Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co myslíte tím Kdo bojuje PRO IS?

Bude zničen, hned jak se do toho pustíte Vy, hned jak přestanete kroutit hlavou.

Než začnete příště psát, račte si obstarat nějaké relevantní informace a seznámit se i s utajením pozadím konfliktu.

Naštěstí pan Grešlik to uvádí na pravou míru.

Zájem RF je pouze jeden: získat v dané lokalitě vliv.

3 1
možnosti
Foto

"To samé Německo, které poskytne prozatím jen průzkumné lety. Ale proč ne bojové? Francie se do toho sice opřela víc, ale opravdu by to nešlo více?"

Odpoveď je jednoduchá. Na nálety sú kapacity dostatočné. Ale problémy sú s vyhľadávaním, identifikáciou, voľbou a určovaním cieľov. Preto sú potrebné prieskumné lety.

"Bohužel se zdá i nadále, že jediný, kdo opravdu bojuje a chce bojovat proti IS, je Rusko. Je to těžké uznale zatleskat Rusku ( i když si chrání svoji ekonomiku, tedy nedovolit, aby Evropa brala ropu z Arábie ). Ale nikdo jiný si za boj proti IS zatleskat nezaslouží."

To sa fakt len zdá. Myslíte to isté Rusko, ktoré začalo serióznejšie bojovať proti IS až po zo teroristickom útoku na ich lietadlo? Aký vplyv má vojna v Sýrii na branie ropy z Arábie? Podľa mňa nijaký. :-) Koalícia k 13.11.2015 deklaruje vyše 16 000 zničených, alebo poškodených cieľov. Koľko deklaruje Rusko?

3 0
možnosti
Foto

Mně ten poslední odstavec přijde spíš obráceně. Sestřel letadla byl odpovědí na ruské angažmá v Sýrii.

"The downing of the Russian airliner was done in retaliation for Russia's airstrikes in Syria, ISIS claimed in the magazine"

http://www.cnn.com/2015/11/18/middleeast/metrojet-crash-dabiq-claim/

No a to kolik je vybombardováno opuštěných pouštních studen nám v boji s ISIS moc nepomůže, zvlášť když nám pod nosem dál vesele pašují ropu.

0 0
možnosti
Foto

"Co je zajímavé, že čtyři roky náletů nevedli k ničemu. Dva měsíce náletů Rusů vedou k obratu v syrské válce. IS je nucen se stahovat z měst a vesnic. Nálety na hlavní město Rakku vedou k tomu, že možná toto město opustí a stáhnou se do Mosulu. Jejich území se ztenčuje. Asadova armáda díky náletům Rusů slaví jeden úspěch za druhým."

Ale viedli. Dva mesiace náletov Rusov zatiaľ viedli k ofenzíve Assada. Obrat je silné slovo.

Nálety na Rakku podľa dostupných informácií zasiahli ciele veľmi presne. Bohužiaľ podľa tých istých informácií členovia IS stihli väčšinu pozícií, kam smerovali nálety vypratať. Informácie o situácii v meste sú asi také, že IS posilňuje obranné postavenia z obavy pred pozemným útokom Kurdov a opozície (teda nie Assada). Z mesta sa možno presúva do Mosulu nejaká časť bojovníkov, niekde sa hovorí, že len ich rodiny.

0 0
možnosti
Foto

"Ano, nešlo od začátku Turecku, Saudské Arábii, Americe, Francii a Anglii o to, aby někdo, kdokoliv zničil Sýrii a Asada? Ten kdokoliv byl IS."

Samozrejme, že im šlo o zničenie Assada. Ale nie s pomocou IS. Veď IS má ambície ovládnuť celý región. Saudskú vládu označil za nelegitímnu. To sa tým štátom určite nepáči.

"Nespočetně krát ty informace, jak letadla USA nechtěně schodila munici místo povstalcům bojovníkům IS, takovým náhodám se asi už nechce věřit."

Väčšinou šlo o nezmysly, ako napr.:

http://www.globalresearch.ca/u-s-helicopter-delivering-weapons-to-the-islamic-state-isis-shot-down-by-iraqi-popular-forces/5434230

Na obrázku je v skutočnosti vrtuľník Mi-171E ruského pôvodu patriaci irackým vzdušným silám, ktorý havaroval "z neobjasnených" príčin. Ale overovanie informácií nie je silnou stránkou u väčšiny ľudí.

Američania uvádzajú, že úspešnosť ich zhodov je okolo 80 %. Teda niečo sa nemusí nájsť, alebo môže padnúť do nežiadúcich rúk.

1 0
možnosti
Foto

Doplňujem. ten vrtuľník bol zasiahnutý v bojoch o Tikrít.

0 0
možnosti
Foto

"Kde na to IS berou peníze."

Bolo to už niekoľko krát na rôznych miestach rozoberané. Odpoveď znela, že peniaze berú z daní. Menšia časť príjmou je z ropy.

