Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Sluníčkový cyklista König dokázal, proč by měl radši jen jezdit na kole.

O sportovcích se většinou říká, že moc inteligencí neoplývají. Cyklista König dokázal, že toto lidové rčení je někdy víc než pravdivé. Nesmysl o uprchlické krizi si měl spíše nechat pro sebe. Dlouho mě tak něco nerozesmálo.

Chodil jsem na sportovní gympl do Pardubic. Už tehdy v 15 letech bylo vidět, že i inteligence rozděluje sportovce. Zatímco hokejisté, fotbalisté, atleti a cyklisté mezi premianty nepatřili, zástupci ostatních míčových sportů vždy patřili mezi nejlepší studenty. Přeci jen pochopit signál o 15 chodech za 30 vteřin od ječícího trenéra je těžší, než nasednout na kolo a jedu a jedu a jedu, šlapu co to jde. Pokyny basketbalového trenéra o zakončení rychlého protiútoku jsou na jiné výši, než rady jak nasednou na kolo od cyklistického. I ta anabolika mladých cyklistů hrají nějakou roli. Samozřejmě existují vyjímky, jako na jedné straně třeba Petr Čech, Honza Nezmar, kteří mluví a působí velice inteligentně, tak i na druhé straně, kdy i někteří basketbalisté nepatří mezi ty nejchytřejší. Ale procento lidí z vysokou školou působící na zeleném pažitu a procento vysokoškolsky vzdělaných například basketbalistů mluví zcela jasně.

Cyklista König mě svým článkem opravdu nadchl :). Pojďme si bod po bodu rozebrat, co nám tento pán vlastně řekl.

1) Ptal jsem se jich, proč na nás bučí, tak jsem pochopil, že je to jakési davové šílenství. Ti lidé se stali stádem, které si našlo svoji oběť. Přirovnal bych to k současné uprchlické krizi, při které takřka všichni, kteří se postaví proti uprchlíkům, jsou u masy za hrdiny. Vytváří se tu uměle atmosféra strachu a nenávisti.

- Tak, na začátek dobrý. Takže u nás se uměle vytváří atmosféra strachu :)  Tévé Nova a další média nám dennodenně vštěpují do hlavy, jak je slám zlej, jak jsou Syřani nebezpeční? :) Nebo pane cyklisto, nevidíme, nečteme denně, jak každý uprchlík je inženýr, geodet, chce si dodělat doktorát? Není to úplně obráceně, než co tady píšete? Nevytváří média naopak dojem, že vlastně o nic nejde, že se není čeho bát?

2) Myslíte v Česku? S takovým názorem tu u řady lidí narazíte. Já vím. Ale chci šířit pravdu. A tady se do lidí pumpují lži.

- Stejně jako bod jedna. Můžete mě pane K. vysvětit, jaké lži nám ČT říká? Třeba, že v Polsku se sejde cca 150 000 lidí na podporu vlastenectví, ale v našich médíich je info o cca 15000 Polácích? A naopak, na demonstraci proti nové vládě se sejde 2000 lidí, ale na Nově je info o 50 000 lidech? Tadyto myslíte? Nebo co přesně? Ukažte mě jedinou věc, kdy naše ofiko zprávy informovali negativně o imigraci?

3) Lidé jsou tu masírováni některými médii, zaměřenými jen na to, aby vydělávala. Teď je módní vlna strachu a xenofobie, tak se na ní i tato média vezou.

- Pane K., můžu vědět jaká média prosím vás? Jaká média máte na mysli? Ty média, která nám vždy mezi 19. a 20. hodinou řeknou o těch inženýrech, co potřebují zoufale naši pomoc, proto jedou přes půlku světa a míří jen do Německa a nikam jinam? Navíc ztratili pas :) :) Tyto média myslíte?

4) Člověk je totiž v podstatě od přírody líný tvor, který radši bude žít v nevědomosti, než aby si zjistil relevantní informace.

 - -) Bombové útoky, 1400 let boje islámu proti Evropě, práva žen v arabských zemích, live záznamy kázání z mešit....to je co za informace? :) :) Už v dějepisu na základce jsme se učili o islámu. To nejsou relevantní informace? Prosím, jaká informace a z jakého zdroje je pro vás relevantní :)

5) Mně naštěstí rozšířily obzory cesty s cyklistikou.

