Žijeme v demokracii ještě ? Aneb jsem proti nekuřáckému zákonu ve jménu demokracie.

Jsem nekuřák. Kouření nesnáším, nenávidím. A vždycky nenávidět budu. Ten smrad, zápach, žlutý zuby kuřáku. Ale je to jejich život a mě je to doho úplny hovno. Stejně jak by mělo být všem zastáncům zdravého životního stylu.

Už od mala nesnáším kouření. Štvalo mě, že v pubertě všechny holky kouří, a já to tak nesnáším a žádnou si nenajdu :). Ale tak, jak nemám rád cigárka, tak o to mám víc rád pivko :). A když chodíte na pivo, tak se s tím asi setkáte. Zahulená hospoda. Ty jo co teď, mám tam kámoše, tak co se dá dělat. Oni kouřej, já ne. Ale chci být snima. Tak jo kluci, jsem sám, je vás víc, přestaňte kouřit. Je to nezdravé. Tak jooo Tome, a ty zas přestaň pít pivo. A ty nedělej tadyto. Dobře, a ty nenos tadyto. A ty jo víš jak nezdravé jsou špekáčky. A ty zas přestaň jíst ty vajička. A ty přesťan, a ty nedělej. To vám říká maminka? Ne, to nám říká náš demokratický stát.

Jsem 100% proti nekuřáckému zákonu. Já jako nekuřák, se přeci můžu sám rozhodnout, kam půjdu na pivo, kam se půjdu pobavit. Je na mě, zda půjdu do hospody, kde se kouří a sám vědomě si budu kazit zdraví, protože vím, že tam bude zahuleno. A nebo si přeci můžu zajít do nekuřácké restaurace. Je to jen na mě. Tak proč nekuřáci a různi zdravotní poradci vytváří takový tlak, aby se v hospodách nekouřilo. Mě po práci stačí si dát pivko a jít dom. Někdo jinej si potřebuje dát pivko a cígo a pak pujde dom. Proč mu to cígo někdo bude zakazovat? Proč mu někdo určuje a nařizuje, jak má žít. Nemá ten kuřák taky vlastní rozum? V tom případě zakažme vegetariánství, které kazí také zdraví. Když vidím, jak vypadají pojídači masa v 50 letech, statní chlapci jak prase a srovnám to s vegetariánkama, které se v 50 letech třesou a vypadají jak žijící mrtvoly, bez barvy kůže, opravdu chodící smrt, tak co je lepší? Zakažte vegetariánství teda v tom případě, pokud chcete zakázat kouřit. Nebo zakažte pivo. Zakažte všechno co jde.

A co majitelé hospod na to? Mají vlastní hospodu, investují do ní peníze, kupují nové věci. Je to jejich majetek. Přeci oni sami si musí rozhodnout, co se bude dít v jejich hospodě. A jestli tam přijde někdo, komu se tam nelíbí, ať jde pryč do jiné hospody. A jestli v jeho městě žádná nekuřácká není, tak ať využije potenciálu města a postaví si svou nekuřáckou hospodu. Ale ať si sakra nestěžuje na ptákoviny, že někdo dělá něco, co se mu nelíbí, v místě, které mu nepatří a majiteli toho místa to nevadí. Představa, že jsem majitel hospody, do které jsem investoval celoživotní úspory a stát mě určí, kdo tam může chodit, co se tam bude dít, z té představy mám opravdu mdlo a určitě bych tu hospodu prodal. Příjde nějaká poradkyně a vše zakáže. Místo toho, aby stát podpořil drobné podnikatele, tak je akorát nutí se podnikání vzdát.

Proto milí nekuřáci, buďme rádi, že máme demokracii a proto demokraticky dodržujte, že jdete do místnosti, která Vám nepatří, do které investuje penize majitel té hospody a on chce, aby se tam kouřilo. Můžete jít do nekuřácké hospody. Nebo sedět doma a hrát karty s kamarády. Já, jako naprostý nekuřák, plně respektuji, že majitel hospody kam jdu, chce, aby se v jeho hospodě kouřilo.

Když majitel hospody bude chtít, aby se tam sedělo jen do naha, tak pokuď tam budu chtít jít, musím se svlíknout. I kdyby po mě chtěl cokoliv, budu to respektovat, protože to je jeho hospoda a jeho majetek. Já si do svého bytu pouštím ty lidi, které chci, aby mě navštívili. Ty pustím dál. Tak proč si vy, co vstupujete do majetku jiného člověka, stěžujete, že se tam kouří? Běžte někam, kde se nekouří. Někam, kde majitel chce, aby se nekouřilo.

Plně ale podporuji zákaz kouření v době obědů, tedy od 11,00 do 13,00. Všiml jsem si, že kde toto pravidlo neplatí a může se kouřit i v době obědů, moc lidí nechodí. Proto i spoustu kuřáckých hospod má zákaz kouření v době obědů. Jinak by přišli o zákazníky, nejen nás nekuřáky, ale i kuřáky, kteří si ten oběd dají rádi bez cigárka, a to si pak dají venku po obídku. Jinak bych šel do jiné hospody. I kuřáci tedy respektují, že v době oběda se nekouří. Proto já respektuji, že si cígo pak daj večer.

Jít v pátek večer na pivko a kouřit venku, protože to zakázal stát?...Je to demokracie, nebo návrat do totality, kdy stát určuje, co máme dělat?...

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Bubenik | čtvrtek 12.11.2015 20:44 | karma článku: 30,91 | přečteno: 914x