Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Probíhá akce "Vyhlašte stávku odborům!" – den druhý a třetí

Ve čtvrtek 25.11.2010 byla prostřednictvím blogu iDnes zahájena zcela nepolitická a občanská aktivita „Vyhlašte stávku odborům!“. Cílem této aktivity je snaha o zorganizování „antistávky“, kterou by občané mohli dát najevo svůj nesouhlas a odpor vůči plánované stávce 8.12.2010 organizované současnými zpolitizovanými obory.

Zde je odkaz na článek, kterým byla antistávka zahájena: http://tomasbalvin.blog.idnes.cz/c/165307/Vazeni-odborari-vyhlasuji-Vam-stavku.html

Jako forma protestu byla zvolena komunikace formou emailu. Každý, kdo chce podpořit myšlenku odporu při současným aktivitám odborů, ať napíše své stanovisko k jejich stávce na oficiální emailovou adresu Českomoravské konfederace odborových svazů info@cmkos.cz (v kopii na adresu: antistavka@centrum.cz ) a do předmětu napíše větu „Vyhlašuji Vám stávku!“. Text zprávy je osobní záležitostí každého účastníka a je věcí jeho kreativity a osobnosti, z mé strany je zde pouze apel na slušnost, aby tato aktivita byla skutečně občanským protestem hájícím slušnou formou zájmy občanů tohoto státu.

ČMKOS v sobě našla odhodlání účastníkům antistávky odpovídat (předpřipraveným mailem), i nedalo mi, než reportáž z prvního průběhu dne antistávky věnovat rozboru argumentů ČMKOS: http://tomasbalvin.blog.idnes.cz/c/165467/Probiha-akce-Vyhlaste-stavku-odborum-den-prvni.html.

Nyní ale nadešel čas věnovat se stanoviskům účastníků antistávky. Velmi mne potěšilo, že se  do naší akce zapojili lidé všeho věku (od studentů po důchodce), ze všech koutů ČR (Vsetín, Broumov, Brno, Nymburk a mnoho další). Jsem V8m za to velmi vděčný, neboť je to účinná odpověď na argument, jak to Praha vidí jinak než zbytek ČR. Mohu Vás ujistit, že na základě došlých protestů má v tomto bodě Praha úplně stejný pohled jako zbytek ČR.

Jsem vděčný i smutný z mailů od řadových zaměstnanců v soukromých firmách, který píší, jak se u nich museli uskromnit, aby se nepoložila firma, která je živí. Nikdo přitom nestávkoval, protože jim bylo jasné, že by to situaci jen zhoršilo. Nelze se těmto lidem divit, že mají pro chování odborů jen výčitky, protože na ně mají právo. Ono svoji solidaritu projevili, státní zaměstnanci nikoliv.

Nebudu dále již zdržovat, tento článek není o mně a mých názorech. Je věnován účastníkům protestu „ Vyhlašujeme stávku odborů!“, jejich názorům a pocitům. Připravil jsem tedy pro Vás výběr nejzajímavějších – ať po stránce argumentů, vtipu či příběhu. Z pochopitelných důvodů jsou jména zkrácena pouze do iniciál, neboť nemám souhlas se zveřejněním osobních údajů. Nemyslím si, že je potřeba znát konkrétní jméno. Pokud někdo bude chtít, jistě se v diskuzi pod článkem ke svému příspěvku přihlásí.

Děkuji Všem účastníkům za jejich čas a za to, že jim není lhostejné dění kolem nich a rád bych se omluvil té většině účastníků protestu. Opravdu není možné zveřejnit všechny příspěvky, tolik prostoru nám iDnes nedává.

Díky moc a ty z Vás, kteří mají podobný názor, prosím, aby se zapojili do naší akce. Stačí napsat jeden mail.

Tomáš Balvín

Všechny níže uvedené příspěvky začínali stejně…

Komu: info@cmkos.cz

Kopie: antistavka@centrum.cz

 

Předmět:  Vyhlašuji Vám stávku!

 

25.11. 2010 13:18

Vážený pane Zavadile

Po shlédnutí rozhovoru s Vámi na ČT24 mi utkvělo pár slov , která mi zcela nedávala logiku.

