Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Násilí páchané černochy není rasismus. Když to samé udělá běloch, tak to rasismus ale je.

Za těch pár let, co jsem žil v Anglii, jsem potkal mnoho lidí. Jedním byl kluk z JAR, který utekl před rasismem. Byl to běloch jako já, tak jsem moc nechápal o čem mluví. Přeci jen, země Nelsona Mandely je známá jiným rasismem.  

V době, co jsem aupáiroval v Londýně, jsem se nejenom v tamním vcelku objetktivním tisku setkal s něčím, co mě překvapilo. Kolik lidí z Jihoafrické republiky uteklo před tamní kriminalitou.

Víte, každý den slyším, čtu, stejně jako vy, jak jsme hrozní rasisté, jak na nikoho nejsme tolerantní atd. Proč nikoho nechceme přijmou, jak jsme zlí, že to není možný se takto chovat, o jakých nemocech to mluvíme, to je rasismus !!!!! V našich médiích je zakořeněno, že existuje jen jeden rasismus a to bílí rasismus na ostatní. Naopak to neexistuje. Nebo to tak není podáváno.

V BBC jsem viděl snad každý den, že běloští farmáři jsou v Zimbabwe vyháněni režimem prezidenta Mugabeho, bez náhrady na odškodnění. Kolem 2 tisíc farmářů bylo zabito a kolem 5000 uteklo zpátky do Anglie. S ničím samozřejmě. Veškerý majetek jim byl zkonfiskován a přerozdělen místním lidem.  Pročítal jsem český internet a nikde nic, že by se jednalo o rasismus.

( Rasistické naopak byli poznámky nás všech, že ta země zbankrotuje, že se neuživí, že ty farmy místní lidé nezvládnout obhospodařit. Co říkala sluníčka je vám jasné :). No, do roka země zbankrotovala, inflace dosáhla několika miliónů. Každý občan byl milionář, i chleba stál třeba 100 000 jejich měny. Opět stačilo jen reálně vnímat svět, jak ta země fungovala, místo hledání rasismu tam, kde opět nebyl. )

Díky této situaci v Zimbabwe, kde běloští farmáři desítky let spravovali hospodářství dotyčné země, se po jejich odchodu spousta místních černochů rozhodla odejít hledat lepší život do sousední země, a to do Jihoafrické republiky. Co však na to místní lidé? Bránili svoji zem. Černoch před černochem. Stovky případů napadení, brutálních napadení. Černoch z JAR nechce, aby černoch ze Zimbabwe žil v jeho zemi. Slyšíte to? Černoch z JAR nechce přijmout černocha ze sousední země, kvůli:

1) zvýšení kriminality, obří zvýšení zejména pouliční kriminality

2) strach ze znásilňování

3) bude vyšší, mnohem vyšší nezaměstnanost

4) nikdy mezi nás nezapadnout, jsou jiní než my

5) mají nevyléčitelné nemoci, nějakou zavlečou do naší země

Ne, to co teď čtete, něříkáme my o muslimech, ale černoch o černochu. Není to rasismus. Jen normální pracující člověk se bojí těchto rizik. Je to normální lidské uvažování, strach z budoucnoti. Teď si vemte, když toto řekne nějaký Čech. Ihned se jedná o rasismus. A já se ptám proč? Naprosto stejné požadavky, které mají lidé v JAR, mám i já, ty, vy, on, ona, ono. Ale to je rasistické. Někdo něco řekne, dělá, naprosto to stejné, co jiní lidé, bez ohledu na to, kdo je tím druhým, jakou má barvu pleti, jak vypadá a někde to je rasismus a někde není. Přitom jde nám všem jen o to, jak se chová. Někde to je rasismus a někde jinde, i když se jedná o stejný případ, to tak bráno není. Já to nechápu. Vy jo? Chci stejnou věc, jako chce černoch. I já mám plno výhrat na muslimy a mnoho z nich jsou běloši. Tak proč jsme brány jako rasisté, ale černoši ne.

Tu stejnou věc, nyní páchají černoši na araby v JAR. Jak to, že ochránci lidských práv nic nedělají, nikoho to nezajímá. Když tu stejnou věc dělali místní běloši, tak to byl hned rasismus. Když to dělá černoch na araba, tak není? 

Zpátky k mému kamarádovi. On a stovky dalších utekl z JAR, že jim místní černoši vypálili dům, dennodenně se setkávali s agresivitou soukmenovců Mandeli. Do JAR se už nechce vrátit, protože všichni jeho kamarádi stejně odešli už do Londýna.

Mě jen překvapilo, že když něco dělá běloch na svoji obranu, ihned se jedná o rasismus, xenofobii atd. Když tu samou věc ale spáchá někdo jiný, o nic nejde. Vše je v pořádku. A to asi v pořádku není.

