Pošlete liberecké pořadatele na hranice EU. Pak neprojde ani myš, natož člověk bez pasu.

My chceme na fotbal, pusťte nás dovnitř, co děláte, nejsme teroristi, jsme fanoučci, zní i 30 minut po začátku utkání před stadiónem v Liberci. Jsou důkladné prohlídky. Mezitím tisíce islamistů bez pasu vstupují do Evropy.

Barva bíííííííííííííííííííííííílo červenááááááá, hvězdou spojenáááááá, to je kombinace, mistrůůůů v republice, našíí země českéééééééé. Jsem fanoušek Slavie, dlouholetý, celoživotní, oddaný blb. Shodou okolností jsem se na fotbal dost víc, když můj klub hrál o sestup, než tento podzim, když hraje nahoře. Konečně. Na jaře to bude lepší. Do Liberce jsem nejel, hrál jsem basket, tak jsem to jen sledoval online. Ale kamarádi z Chrudimi jeli a podali mě zajímavé informace o důkladné prohlídce u vstupu, že se na fotbal dostali až ve 22. minutě.

Na fotbal jdeme s předstihem, už 30 minut před zápasem stojíme u turniketů. Bohužel jak zjistíme. Byl to teda jen jeden turniket pro nás, pro muže. Druhý byl ještě pro ženy. Všichni fanoušci, včetně dětí, se museli vyzout. Někteří, asi špatně vypadající, museli dokonce poníženě do trenek či slipů, podle toho co si každý jedinec ráno oblékl. Pokuď si někdo zapoměl vzít spodní prádlo, vykoukl na policistu jeho bimbík :). Šlo o totální cílenou buzeraci.

https://www.facebook.com/tribunaseverslavia/photos/a.181080092080177.1073741828.181023518752501/447552408766276/?type=3&theater

Pořadatatelé věděli, že přijede cca 2000 slávistů. Dokonale se na to připravili, Otevřeli slovy dva, dva turnikety. Jeden pro muže, druhý pro ženy. Důkladná příprava. Až tak přísné kontroly řísné bezpečnostní kontroly si připravili pro příznivce Slavie pořadatelé v Liberci. Při snaze zamezit pronášení pyrotechniky do sektoru hostí se slávisté museli zouvat a někteří šli i do trenek.

Citace přímého účastníka: „Dopředu klub i fanoušci deklarovali, že do Liberce přijede větší množství slávistů, takže bylo dost času se na to připravit. Jenže dejme tomu 1500 fanoušků muselo nakonec projít jen jedním turniketem, což mi přišlo také šílené. Tímto přístupem jako by klub počítal s tím, že lidé budou naštvaní. Od mnoha slávistů jsem v neděli slyšel povzdechnutí, že tohle nemá zapotřebí a příště raději zůstane doma. V tu chvíli jsem si pomyslel, co asi Liberec chce? Dostat lidi na tribuny nebo jim to naopak znepříjemňovat tak, aby příště už raději nepřijeli? Dovedu si živě představit, že právě tohle bylo cílem Liberce,“

Ke konci zápasu jeden aktivní hasič hasil jedno menší pyro tak, že v tom vlídným libereckým počasí promáchal asi 150 lidí, kteří bohužel stáli kolem. Neměli s tím pyrem nic společného, ale trest kolektivní viny byl uplatněn.

O pár tisícovek kilometrů jižněji, neznámí lidí, většinou bez pasu, krásně oholení, občas i s upálenýma konečkama prstů, jen aby nikdo nezjistil kdo jsem, co jsem, kde jsem žil, co jsem dělal, klidně vkráčejí do Evropy. Přechází jednu hranici za druhou, až se dostanou do Německa. Nikdo neví, co jsou zač, neumí řeč, občas ani psát a číst. Je ale nikdo nekontroluje.

Rozeberme si příklad pořadatelů Liberce ve spojení s uprchlíky.