Tvrdíte, že vedoucí pracovníci na úřadech jsou velice schopní manažeři, kteří ovšem nedokáží objektivně ohodnotit své zaměstnance bez Vámi schválených tarifních tabulek.

Mohl by jste mi vysvětlit, proč velice schopný manažer ve státním sektoru nedokáže ohodnotit kvalitně odvedenou práci ?

Tvrdíte, že nevíte zda je ve státním sektoru přezaměstnanost, a že to ani vědět nemusíte.

Jste si tedy vědom toho, že jdete stávkovat z určité části za udržení mezd lidem, kteří v pracovní době lenoší ?

Ve státní správě je průměrný plat vyšší než v soukromém sektoru.

Jsou podle Vás odbory od toho, aby chránily bohatší menšinu proti chudší většině ?

Děkuji za Vaše odpovědi

MH

 

 

 

25.11. 2010 13:26

Vážení odboráři, vážení úředníci,

placení z mých daních, z daní zaměstnance soukromé firmy. V době krize máme taky málo zakázek, třetina lidí byla odejita, o odměnách si můžeme nechat zdát. A my doufáme, že budou zakázky, že bude líp a že to firma ustojí.

Jak je možné, že to nevidíte stejně? Vám je jedno, jestli to Váš zaměstnavatel, tedy stát, ustojí.  Hlavně, ať se máme my dobře, však to stát nějak udělá. Vybere na daních a oslabí koupěschopnost všech ostatních. To se zase odrazí na výběru daně a tak dokola... A co kdybyste i Vy byli solidární se státem, se svým zaměstnavatelem?

Co kdybyste byli solidární s námi, kteří na rozdíl od Vás tvoří HDP!!!

Doufám, že se chytíte za nos a stávku odvoláte.  Zkuste se v úřadech uskromnit,  podívat se  na  rezervy ve výkonech, ve  výdajích,  v odměnách,  tak jak je to běžné v soukromém sektoru. Třeba zjistíte, že se dá dobrému úředníkovi přidat a ten špatný nikomu chybět nebude.

Děkuji a doufám, že svoje rozhodnutí přehodnotíte. Možná potom budu pohlížet na odbory vstřícněji než dosud.

S pozdravem

 

 

25.11. 2010 13:48

Nikde se neohánějte tím, že zastupujete všechny občany.

Při vyhlašování stávky bych prosil vždy uvádět že nezastupujete pana F.F. Děkuji za vstřícnost.

Takže se loučím a pozdravuji

FF

 

 

 

25.11. 2010 14:16

..rád se přidávám a je jen škoda, že bychom se asi nikde nemohli setkat k podobnému “mejdanu”, jako vy. Nemáme totiž tolik času, musíme pracovat. Bohužel i na příživníky, jakými jste i vy.

S přáním (alespoň) co nejhoršího počasí

JM

 

 

25.11. 2010 15:06

Vážení" odborový bafuňaři ,šéfové a bossové ČMKOS,

tímto vyjadřuji svůj nesouhlas s vyhlášením stávky ( 8.12.2010).Porozumění a pochopení u mě nehledejte.A proč?Ze tří důvodů! Za prvé, stávkujete  proti legitimnímu výsledku voleb,kdy vzniklá koalice před volbami  ve svých volebních programech měla trvalé snižování schodků státních rozpočtů.Dá se tedy zjednodušeně říci,že vládní koalice jen plní své volební sliby a programy.Za druhé,strana odborářských bafuňářů, bossů a šéfů nedostala šanci sestavovat vládu , kdy tyto odborový šéfové mají tak vysoké platy o kterých se stávkujícím ani ve snu nezdá,rozhodla se centrála ČMKOS ,že bude ČSSD nápomocna v případném sesazení této vládní koalice.Důkazem mého přesvědčení ,že odbory pracují v žoldu politiky ČSSD je fakt,že největší odborový bossové ,jako Falbr,Štěch,Zapletal si užívají poslaneckého teplíčka a smradu v parlamentu EU  resp. senátu či sněmovně ČR. Zcela jistě co nejdříve přibude i pan současný předseda Zavadil,který se již stačil účastnit nejedné ideové (či jak tomu říkají) konference ČSSD.Za třetí,odbory nevyčerpaly všechny možnosti legitimního vyjednávání s vládou,kloudné návrhy nebyly ze strany odborů rovněž předloženy,kromě trvání si na svém.To ,ale dokáže takto vyjednávat každý hlupák.Ze všech možných výstupů (tisk,rozhlas,televize,internet)je naprosto evidentní,že odbory se s vládou nechtěly dohodnout.A také proč,když odbory jsou úkolovány největší opoziční stranou v zemi a podpláceni senátorským či poslaneckým křeslem.Ukázka krásné politické korupce.Na základě výše uvedeného a na základě,že se nejedná o kolektivní vyjednávání,považuji tuto stávku za nezákonnou .Jde o politickou objednávku,jde především o politickou stávku a také o to,aby se odbory předvedly Evropě. Dámy a pánové z ústředí ČMKOS, pochopení a podporu pro vaší politickou povolební atrakci ve formě stávky u mě nemáte. Toto je zároveň odpověď panu Zavadilovi, který vyzval veřejnost k podpoře.