- Ano, přesně jak se vám rozšířili obzory a znalosti o islámu díky cyklistice? Byl jste někdy na závodech v Somálsku třeba? Lýbii? Iráku? Afghánistánu?  Nebo proč jste tam nebyl? Nevládne tam náhodou islám? :) :) Nebo viděl jste někdy cyklistku ze Saudské Arábie? Mě teda naštěstí takto nikdo obzor nerozšířil a jsem za to opravdu rád.

6) A také má přítelkyně studující teritoriální studia mi otevřela oči. - Hm tééééda a vaši slečnu učí kdo? Asi nějaký muslim nebo příslušník co se řadí k pražské kavárně? Tak toto je teda informace. Stovka napadených žen o silvestru v Kolnu a Hamburgu Vám je neotevřeli? Co kdyby se to stalo Vaší edukované přítelkyni? 

7) Samozřejmě, že i já jsem proti ekonomické migraci. Ale musíme si dát ruku na srdce a říci si, že jsou tu miliony lidí, kteří sem přicházejí opravdu ze strachu o život.

- Ano a proč jdou jenom do Německa :) :) A my máme povinost se o ně postarat nebo co? Proč nepomůžete srbským dětem na Kosovu? Proč nepomůžete nevidomým třeba? Proč zrovna uprchlíkům.  Proč nejdou do Saudské Arábie? Proč kurdské ženy bojují za svoji zem, ale mladí muži utíkají do Německa. On v historii takhlens někdo masově utíkal? Milióny lidí jiné kultury a náboženství utíká do Německa. Mají strach o život. Lepší vtip jsem dlouho neslyšel. Bohužel až v Německu vypukne náboženská válka, kousek od našich hranic, až vám tito lidé ukážou, jak jsou mírumilovní, tak to bohužel vtipnost přejde. Mě teda po událostech v Německu na silvestra přešli. Vás ne? Jo já zapoměl, za to islám nemůže :)

8) Obracejí masy a národy proti uprchlíkům. Přitom ti nemají v podstatě nic a všechno prodali, jen aby se dostali do bezpečí. Jsou v zoufalé situaci a tady s nimi zacházejí hrozně.

- No to je dojemné. To je až k pláči. Oni všechno prodali. Po 4 letech války prodali auta, domy a byty :) :) Mám dojem, že média ve vašem případě opravdu udělali dobrou práci. Srovnání uprchlíků z balkánu a ze všech státu světa co teď míří do Německa je asi trošku rozdíl. Proč nešli do bezpečí někam jinam. Ale po čtyřech letech, všichni najednou do Německa. A že tam riskují, to vám přijde bezpečné se plavit na nějakém člunu přes rozbouřené moře třeba? :) :). A po čtyřech letech války člověk vezme třeba 10 000 dolarů na osobu kde? ?:) :). Opravdu chce se mě plakat nad lidskou sluníčkovou hloupostí. Co říkáte na ty zprávy o stovkách lidí, teda uprchlíků před válkou, co se kvůli špatné stravě a počasí radši vrátilo domů? Do jak píšete domů co prodali :) :)

9) A pokud odpůrci uprchlíků namítnou, že s migrační vlnou sem proudí i radikální islamisté?
Ti by se sem dostali tak jako tak. Tenhle argument politiků neberu.

- No, nacisté se sem taky nějak dostali. A co dokázalo pár fanatickejch nácků všichni víme. Ne, kdyby se Evropa hlídala, tak jak ji hlídali naši předci, tak by jsme žili v bezpečí. Protože naši předci dokázali Evropu před islámem ochránit. I z důvodu, že lidé vašeho myšlení v té době nežili. Bohužel jste se narodili až, nebo spíš už teď. Ale kde se ve vás vzali ty myšlenky, že vlastně národ, historie, tradice, rodina není nic, nechápu.

10) Jak jste vnímal útoky v Paříži? To je terorismus. Ten byl, je a bohužel i bude. Ale čemu by pomohlo, kdybychom v Česku uzavřeli hranice a žili si tady spokojený život? To v dnešním propojeném světě nejde.