1500 fanoušků muselo projít jedním turniketem. Domácí klub už dopředu počítal s tím, že to slávisty naštve. A mnoho lidí už do Liberce nepojede. Nikdy. Není toto rasismus a nacismus na fanoušky? Co dělal Liberec? Jen si chránil svůj stadión. Proč sluníčka nyní nepomáhají fanouškům? Proč nejsou sbírky na promrzlé famoušky? Proč sluníčka nenosí deky? Proč vláda nedělá kampaně na pomoc fanouškům?

Taky to cítíte. Proč Evropa nemá právo si bránit své území, jako má každý klub právo vpouštet na fotbal koho chce. Proč Evropa má turnikety po celé hranici a neudělá jeden, kde bude mít všechno pod kontrolou? Proč policisté na hranicích se nechovají jako pořadatelé akcí? Proč každý kdo chce jít na fotbal, musí mít lístek ke vstupu, ale uprchlíci ani nemají pasy? Proč každý fanoušek je šacován jak nějaký vrah, přitom uprchlíci v klidu projdou až do Německa?

A to nejdůležitější. Proč vlastně dělal Liberec ty problémy? Aby předešel problémům. Jakým problémům? Pyrotechnice, násilí, které je na stadiónu zakázán. Má vlastní předpisy, a ty by měli být dodržovány. Věděli, že slávisté jsou mistři v pyrotechnice, proto tak důkladné prohlídky. Aby předešli problémům. Neměla by to samé dělat Evropa, chránit své hranice, aby předešla bombovým útokům třeba? Aby předešla znásilňování žen. Atd. A proč to nedělá? Protože by byla nařčena z rasismu a nacismu? Neboli, na původní obyvatele Evropy můžeme nasadit násilí a represe, ponižování, důkladné prohlídky. Bez lístku nikam nesmí. Ale na islamisty nic takového? Když někdo prohlídne islamáka, tak je to rasista a nacista? Ale když někdo prohlídne fotbalového fanouška, takje to borec co se nebojí své práce?

Skvělé je také hodnocení Rady Evropy: Evropané se k lidským právům uprchlíků stavějí katastrofálně. To, jak se evropské země vyrovnávaly s příchodem migrantů a žadatelů o azyl, je prostě katastrofální, oznámil komisař Rady Evropy pro lidská práva Nils Muižnieks.

Aha, pan komisař asi nebyl na fotbale v Liberci. Nebo fotbalový fans nemají svá práva?  Že o tom nevidáte zprávu. Nebo přístup pořadatelů k fans nebyl katastrofální? Jak se Liberec vyrovnal s příchodem cca 1500 slávistů, to nebyla katastrofa?
Lidé prchající z válkou rozvrácených a zchudlých zemí podle něj věřili, že jejich život má cenu, ale Evropa je prý zklamala a činí tak i nadále. ---Ano, i fanoušci prchající na fotbal z rozvrácených nebo zchudlých rodin věřili, že jejich život má cenu, ale Liberec je zklamal....

Byl bych velice rád, kdyby přístup policistů střežící hranice EU byl stejný, jako přístup pořadatelů v Liberci. Byl byh velice rád, kdyby přístup elit EU v Bruselu na ochranu Evropy byl stejný, jako mělo vedeni Liberce na utkání se Slávii Praha. Jenže jde o to, že uprchlík bez pasu má stokrát větší práva a podporu u například Merkelové, než tvrdě pracující fanoušek, který jel na pár hodin se někam zabavit.

Chci, aby pořadatelé v Liberci byli okamžitě nasazeni na hranice a chránili nás všechny. Ale mám takovou obavu, že kdyby svlékli uprchlíka do trenek, tak se hned objeví nějaké sluníčko, které si hned bude stěžovat, že byla porušena lidská práva uprchlíka. Ihned přijde Dienstbier a bude žádat potrestání policisty, a zda nešlo o rasismus. V případě fotbalového fanouška, se jedná ale jen o preventivní opatření.

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Bubenik | čtvrtek 17.12.2015 7:15 | karma článku: 25,51 | přečteno: 816x