Stávkokaz Pavel

 

 

 

25.11. 2010 17:34

Vážení soudruzi bažící po postech!
Vykašlete se na hloupé napadání všeho, co není cítit levicovostí a
vraťte se k tomu, co by mělo být povinností odborů (jestli vůbec jsou k
něčemu dobré) a to je zastávat se jednotlivců, kterým je skutečně
ubližováno v zaměstnání. To by ovšem měly řešit soudy, takže platí
tvrzení v závorce.
Odbory neručí za žádné své činy, ale kecají rády do všeho a pokud možno
veřejně. Ono je to potom dobrá vstupenka k ještě lépe placeným postům,
než máte doposud. V EU už nám dlouho spinká pan Falbr, senátu se dostalo
ostudy ve formě p. Štěcha (jak je to s tou jeho minulostí?).
Asi jsme, jako voliči odsouzeni prožít si další éru "budování
socialismu" pod vedením odborových bossů.
S upřímným přáním, táhněte ...

PH

Nosislav

 

 

25.11. 2010 20:11

Ahoj Jardo, promiň, na ten zájezd do Řecka nepojedu. Přiznám se, že se mi nechce ani na tu studijní cestu do Irska. Proto se nezlob, že nepřijdu ani na instruktážní schůzku 8.12. Prostě se mnou nepočítej. Musím do práce, vydělávat na daně pro státní správu. Někdo je přece musí živit když chtějí pořád víc a víc.

Jirka

 

25.11. 2010 20:14

Milí odboroví bossové, nesouhlasím s postupem odborových svazů a stávkou státních zaměstnanců. V minulém roce u nás klesla výroba v průměru o 50%, z kraje roku to bylo o celých 70%. Vy máte svoji jistotu a mají ji i státní zaměstnanci, kterých je tam o 50% více, než je nutné, protože řada z nich by se v soukromém sektoru tak dobře neuživila pro svou neschopnost. Proto je třeba rozlišovat mezi prací a "prací", která je v mnoha případech jen chozením do zaměstnání. Proto Vám vyhlašuji stávku, protože si mne berete za rukojmí.

AH

Vsetín

 

25.11. 2010 23:12

Vážení odboráři,

připojuji se tímto ke stávce proti Vašim aktivitám, jelikož jsem odpovědným občanem této republiky, kterému záleží na tom, jak se bude vyvíjet její budoucnost.

Byl jsem také odborářem, tzn. přispěvovatelem do Vaší pokladny, což mne dnes vážně mrzí, jelikož Vaše proklamované aktivity k ochraně zaměstnanců znám pouze z Vašich mediálních prohlášení a propagací.

Vaše stávkové aktivity jsou vydíráním  vlády a společnosti. Když byla u vlády rudooranžová koalice s přispěním křesťanů do roku 2006, nebylo o vás ani vidu, ani slechu. Tím dokazujete svoji nestranickost.

Každý se musí podílet na tom, že se musí ušetřit peníze pro rozpočet, tak se na tom musíte podílet i Vy. Odmítám a nevím, proč bych měl platit větší daně a další poplatky jen proto, že se prostě Vám nechce mít o něco málo menší plat a podílet se tím na ozdravení státních financí.

Přežívám jako živnostník jen z toho, co prodám, jaké služby poskytnu, nedostávám na to žádné dotace. Nevylévám přitom nic na pole, neblokuju ostatní na cestě do zaměstnání, aby se o mně vědělo.