Proto milá sluníčka, nehledejte rasismus všude, i tam, kde prostě není. Sice vy ho tam vidíte, ale on tam opravdu není. V 99% ho stejně nemůžete najít. Jedná se jen o strach z budoucnosti, podloženém na reálné znalosti toho, co se ve světě děje. Pokud tak chcete bojovat proti rasismus, tak teď můžete chránit nás. Nebo kde jste byli, když 2000 farmářů bylo zabito a 5000 dalších museli ze země utéct pryč? To nebyl rasismus?...

http://zpravy.idnes.cz/v-jar-zazehlo-xenofobni-nasili-dz2-/zahranicni.aspx?c=A151110_103058_zahranicni_ert

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Bubenik | čtvrtek 26.11.2015 8:19 | karma článku: 41,80 | přečteno: 2292x
  • Další články autora

Tomáš Bubenik

Afghánec obohatil spokojenou rodinu ve Vídni.

Imigrantovi se nelíbilo, že rodina vypadala spokojeně a smála se. Právě vyšla z restaurace. To ho rozzuřilo a tak je jen tak bez důvodu pobodal. Teda důvod měl. Ta rodina byla spokojená se svým životem.

19.3.2018 v 8:33 | Karma: 0 | Přečteno: 213x | Diskuse| Politika

Tomáš Bubenik

Neobjektivita České televize spravedlivým slovům Zemana neušla.

Tak a je to tady zas. Neobjektivita naši slavné televize, které platíme poplatky za vymývání mozků. Pravdivá slova na adresu této mediální žumpy byla vyslovena správně a pravdivě, bohužel ale ve špatný okamžik na špatném místě.

16.3.2018 v 8:06 | Karma: 5,05 | Přečteno: 197x | Diskuse| Politika

Tomáš Bubenik

Ondráček je jen obět. Za to může Havel. Proč není komunismus zakázán?

Tak a je to tady zas. Lidi se zbláznili, vyšli do ulic. Proč tam jsou naprosto nechápu. Co se jim nelíbí, to už vůbec nechápu. Jde to úplně mimo mě. Nechápu, nerozumím. Může mě to nějaký demokrat vysvětlit, děkuji.

14.3.2018 v 8:54 | Karma: 4,53 | Přečteno: 180x | Diskuse| Politika

Tomáš Bubenik

Ruska se nebojím, ale za to Turecka ano. Co na to naše média.

Erdogan řekl šestileté holčičce, že je dobré zemřít ve jménu Islámu. Mučednická smrt je svatá. Nemusíte se bát. Mě to nešokovalo, to je prostě Islám. Ale bojím se toho, co tato slova prezidenta tak obrovské země jako je Turecko,

12.3.2018 v 9:43 | Karma: 0 | Přečteno: 35x | Diskuse| Politika

Tomáš Bubenik

Vraždění bělochů nevadí. To se nic neděje, to je v pořádku, to se může.

Parlament v JAR schválil kontroverzní zákon. Vyzval k vraždění bělochů a zabíraní jejich půdy. Co na to svět? Mlčí. Co na to naši obhájci lidských práv? Samozřejmě nic. Co by se stalo, kdyby to bylo obráceně a někdo by vyzval

8.3.2018 v 22:37 | Karma: 0 | Přečteno: 22x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Český rozhlas slaví 101. narozeniny a zve na Den otevřených dveří

17. května 2024

V sobotu 18. května slaví Český rozhlas (ČRo) 101 let od zahájení pravidelného vysílání Dnem...

Byl milý, říkají sousedé o atentátníkovi. Jeho byt s ním prohledalo komando

17. května 2024  11:41

Sousedé atentátníka, jenž postřelil slovenského premiéra Roberta Fica, se shodují, že Juraj C. byl...

Do Gazy dorazily po americkém provizorním molu první kamiony s pomocí

17. května 2024  11:12

Do Pásma Gazy se ráno dostaly první dodávky humanitární pomocí přes provizorní molo, které tam ve...

Muž ve Francii se pokusil podpálit synagogu, policisté ho zastřelili

17. května 2024  9:50,  aktualizováno  11:11

Policie v Rouenu na severu Francie v pátek ráno zastřelila muže, který se pokoušel podpálit...

  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Vychovávám dítě, nebo on mě? :) Jím guláš, piju pivo, chodím na fotbal a rád koukám na holky v sukni a nechci o to příjít. Jsem 100% ateista. Křesťané mě v této zemi nechali žít, i když v  boha nevěřím, islám by mě to ale nedovolil...tím pádem jsem proti islamizaci naší země, protože chci žít svobodně a mírumilovně jako doteď, vychovávat kluka, aniž bych se bál chodit po ulici. Jsem pro Evropu svobodných a spolu obchodujících národů. Proto volím Svobodné.

Seznam rubrik