Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdo vůbec bojuje pro IS? Proč nebyl ještě zničen, ptám se a nevěřicně kroutím hlavou.

Taky si kladete otázku, co tam sakra USA ty čtyři roky dělali? Proč tak mermomocí stojí za zničením Asada? A jak to, že Rusko má za dva měsíce lepší výsledky. Kde bere IS peníze, komu prodává ropu?

Islámský stát nějak vzniknul po svržení proslulého prezidenta Saddáma Husajna. Velmi zkráceně, sunnité, menšina v Iráku, po svržení prezidenta neměla na růžích ustláno. Krátce po jeho vraždě, země upadla do náboženských válek. Těch, kterým tento prezident dokázal předejít a přemoci je. Tyto národy, to teda ještě v Bílém domě pravděpodobně nevědí, demokracii nerespektují a snad ani nechtějí respektovat. Anebo to snad v Bílém domě právě až moc dobře vědi? Tyto národy potřebují od nepaměti silné vůdce. Proto sunnité zahájili ozbrojený odpor, který bohužel dorostl do dnešních, obřích rozměrů, překračující hranice Iráku i do okolních států.

Nicméně, všechno něco stojí. Zbraně, benzín, jídlo, elekřina, stovky věcí. Kde na to IS berou peníze. Víme, že mají ropu. Ale nikde v našich veřejných médiích, jsem se nedozvěděl, kdo ji kupuje. Od koho mají peníze. Nechci napovídat, ale taky Vás napadlo, Turecko třeba?

Celý svět se údajně spojil, aby zničil IS. Jaké jsou výsledky této koalice, po čtyřech letech války? Politici sice říkají, že IS chtěli zničit, ale co dělali jejich armády? Letadla? Výsledky jsou naprosto nijaké. Území IS neustále rostlo a rostlo. Někdo musel kupovat jejich ropu. A proč koalice, včetně Francie tak trvala na požadavku na odstoupení Asada ? Víc otázek než odpovědí. A kudy se bojovníci z Evropy dostávali do Rakky třeba. Imigranti, drtivá většina z nich, jde přes Turecko do Německa. A naopak, kudy jdou tedy bojovníci z Německa? Proč Západní Evropa netlačí už čtyři roky na Turecko a na Saudy, ať nekupují jejich ropu a přestanou je jakkoliv podporovat?

Ano, nešlo od začátku Turecku, Saudské Arábii, Americe, Francii a Anglii o to, aby někdo, kdokoliv zničil Sýrii a Asada? Ten kdokoliv byl IS. Nespočetně krát ty informace, jak letadla USA nechtěně schodila munici místo povstalcům bojovníkům IS, takovým náhodám se asi už nechce věřit. Všichni víme, že IS je dítětem USA. Proč taky víme. Saudové chtějí postavit ropovod do Evropy. Nejjednodušší cesta je přes Sýrii. Proto musíme odstranit Asada a dostavit tam loutku, tak jako je třeba na Ukrajině a v dalších zemích.

Myšlenka na svržení Asada ale nevyšla. Navíc se zrodil mocný protivník, který zfanatizoval sunnity po celém světě. Protivník, který se pravděpodobně již zcela vymkl kontrole. Naší koalici to asi začíná pomalu, ale jistě docházet. Proto již prosakují informace, zatím hlavně z Francie, že ten Asad není až zas tak špatněj a možná, že by jsme ho u tý vlády mohli nechat.

Co je zajímavé, že čtyři roky náletů nevedli k ničemu. Dva měsíce náletů Rusů vedou k obratu v syrské válce. IS je nucen se stahovat z měst a vesnic. Nálety na hlavní město Rakku vedou k tomu, že možná toto město opustí a stáhnou se do Mosulu. Jejich území se ztenčuje. Asadova armáda díky náletům Rusů slaví jeden úspěch za druhým.

http://zahranicni.eurozpravy.cz/blizky-vychod/137836-kam-se-hrabou-usa-syrska-armada-postupuje-diky-ruskym-naletum-rekl-asad/

Nyní, po události v Paříži a v situaci kdy je jasné, že Rusko nedovolí padnou Asada, se postoj Evropy mění. To je v hlavních masmédiích. Je to jen přetvářka pro nás pro lidi? Britská dolní sněmovna sice schválila letecké útoky proti Islámskému státu v Sýrii, ale kolik letadel má britské letectvo? Stovky? A kolik jich útočilo? Tři? To samé Německo, které poskytne prozatím jen průzkumné lety. Ale proč ne bojové? Francie se do toho sice opřela víc, ale opravdu by to nešlo více? A Turecko - člen NATO, druhá největší armáda v této organizaci, ta když bojuje, tak ne s IS, ale s Kurdama, kteří se rozhodli vydobít si zpět svá města.

Bohužel se zdá i nadále, že jediný, kdo opravdu bojuje a chce bojovat proti IS, je Rusko. Je to těžké uznale zatleskat Rusku ( i když si chrání svoji ekonomiku, tedy nedovolit, aby Evropa brala ropu z Arábie ). Ale nikdo jiný si za boj proti IS zatleskat nezaslouží.