Pokud si uvědomíte svoji roli ve společnosti, opustíte sobeckost, připustíte přítomnost jiných sociálních skupin, než jsou státní zaměstnanci, budete vědět, kolik se vydělává v soukromé sféře, něco takového, jako je znepříjemňování života ostatním, Vás ani nenapadne.

V poslední době však z médií neslyším od zástupců ČMKOS nic jiného, než že neustoupíte. Vaše stávkové aktivity jsou vydíráním  vlády a společnosti. Zneužíváte nevědomosti lidí, kteří jdou do ulic leckdy i v nevědomosti jen proto, že jdou ostatní. To je to stádo ovcí, které je jednoduché nakrmit nějakou blbůstkou typu „vila v Toskánsku“ a oni potom odbékají všechno.

VYHLAŠUJI VÁM STÁVKU¨

PJ

Nymburk

 

 

 

26.11. 2010 08:37

Stávkujte, křičte, že máte nízké platy - všichni ostatní si totiž žijí jak na zámku, včetně důchodců. Nechť vaše výpovědi, podané ve spravedlivém rozhořčení, jsou bez výjimky přijaty. V celém světě na vás už čekají, tak vám moc děkujeme a ODEJDĚTE.

ZH

 

26.11. 2010 12:37

Vážení pánové,

po přečtení článku p.Balvína jsem se rozhodl jeho iniciativu podpořit. Nepatřím mezi notorické grafomany ale mám k tomu následující důvody :

1. Vznik odborů byl umožněn katastrofickými pracovními podmínkami začátkem minulého století (i dříve), což již mnoho let v centrální Evropě neplatí

2. Odbory, jako nátlaková skupina, fungují již od konce velké hospodářské krize a v současné době se jedná pouze o militantní část ČSSD - v našem případě

3. Odbory jsou schopny destruktivní a demagogické argumentace ale nikdy nenabídly jakékoli konkrétní, ekonomicky podložené řešení krize, úspor či zvýšení efektivity fungování státu včetně zdravotnictví, dopravy, policie atp. jako celku.

4. Odbory se snaží vydíráním státu a ostatních pracujících obhájit svou existenci a nadprůměrné příjmy svých bosů silou. Bohužel jsem nezaznamenal jakoukoli sebereflexi odborových funkcionářů v oblasti platů či výhod na stávající hospodářskou krizi a ne moc dobrou situaci jejich odborářských souputníků.

Z uvedeného plyne, že ČMKOS se přežila, nemá zastoupení ani podporu mladších pracujících a měla by být zrušena. Závěrem bych si dovolil tuto poznámku:

Vzhledem k tomu, že Vaše organizace ČSKOS se této nechutné taškařice aktivně dlouhá léta účastní a ještě v rozporu s ústavou člení občany naší země na "Chráněné" a ostatní, navrhuji Vám nestávkovat, rozprodat Vaše sídla a z utržených peněz podpořit potřebné a rozpustit se. Zasloužilí odboráři ROH a ČMKOS se mohou odebrat na zasloužený odpočinek s úměrnou výší starobního důchodu odpovídající ekonomické kondici státu, ti ostatní si zajisté naleznou výhodně placené zaměstnání v soukromé sféře či mohou požádat o pomoc pracovní úřad.

S pozdravem "Práci čest"

Váš MJ

 

 

26.11. 2010 12:43

Jen několik poznámek:

1/ stávka je nelegální a v rozporu s ústavou, nejde o kolektivní vyjednávání,

2/ 10 % snížení platů ve státní správě je směšné. Celý život jsem pracoval ve státní správě a proto vím, že by se vůbec nic nestalo, kdyby byl pokles o 30 % a zbylí pracovníci využívali plně pracovní dobu k pracovním účelům - určitě by stihli všechny své povinnosti splnit,

3/ je výsměch když odboráři se ohánějí tím, že hájí zájmy pracujících. Nevím proč mluví za všechny když v odborech je menšina pracujících. Stačí se podívat na počty odborářů např. v roce 1990 a dnes. Všichni tzv. představitelé odborů se jen drží svého koryta a pobírají tučné platy. Protože příspěvky odborářů už na to nestačí, tak rozprodávají odborářský majetek z dřívější doby. Stačí se podívat na nabídku na webu majetkové unie odborových svazů.