Toto zverejnili Rusi:

http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=zahranicni&c=A151202_153958_zahranicni_ert&foto=ERT5fa949_4712238071_1683141295261953_84549222.jpg

Rusi tam z nejakého dôvodu zabudli označiť územia kontrolované vládnymi silami, takže doplním druhú mapu:

https://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Civil_War#/media/File:Syrian_civil_war.png

Z toho vyplýva, že do kšeftov z ropou sú zapojení všetci - ISIL, Kurdi, povstalci, An Nusrá, aj Assad. Všetci totiž niekde peniaze brať musia. Zaujímavé, že si nikto nekladie otázku, kde ich berú ostatní. :-)

"Jaké jsou výsledky této koalice, po čtyřech letech války? Politici sice říkají, že IS chtěli zničit, ale co dělali jejich armády? Letadla? Výsledky jsou naprosto nijaké. Území IS neustále rostlo a rostlo."

Armády sa nezapojili. Letecké údery majú svoje limity. Územie IS nerástlo, to je mýtus. IS bol vytlačený takmer zo všetkých kurdských území. V Iraku dobyl len Ramádí, ale aj to len kvôli tomu, že iracká armáda ušla. Okolie mesta však IS nekontroluje. Naopak Iracká armáda postupovala k Mosulu. IS mal územné zisky na úkor Assada, ale ani tie nevykompenzovali straty inde.

1 0
možnosti
MV

Hezky a zajimave napsano-karma

2 2
možnosti
JC

R^ Vidím to stejně. Ono ale se zase něco najde (najdou ti, kteří chtějí anebo to mají v popisu práce), co bude Vaše slova vyvracet, ba přímo je otočí. Máte ale pravdu. Rusko dokázalo za pár týdnů víc, než všichni dohromady za pár let. A to se Putinovi neodpustí ...

3 3
možnosti
SN

:-)  Napsáno výborně, ale pochválen nebudete! Zatím je diskuse OK, fronta minusovačů přilétne až se vzbudí ! R^R^R^

3 2
možnosti
Foto

Tady nejde o minusy nebo plusy .. oboji leta od klavesnic pekne v teplicku a od lidi, kteri maji pocit, ze timto delaji neco vic, nez ti, ktere denne kritizuji ;-D ...... Cely prispevek neni pro me nicim jinym, nez shrnutim toho, jak to ma cele vnimat verejnost. Presne takhle nam je to servirovano a autor, stejne jako treba ja a skoro vsichni ostatni, pak ma pocit, ze objevil Salamounovo lejno, kdyz v kostce shrne to, co na nas krici ze vsech stran ... je to vlastne docela k smichu, protoze o skutecnych podstatach nevi nikdo z nas ani prd .. vsichni jen pracujeme s tim, co si z medii vybereme podle naseho vkusu ;-)

0 0
možnosti
Foto

Za vším jsou vždy peníze a moc. Ne demokracie. Kvůli pitomím trubkám pro olej musí zemřít mnoho lidí a svět je již krokem ve III světové válce.

Dobře napsáno. R^R^

8 0
možnosti
Foto

Ono s tou demokracii to je diskutabilni. Dnes vic, nez kdy jindy, lide bazi po penezich. Nejak urcite i vy i ja. S tech pitomych trubek pro olej zije vetsina "naseho" sveta docela nadstandardni zivot, ktereho se urcite vzdat nikdo jen tak nehodla. Nebo jste jiz zacal s nejakou alternativou? ;-)

0 0
možnosti
MP

Moc hezký blog. Pravdivý a smutný. I těch pár pravopisných chyb se dá odpustit.

Chtěl jsem však napsat něco jiného s tématem boje proti IS zdánlivě nesouvisejícího. 

Když jsem byl ještě malý kluk, pozoroval jsem na zahradě, jak se po listech růží osypaných mšicemi prohání spousta mravenců..."Oni je žerou", řekl jsem  ve své dětské naivitě svému dědovi. Ten se jen usmál a odpověděl: "Kdepak žerou! Oni je přenášejí na další místa, kde ještě jsou listy. To, co žerou, jsou jejich výkaly..." , pravil zkušeným hlasem a použil pochopitelně úplně jiný výraz pro "výkaly". Ten já tu použít nemohu, neboť by se to neslučovalo sw slušnou a korektní diskusí. Inu, byl to přece jenom bodrý Moravák, takže se s tím ne....l:-P

8 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Vychovávám dítě, nebo on mě? :) Jím guláš, piju pivo, chodím na fotbal a rád koukám na holky v sukni a nechci o to příjít. Jsem 100% ateista. Křesťané mě v této zemi nechali žít, i když v  boha nevěřím, islám by mě to ale nedovolil...tím pádem jsem proti islamizaci naší země, protože chci žít svobodně a mírumilovně jako doteď, vychovávat kluka, aniž bych se bál chodit po ulici. Jsem pro Evropu svobodných a spolu obchodujících národů. Proto volím Svobodné.

Seznam rubrik