Věc: Dotace úspor

     Pane ministře financí, žádám o poskytnutí dotace pro svou rodinu na analýzu, jak ušetřit peníze. Svoji žádost dokládám následujícím zdůvodněním:  

Naše rodina má zodpovědně vyrovnaný rozpočet. Vycházíme sice "na chlup", ale vycházíme.

Pokud by nedošlo k výrazným ekonomickým změnám, jsme schopni i nadále se s tímto vypjatým rozpočtem udržet. Sice bez rodinné dovolené, ale udržet.

Jenže ono ke změnám má dojít. A protože zde již více nemůžeme pracovat s příjmovou stránkou rozpočtu, jsme nuceni hledat jiné řešení. Bohužel na rozdíl od vašeho ministerstva si nemůžeme vydat dluhopisy. Ani si zvýšit plat (naopak, budeme rádi, pokud se nám tento ve stávající výši zachová a ještě se nesníží).

A v této situaci jsme objevili odborníky provedené řešení. To je ono, to je řešení:

Naše rozpočtově zodpovědná rodina si nechá možnosti úspor vypracovat profesionály.

Žádám proto, aby také naší rodině byla poskytnuta nějaká externí agentura, zabývající se redukcí a efektivizací vynaložených financí. A rovněž alikvótní dotace, pokrývající tyto náklady. Toto opatření se zajisté vrátí v odborníky objevených významných úsporách v našem zodpovědném rozpočtu a převýší (s tímto opatřením) souvisící náklady.

Možná by vaše ministerstvo mohlo získat od EU dotace na profesionální objevování ekonomických úspor v rozpočtově zodpovědných domácnostech.

Za kladné vyřízení předem děkuji.

 

PS: Žádost jsem se snažil napsat formou, které budete na ministerstvu rozumět.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Teodor Johan | pátek 5.10.2012 11:45 | karma článku: 22,16 | přečteno: 774x