Takže shrnuto: zameťte si páni (soudruzi) odboroví předáci před vlastním prahem !!!

JR

 

26.11. 2010 12:50

Vyhlašuji Vám stávku ! Na rozdíl od Vás , bez politických ambicí . Vaše plánovaná stávka 8.12. 2010 má jasný politický účel a je výsměchem všem lidem, kteří nepracují ve státním sektoru , ale svými daněmi na tento sektor přispívají . 8.12.2010 uvidíme všichni , kolik zbytečných lidí stát zaměstnává . S pozdravem , jen tak dál soudruzi .

VT

 

26.11. 2010 12:53

Vážení,

toto píšu, protože nesouhlasím se stávkou státních zaměstnanců. Myslím zejména úředníky, policisty (vím, že tito stávkovat nemohou) a učitele.

Pokud si vzpomenu na svou školní docházku a studium, (není to tak dlouho) vzpomenu si jen na pár skutečně dobrých učitelů a profesorů, kterým bych jednoznačně zvýšila plat.  Minimálně 30% z těch, co mě učili byli neprofesionální, náladoví lidé, kteří ve školství nemají co dělat.

Co se týká úředníků, je snad všem jasné, že by svou agendu zvládali i kdyby jich bylo téměř o polovinu méně. Toto mi bylo potvrzeno i několika úředníky.

Počet policistů v poměru k počtu obyvatel má náš stát jeden z největších v Evropě. Paradoxně je ale není skoro nikde vidět. Nemluvě o strážnících, kteří nejsou vidět vůbec. Sezením v kanceláři nám pomáhají a chrání nás.

Řešení vidím ve výrazném snížení stavu státních zaměstnanců. Ponechat jen ty nejschopnější, potom budou peníze na jejich adekvátní finanční ohodnocení.

V minulých letech se množství nás, zaměstnanců v soukromém sektoru muselo díky krizi uskromnit. Byli jsme rádi, že máme vůbec nějakou práci. Všichni státní zaměstnanci by si měli uvědomit, že jsou placeni z našich daní a plat dostávají jen díky nám. Oni do státního rozpočtu téměř nijak nepřispívají. Nechci pracovat na lidi, který jsou zbyteční. Plánovaná stávka mi proto přijde jako nehorázná sprosťárna.

Pokud se jim nelíbí, jejich plat, mohou jít pracovat do soukromého sektoru. Nikdo je přece nenutí pracovat tam, kde jsou.

S přáním příjemného dne

RF

 

 

27.11. 2010 08:16

Nevážení a dobře placení! Míním  z příspěvků naivků,

přesvědčených, že odbory této země jednají v jejich prospěch. Nikoliv, celý aparát pracuje jen ve svůj prospěch, pro udržení svých teplých míst a svých horentních platů. Kdy je konečně uveřejníte, aby se "pracující lid" mohl divit?

Jste pokrytci, kteří na jedné straně nadávají, dle toho, která strana je u moci, státu za vysoký počet ouřadů, když se ale najde někdo, kdo jim chce sáhnout na platy, v tu ránu obracíte a obhajujete je.

Podíl odborů na zadlužení státu je stejný, jako všech neschopných a populisticky se chovajících vlád. Utěšuje jen, že váš vliv slábne. Neúčinné stávkování, nepřinášející lidem nic hmatatelného, to urychlí.

KB

Broumov

 

27.11. 2010 12:40

Jsem důchodce. Pracoval jsem ve velké strojírenské firmě, kde bylo asi 15-20% odborářů.  Kolik Vás je teď, že se opovažujete představovat jako zástupci občanů. Vím, že moji spolupracovníci nyní přišli o část mezd, protože je omezený počet zakázek. Zajímavé je, že je ani nenapadlo stávkovat, vědomí si toho, že stávka by jenom situaci firmy zhoršila.

A vy spolu s byrokracií a ponoukáním ČSSD vedete stávky.  Když se úředníkům jejich platy nelíbí mají možnost

odejít.

Pokládám odborové hnutí za přežitek.

