Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

Autorovi bych vzkázal toto:

Demokracie nezaručuje svobodu. Pan Bubeník několikrát zmiňuje pojem "demokracie", ale z kontextu vyplývá, že má na mysli spíše svobodu nebo spravedlnost. Dost často jsou tyto pojmy ve shodě (proto taky někdy dochází k jejich záměně), ale občas můžou být i přímém rozporu. Demokracie je slovo, kterým definujeme určitou formu vlády. V ČR máme zastupitelskou demokracii, tudíž čistě teoreticky: Pokud by se většina občanů rozhodla, že všichni Konvičkovi přívrženci mají být zavřeni do koncentráku, tak si zvolí takovou vládu a parlament, který likvidaci Konvičkovců zařídí. Bude to sice naprosto demokratické, ale rozhodně to nebude v souladu s ideálem svobody a spravedlnosti.

Proto je třeba svobodu a spravedlnost chránit i před některými lidmi, kteří se zaklínají demokracií. Pokud budu chtít pětkrát denně mlátit hlavou o zem a vzývat Alláha, tak do toho panu Bubeníkovi (nebo Konvičkovi) vůbec nic není. Stejně tak není panu Chvojkovi nic do toho, když dám ve Slavíkovi hlas Ortelu. Každým zákazem (ať už se jedná o zákaz Islámu, Internacionály, kouření v hospodách, či zákaz kapely Ortel) se vzdalujeme svobodě a spravedlnosti.

0 0
možnosti
TN

Před týdnem jsem psal do disskuzí pod jinými blogy:

Nejsme už tak trochu hysteričtí?

Máme 200 poslanců ve sněmovně a 81 senátorů. Jeden z nich podal stížnost, navíc poslanec ze strany, která tak nějak z principu má potřebu zasahovat, ovlivňovat, kontrolovat, přerozdělovat.

5 0
možnosti
Foto

Nekteri hystericti opravdu jsou ... asi jim to chybi ;-)

0 0
možnosti
Foto

Ortel znám. Všechny jeho skladby. Nic skvělého na nich není. Zmínil jste ty Morčata na útěku. Je to naprosto stejný druh hudby a textu. Zaujmou vás jedna, dvě maximálně tři skladby a pak se začnete nudit. Ortel není vlastenecká skupina. Není ani rasistická ani nacistická. Je to prostě partička, která se díky hysterii sdělovacích prostředků, dostala tam, kam nepatří. Anebo možná patří, protože když se podívám na umístěné interprety v oné soutěži, tak mohu jen pokrčit rameny. Nevolám po cenzuře, nevolám po zákazu, jen bych uvítal více zdravého rozumu. Jak jsem napsal v úvodu, seznámil jsem se s celým repertoárem kapely Ortel. Mohu zodpovědně říct, že kdyby se vláda nechovala tak jak se chová, tak se neuchytí a nezaujme ani skladba Mešita, kterou od této kapely považuju za nejzdařilejší. A co se týče útoků na Tomáše Ortela, může si za ně sám. Kdyby řekl, že byly doby kdy se k textům confliktu 88 hlásil a byly jeho názorem, asi by většina rozumných lidí pochopila a snad i to přešla. Jenže on mlčí a to vždy dává prostor ke spekulacím a fámám.

Jo a opravte si ty výmysli. Jako vlastenec byste mohl vědět, že správně jsou výmysly.

3 2
možnosti