Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Sokrates o demokracii

"Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce, a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie."

Jestli to rekl Sokrates, nevim. Jen vim z meho dlouheho zivota, co jsem si vybudoval v zemi s tim demokratickym systemem, mi prinasi klid a ulevu v dobe, kdy to potrebuji nejvice.

To co napsal pan Pavel Dvorak pod prispevkem pana Stranskeho, je ten zaklad sobestatocnosti bez podpory statu. Pri posledni navsteve CR (kveten 2022) jsem videl zablesky nadeje u mladych. Je to prekrasny pocit znat aspon kousek pravdy!!!

1 0
možnosti
Foto

Existuje ještě jedno kriterium, které určuje životní úroveň a míru svobody. To je míra volného času.

0 0
možnosti
OS

Tahle informace je sice patrně velmi pravdivá, ale jak z toho ven? Jistě budou mít jiné možnosti pětadvacetiletí, jazykově vybavení a vzdělaní (zejména technicky) lidé a jiné, nesouměřitelně menší možnosti třeba matky samoživitelky s dětmi ve věku ZŠ, a opět diametrálně jiné stárnoucí a staří lidé bez možností dalších příjmů, ať už vlastní prací nebo prodejem nějakého vlastního majetku. Tyhle možnosti prozradit, jó to bylo, panečku...

0 0
možnosti
Foto

Těžko, protože ani za 30 let se většina našich občanů nenaučila ekonomicky myslet, nebo dokonce podnikat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2474x
Jsem profesí ekonom, analytik a investiční manažer.

Jsem ale především člověk, kterého zajímá dění kolem něj a není mu lhostejné, co se bude dít dále. 

Aktuálně se podílím na vzniku nové poltické strany PRO (Právo Respekt Odbornost) jako její ekonomický expert.

Seznam rubrik