LK

 

27.11. 2010 21:50

Dobry den,

pripojuji se k protestu - nesouhlasim se stavkou 8.12.10. Na vasi stavku hledim jako na bezmezne politicke vydirani statu rizene CSSD, ktere jde pouze o politicke body, bez ohledu na dopady, podporene konstatovanim 'nejak to vzdy pujde' aneb 'sliby nikdy nezarmoutis a v nejhorsim pripade strana jedince vzdy prezije'.

Citim se byt svepravny clovek, ktery se vzdy staral o svou rodinu, byl lojalni k placeni dani, chapal a akceptoval stat jako poskytovatele sluzeb, ktere si ze svych dani platim. Dle techto pravidel jsem se

vzdy i choval. Nekupoval ani neporizoval jsem si nic na co bych nemel, sobe a sve rodine jsem dopral az po tom, co jsem zaplatil dane a veskere pohledavky.

 

Presto a hlavne diky tomu jsem byl nucen se uskromnit. Pracuji v soukromem sektoru a od roku 2008 mi prijem klesl vic nez o 20%. Z tohoto pohledu si proto dovolim polemizovat:

- nechci od statu sluzby, ktere si stat nemuze dovolit

- nechci aby za me penize, po tom co prijdu na urad na me tupim pohledem hledela pani a na jakoukoliv mou otazku odbihala se zeptat kolegyne. A na otazku jak dlouho je na urade mi zdeli 4 roky. To me urazi.

- nechci, aby se zamestnanci statu tvarili, ze soucasna situace se prave tohoto segmentu netyka

- preji si, aby kazdy statni zamestnanec nesl zodpovednost za svou praci a pusobeni, bez toho aby se zaklinal odbory a domahal se svych prav i v situacich kdy mu to neprislusi

- preji si, aby situace ve statni sprave reflektovala stav veci a jeste vice nezatezovala svymi pozadavky jiz beztak decimovany soukromny sektor. Statni sprava totiz potrebuje i toho nejposlednejsiho danoveho poplatnika ze soukrome sfery.

- ...

Chovam se zodpovedne a proto ocekavam, ze se zodpovedne bude chovat i stat. Verim, ze zmeny ktere se doufam zapocaly povedou ke zlepseni, zestihleni, zeefktivneni sluzeb, ktere stat poskytuje.

Nepochybuji, ze prumerny plat nereflektuje situaci vsech zamestnancu ve statni sprave, stejne tak prumerny plat nereflektuje stav vsech pracujich v soukromem sektoru. Tento stav se muzu castecne narovnat, ale rozhodne ne za situace kdy sami sobe bude lhat a tvrdit, ze ozebracovani statu nam v necem pomuze. To same plati i o konstatovani, ze par vyvolenych - bohatych se musi zdanit, aby bylo pro ty chudobnejsi. Predstavou bezcharakterniho pumpovanim penez nic nevyresite. Naopak da se tem 'zlym' moznost vyuzit jeste vic moznosti si vydelat a zdanit to jinde.

Zaverem bych rad konstatoval, ze cely muj pocit ze soucasnych odboru, zejmena pak z CMKOS, je rekneme rozpacity. Prosim, sve prohlaseni nemyslim jizlive. Nicmene vnimam vasi organizaci jako

zaujmovy krouzek par vyvolenych, pobirajicich vysoke premie za sluzby diktovane z leve strany

politickeho spektra. Zastupujete prava pracujicich kratkozrace a bez efektu a vyhlidky na lepsi casy. Uvedomte si prosim, ze soucasne situace je dusledkem dlouhotrvajici politiky nasich predstavitelu. Jak z leva tak z prava. Tak se panove v CMKOS prestante tvarit prekvapene a na situace, ve kterych je potreba resit reste. Zakopova valka, kterou vyznavate nicemu nikdy nepomohla.

S pranim hezkeho dne - Danovy poplatnik, ktery si sve penize poctive

vydelal a preje si, aby take tak byly vyuzity.

VP

 

28.11. 2010 13:56

Vážení zástupci ČMKOS,

připojuji se tímto k iniciativě „Vyhlašte odborům stávku!“, neboť absolutně nemohu souhlasit s vašimi důvody a postoji vedoucí vaši organizaci k vyhlášení stávky dne 8. 12. 2010.