Opravdu mám pocit, že kdyby Evropa chtěla, tak za pár dní IS zničí, letadly i tanky rozpráší jejich bojovníky. A co kdyby se zapojila obří miliónová armáda těch uprchlíků. Proč Brusel neřekne, dáme Vám výzbroj a bojujte za svoji zemi. Neměli by oni především chtít bojovat za svoji vlast? Mám pocit, že naše vládnoucí elity v Bruselu se jen tváří, že bojují proti těm šíleným fousatým pánům z IS. Ale ve skutečnosti jim jde jen o zničení Asada, o ropovod z Arábie a o zahlcení Evropy uprchlíky.

Je stále víc otázek, než odpovědí. Nějaké odpovědi jsou, ale ty ve mě vzbuzují dojem, že se někdo opravdu rozhodl zničit nás, hrdé evropany. Hrdé evropské národy. Smíchat nás s muslimy a vytvořit jeden euronárod, bez národní hrdosti, cti, bez myšlenek a nějakého odporu. Co za tím vězí? Rusko a jeho skupina Brics, snaha o vytvoření největší obchodní unie, samozřejmě bez použití dolaru a eura. Opravdu mám dojem, že Sýrie je jen záminka k něčemu, co se nám nikomu nebude líbit.

 

Autor: Tomáš Bubenik | úterý 8.12.2015 23:36 | karma článku: 35,40 | přečteno: 1161x
  • Další články autora

Tomáš Bubenik

Afghánec obohatil spokojenou rodinu ve Vídni.

Imigrantovi se nelíbilo, že rodina vypadala spokojeně a smála se. Právě vyšla z restaurace. To ho rozzuřilo a tak je jen tak bez důvodu pobodal. Teda důvod měl. Ta rodina byla spokojená se svým životem.

19.3.2018 v 8:33 | Karma: 0 | Přečteno: 213x | Diskuse| Politika

Tomáš Bubenik

Neobjektivita České televize spravedlivým slovům Zemana neušla.

Tak a je to tady zas. Neobjektivita naši slavné televize, které platíme poplatky za vymývání mozků. Pravdivá slova na adresu této mediální žumpy byla vyslovena správně a pravdivě, bohužel ale ve špatný okamžik na špatném místě.

16.3.2018 v 8:06 | Karma: 5,05 | Přečteno: 197x | Diskuse| Politika

Tomáš Bubenik

Ondráček je jen obět. Za to může Havel. Proč není komunismus zakázán?

Tak a je to tady zas. Lidi se zbláznili, vyšli do ulic. Proč tam jsou naprosto nechápu. Co se jim nelíbí, to už vůbec nechápu. Jde to úplně mimo mě. Nechápu, nerozumím. Může mě to nějaký demokrat vysvětlit, děkuji.

14.3.2018 v 8:54 | Karma: 4,53 | Přečteno: 180x | Diskuse| Politika

Tomáš Bubenik

Ruska se nebojím, ale za to Turecka ano. Co na to naše média.

Erdogan řekl šestileté holčičce, že je dobré zemřít ve jménu Islámu. Mučednická smrt je svatá. Nemusíte se bát. Mě to nešokovalo, to je prostě Islám. Ale bojím se toho, co tato slova prezidenta tak obrovské země jako je Turecko,

12.3.2018 v 9:43 | Karma: 0 | Přečteno: 35x | Diskuse| Politika

Tomáš Bubenik

Vraždění bělochů nevadí. To se nic neděje, to je v pořádku, to se může.

Parlament v JAR schválil kontroverzní zákon. Vyzval k vraždění bělochů a zabíraní jejich půdy. Co na to svět? Mlčí. Co na to naši obhájci lidských práv? Samozřejmě nic. Co by se stalo, kdyby to bylo obráceně a někdo by vyzval

8.3.2018 v 22:37 | Karma: 0 | Přečteno: 22x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Ukrajina zničila ruskou minolovku, drony poškodila rafinerii ve Slavjansku

19. května 2024  13:12

Sledujeme online Zničili jsme minolovku ruské černomořské flotily, ohlásili v sobotu večer ukrajinští námořníci. V...

Malostranský zápisník: Chcimír, nebo mírotvorce? Kdo spolkl ropuchu?

19. května 2024

Premium Nechceme slevu zadarmo – a při hlasování o skvělém migračním paktu se statečně zdržíme! ODS už...

Babiš s ruskou vlajkou byl trefný, míní Lipavský. Jitří to společnost, řekl Bžoch

19. května 2024  12:57

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) považuje kampaň, ve které byl zparodován vizuál hnutí ANO,...

Řidičku překvapila mokrá silnice, dodávka skončila po nehodě na střeše

19. května 2024  12:52

Mokrá silnice zřejmě překvapila řidičku Škody Fabie, která způsobila v neděli dopoledne nehodu obce...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Vychovávám dítě, nebo on mě? :) Jím guláš, piju pivo, chodím na fotbal a rád koukám na holky v sukni a nechci o to příjít. Jsem 100% ateista. Křesťané mě v této zemi nechali žít, i když v  boha nevěřím, islám by mě to ale nedovolil...tím pádem jsem proti islamizaci naší země, protože chci žít svobodně a mírumilovně jako doteď, vychovávat kluka, aniž bych se bál chodit po ulici. Jsem pro Evropu svobodných a spolu obchodujících národů. Proto volím Svobodné.

Seznam rubrik