- V Japonsku to nejde? V Maďarsku to nejde? V Polsku, v Austrálii? K čemu nám je, že máme jednu z nejnižších kriminalit i nezaměstnaností na světě že. Místo toho, aby jsme za to byli rádi, tak dle Vás je lepší se toho vzdát a bát se chodit po ulicích, jak ve spoustě měst v Evropě, kde se pomalu ale jistě zavádí právo šária. K čemu by nám to bylo mít spokojený život? Dá se toto pochopit vůbec? Vy ty lidi znáte osobně, že jim chcete pomáhat? Kdy naposledy jste pomohl nějakému důchodci, který nemá peníze na teplý oběd. Nebo nemocnému dítěti? Bezdomovci? Vy se chcete vzdát dobrovolně spokojeného života ve prospěch pánů s vousama? Jinak všiml jste si, jak jsou tito uprchlíci všichni oholení a po pár týdnech v Evropě mají vousy. Něco vám stále nedochází. Ani po masovém útoku na ženy na silvestra Vám to nedošlo?

11) Ale těší mě, že existují i v Česku stále lidé, kteří vše chtějí řešit racionálně. To bylo vidět 17. listopadu, kdy studenti a edukovaní lidé, kteří o problematice mají přehled, stáli na jedné straně a na druhé pak ta zpracovaná masa.

- Zpracovaná masa myslíte třeba exmuslimy, co žili x let podle koránu? Nebo táty od rodin, co procestovali svět? Nebo lidi co vědí o islámu vše? Edukovaní lidé myslíte 15-ti leté studenty? :) :) To už fakt snad nemyslíte pane cyklisto vážně. Každý, kdo má o problematice islámu aspoň nějaký přehled, stojí na straně protiimigrantské. Každý, kdo neví co je islám, hlásá podobné bludy jak vy.

12) Nejjednodušší je říci si: My tady v Česku nikoho nechceme.

- A my tady nikoho nechceme? Nebo se nesnažíme přijmout jezídy a koptské křesťany? Naše vláda se teda o to nesnaží, o to se snažíme my, příznivci protiimigrace :). Ano, nestojíme tady o islám, ale proč píšete, že tady nikoho nechceme. Češi patří mezi nejtolerantnější národy na světe. Přijali jsme Řeky, Vietnamce, Bělorusy, tak co znás děláte netolerantní nýmandy. Srbové, Chorvati, Bosňané, to jsou další národy, které tady v klidu žijí. Ale žijí tady v klidu, protože se s námi sžili, naučili se pít pivo, jíst guláš, koukat na lední hokej i na to, že ženy mohou volit a nosit sukně. Mladí Vietnamci všichni studují, plně mluví česky. 

Věřte, že kdyby se islám chtěl s námi kamarádit a chodit na pivo, tak s tím problém nikdo mít nebude. Ale radši nasedněte na kolo a trošku přemýšlejte. Je vidět, že se hodně díváte na Novu a další hlavní masmédia. Být tolerantní k něčemu, co nás chce zničit, co nás nesnáší, je šílenství a lidská hloupost. Přesně informace jen pro vás. Radši si něco přečtěte o islámu. Kdo to je kafír a jak se islám chová ke kafírům asi nemáte tušení. Právo šária nebude tolerantní ani k vám - edukovaným lidem :) :). Proto asi ani nic nečtěte, nasedněte na kolo a radši odjeťte. Stejně v Česku moc nebydlíte že...

Edukovaní lidé jsou 15 ti letí student :) :) :) Exmuslimové, lidé co vědí o islámu víc než kdejaký mohamed, jsou jen spodina dle vás :) :)

V tomto případě se potvrdilo, že sportovci, cyklisté, nejsou na tom opravdu inteligentně dobře. Je to ale jeho názor, máme demokracii, tak to respektujme, stejně jako moji reakci. Přeci jen, demokracii nemusíme mít na furt, islám je už za humny. Ale přesto věřím, že i ti edukovaní lidé by radši žili právě v demokracii, kterou my bráníme, než v systému, kde se třeba kamenuje. Jen jsou trošku naivní.

Zde celý článek: http://sport.idnes.cz/leopold-konig-rozhovor0vt-/cyklistika.aspx?c=A151208_225714_cyklistika_ald

Pan K. je klasické naivní sluníčko, co naprosto nevnímá reálný svět. O právu šária asi nic neslyšel. A v hodinách dějepisu moc pozor taky nedávál. Klasický případ, ze kterého má mainstream radost. Zpracovaný člověk.