Z vyjádření představitelů vaší odborové organizace cítím absolutní nedostatek ekonomického vzdělání a především schopnosti domýšlet důsledky takového jednání. Ačkoliv jsem toho názoru, že k pochopení složitosti celého problému vlastně ani ekonomické vzdělání potřeba není, stačil by selský rozum, přirozená inteligence, skutečná solidarita a pochopení, ani těchto vlastností se vám evidentně nedostává.

Na základě výše uvedeného se pokusím o jakousi lidskou interpretaci: "Stát nemá dostatek peněz na to, aby pokračoval ve financování státního sektoru ve stejné výši jako dosud. To je zkrátka neoddiskutovatelný fakt. Proto je třeba šetřit, a to všude kde se dá, tedy včetně platů státních zaměstnanců. Na vašem místě bych sklapnul ústa a byl rád, že mám takovou práci. Brát si zbytek republiky jako rukojmí je sprosté."

Podle mého názoru vašimi akcemi a prohlášeními pouze podněcujete nepochopení, a v některých případech možná i nenávist, všech ostatních občanů české republiky proti sobě.

S úctou

JJ

Most

Autor: Tomáš Balvín | pondělí 29.11.2010 12:40 | karma článku: 31,49 | přečteno: 3300x
  • Další články autora

Tomáš Balvín

Co Vám vláda včera neřekla o Vašich důchodech a novináři se báli zeptat

Poslouchal jsem včera tiskovou konferenci vlády „ZA pět minut dvanáct“ a odešel jsem se zvláštním pocitem, že něco podstatného chybí. Jako by vláda něco neřekla, či spíše schovala mezi řádky. Intuice většinou nezklame.

12.5.2023 v 9:40 | Karma: 35,06 | Přečteno: 1403x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Balvín

Demokracie vs. Demokraté

„Tož demokracii bychom už měli, teď ještě nějaké ty demokraty.“ (Tomáš Garrigue Masaryk). Není výstižnějšího citátu pro nadcházející povolební dobu.

24.1.2023 v 11:58 | Karma: 17,37 | Přečteno: 332x | Diskuse

Tomáš Balvín

Volíš Losnu nebo Mažňáka?

Všichni, kdo četli, už vědí. Ve Foglarově knize Záhada hlavolamu přímá volba Velkého Vonta rozdělila jinak soudržné Bratrstvo Vontů. Přímá volba rozděluje.

16.1.2023 v 17:42 | Karma: 20,27 | Přečteno: 524x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Balvín

Vláda národní katastrofy

Současné pětikoaliční vládě Petra Fialy se začalo říkat Vláda národní katastrofy. Nutno říci, že plným právem, alespoň co se týče rozpočtové odpovědnosti.

5.10.2022 v 16:21 | Karma: 37,27 | Přečteno: 1591x | Diskuse| Politika

Tomáš Balvín

Závislost je opakem svobody

Zvětšující se závislost občanů na státu opravdu není znakem svobody, naopak se to čím dál více blíží ekonomickému zotročení.

15.7.2022 v 11:32 | Karma: 16,62 | Přečteno: 307x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Fanoušci versus hooligans. Do kotle chodí tátové, Jude Slavie je štve

17. května 2024  17:36

Fotbalová liga vrcholí, v sobotu se hrálo pražské derby, v úterý zase vypjatý zápas Sparty s...

Vatikán jde s dobou, vydal nová pravidla pro potvrzování zjevení

17. května 2024  16:51

Vatikán vydal nová pravidla pro potvrzování, ověřování a případné zamítání nadpřirozených jevů,...

Děti se ztratily v davu u hokejové haly, hledali je policisté i se čtyřkolkou

17. května 2024  16:40

Dvě malé děti hledali ostravští policisté ve čtvrtek večer u ostravské hokejové haly, kde se hrají...

Izraelští vojáci ukazují ponižující záběry Palestinců, může jít o válečný zločin

17. května 2024  16:38

Izraelští vojáci zveřejňují dehonestující videa a fotografie ze zadržování Palestinců na Západním...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2489x
Jsem profesí ekonom, analytik a investiční manažer.

Jsem ale především člověk, kterého zajímá dění kolem něj a není mu lhostejné, co se bude dít dále. 

Aktuálně se podílím na vzniku nové poltické strany PRO (Právo Respekt Odbornost) jako její ekonomický expert.

Seznam rubrik