ČSSD pod vládou Sobotky ztrácí voliče a toto měl být asi pokus o záchranu. Nevyšel..

Co je demokracie? Nemělo by být jedno, co lidé říkají či zpívají? Ať si říkají či zpívají co chtějí přeci. Máme demokracii ne. Kdyby slavíka vyhrál nějaký hip hoper, mě by to nevadilo. Někomu ale jo. Ale to je problém toho člověka. Musí respektovat, že většině se líbil. Proč pan poslanec nebojuje tak vehemetně proti písním o komunismu, o Leninovi? Údajně rasistické písně vadí, ale písně o Leninovi ne?

( mimojiné, poslouchali jste někdy Ortel, byli na jeho koncertu...asi ne, protože to by jste pak o rasismu nepsali ).

Proto prosím, respektujte demokracii, respektujte svobodu slova. Pokuď vám tak vadí písně Ortelu, vadí vám i písně hiphoperů či různých komunistických chvalozpěvů? Proč nechcete zakazovat i je?

Jo, a někdy si ten Ortel poslechněte, aby jste vůbec věděli, co vám vadí. Budete asi trošku překvapeni, jak skvělé texty tato skupina má. A mimojiné i ten zpěv stojí za to. Tak se nedivte, až za rok ten slavík nebude stříbrnej, ale zlatej....

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Bubenik | úterý 8.12.2015 21:54 | karma článku: 34,74 | přečteno: 1315x