PS: Hrál jsem basket, ale patřil jsem mezi ty vyjímky :)

 

Autor: Tomáš Bubenik | úterý 5.1.2016 7:24 | karma článku: 41,25 | přečteno: 2773x
  • Další články autora

Tomáš Bubenik

Afghánec obohatil spokojenou rodinu ve Vídni.

Imigrantovi se nelíbilo, že rodina vypadala spokojeně a smála se. Právě vyšla z restaurace. To ho rozzuřilo a tak je jen tak bez důvodu pobodal. Teda důvod měl. Ta rodina byla spokojená se svým životem.

19.3.2018 v 8:33 | Karma: 0 | Přečteno: 213x | Diskuse| Politika

Tomáš Bubenik

Neobjektivita České televize spravedlivým slovům Zemana neušla.

Tak a je to tady zas. Neobjektivita naši slavné televize, které platíme poplatky za vymývání mozků. Pravdivá slova na adresu této mediální žumpy byla vyslovena správně a pravdivě, bohužel ale ve špatný okamžik na špatném místě.

16.3.2018 v 8:06 | Karma: 5,05 | Přečteno: 197x | Diskuse| Politika

Tomáš Bubenik

Ondráček je jen obět. Za to může Havel. Proč není komunismus zakázán?

Tak a je to tady zas. Lidi se zbláznili, vyšli do ulic. Proč tam jsou naprosto nechápu. Co se jim nelíbí, to už vůbec nechápu. Jde to úplně mimo mě. Nechápu, nerozumím. Může mě to nějaký demokrat vysvětlit, děkuji.

14.3.2018 v 8:54 | Karma: 4,53 | Přečteno: 180x | Diskuse| Politika

Tomáš Bubenik

Ruska se nebojím, ale za to Turecka ano. Co na to naše média.

Erdogan řekl šestileté holčičce, že je dobré zemřít ve jménu Islámu. Mučednická smrt je svatá. Nemusíte se bát. Mě to nešokovalo, to je prostě Islám. Ale bojím se toho, co tato slova prezidenta tak obrovské země jako je Turecko,

12.3.2018 v 9:43 | Karma: 0 | Přečteno: 35x | Diskuse| Politika

Tomáš Bubenik

Vraždění bělochů nevadí. To se nic neděje, to je v pořádku, to se může.

Parlament v JAR schválil kontroverzní zákon. Vyzval k vraždění bělochů a zabíraní jejich půdy. Co na to svět? Mlčí. Co na to naši obhájci lidských práv? Samozřejmě nic. Co by se stalo, kdyby to bylo obráceně a někdo by vyzval

8.3.2018 v 22:37 | Karma: 0 | Přečteno: 22x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Íránský prezident je po smrti, potvrdila televize. Našly se trosky vrtulníku

20. května 2024  6:24,  aktualizováno  7:07

Íránský prezident Ebrahím Raísí a ministr zahraničí Hosejn Amírabdolláhján zemřeli při nedělní...

Bouřky, déšť i slunce. Teploty ke konci týdne vyšplhají až k 25 stupňům

20. května 2024  6:31

Počasí v Česku bude proměnlivé. Podle meteorologů během týdne se vyskytnou bouřky a déšť, vysvitne...

ANALÝZA: Válečný kabinet se sype kvůli zájmům Netanjahua

20. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Po protestu ministra obrany se přidal i člen válečného kabinetu Benjamin Ganc. Chtějí od Netanjahua...

Rušte dětská lůžka, vybízí pojišťovna špitály. Ve hře jsou denní stacionáře

20. května 2024

Premium Pediatrů je málo, dětských oddělení moc a ne všechna využita. Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP)...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Vychovávám dítě, nebo on mě? :) Jím guláš, piju pivo, chodím na fotbal a rád koukám na holky v sukni a nechci o to příjít. Jsem 100% ateista. Křesťané mě v této zemi nechali žít, i když v  boha nevěřím, islám by mě to ale nedovolil...tím pádem jsem proti islamizaci naší země, protože chci žít svobodně a mírumilovně jako doteď, vychovávat kluka, aniž bych se bál chodit po ulici. Jsem pro Evropu svobodných a spolu obchodujících národů. Proto volím Svobodné.

Seznam rubrik