Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak.to.vidím.já

Již nejméně dva týdny se zde blogeři -v jakémsi negativním konsenzu- vyjadřují unisono  k tématu kvót. Dalo by se říci, že jen velmi málo návrhů Evropské komise dokázalo vzbudit u místních blogerů takový odpor. 

     Popravdě: On se ten návrh nelíbí ani mně. Bohužel není to jediná věc z dílny EU, která se mi nelíbí. Pokusím se sepsat na toto téma několik vět. Svůj text jen místy podpořím nějakými odkazy, abych lépe doložil směr toku svých myšlenek. Omlouvám se těm, pro které bude můj příspěvek málo vyčerpávající. 

Vstoupili jsme do EU. Bylo to dobrovolné a na základě referenda. Možná to byla jiná unie než ta dnešní, možná tam někde už byl zárodek té dnešní - ale ať to bylo tak či tak, dnes říkám: 
Musíme z EU vystoupit.

Povšimněte si, že nechci: 
- vést žádnou filipiku proti muslimům
- psát žádné elaboráty na téma uprchlíků  
- polemizovat s pseudoargumenty k dobrovolně povinné implantaci cizorodých elementů
Rovněž chci nechat ležet stranou problematiku kvót. Jen znovu zopakuji prosté: 
Vystupme!  Bude to tak pro nás lepší.

Pokud se mne zeptáte proč, pokusím se odpovědět stručně; nerad nosím dříví do lesa.
(A že tady jen za posledních čtrnáct dní toho dříví blogeři nasekali.) 
     Do EU jsme vstupovali plni očekávání, že se tak ČR vyrovná těm nejvyspělejším státům, že legislativa z EU pomůže narovnat leckdy zvláštní konstrukce (až přímo zprasky) našich zákonů, že když budeme něco špatně zvládat, bude nám ukázáno, jak na to...  Zkrátka že si pomůžeme a vyřešíme fůru problémů, se kterými si nevíme tak úplně rady.

Co se však nestalo. EU počala řešit ty nejpalčivější problémy, které v té době naše republika měla: používání rtuti v teploměrech, svícení žárovkami, přemnožení cukrovarů na našem území, zcela nevhodná terminologie pro některé potravinářské výrobky (ano, zde narážím na nešťastné pomazánkové máslo či marmeládu - ještě zbývá dořešit květákový mozeček, chlupaté knedlíky, utopence, svíčkovou, sekanou a multipřísadové masové závitky. Ten poslední termín je zatím více znám jako španělské ptáčky).

Tohle bych ještě byl ochoten zkousnout, pokud by mi při té pokračující smršti předpisů a nařízení (namátkou: energetické štítky, úsporné splachování, výkon vysavačů) EU garantovala při stejné ceně též stejnou kvalitu výrobků, když už se máme v celé Evropě všichni tak nějak sladit. Brusel mi však vzkázala: Tak na to zapomeň, hošánku

Stejně jako mám zapomenout na srovnatelnou mzdu na stejné pracovní pozici u stejné firmy ovšem na území jiného státu. (Ruku na srdce: cožpak může např. tatáž pokladní pracovat ve  Švýcarsku 8x výkonněji nežli u nás? To je - zdá se - problém, jehož řešení vidím v tom, že se zdejší prodavačka přesídlí do Švýcar a tam pak může pobírat příspěvky ve výši min. 1/2 mzdy švýcarské prodavačky. Nepředstavují  si to náhodou takhle nějak i ti uprchlíci ?)

Jestliže nám vadilo, jak naše politická reprezentace rozkrád spravovala stát a čekali jsme, že vstupem do EU se to nějak spraví, mám pro vás špatnou zprávu - ono se to nespraví. Jen se nyní naši vládci mohou za EU schovávat, ohánět se jejími zákony a ukazovat:
To EU - my nic.  Pro příklady nemusíme chodit daleko: obnovitelné zdroje energie (fotovoltaika, přimíchávání biosložek do paliv) a na straně druhé naše exekuční zákony (stále lehce nekompatibilní s ekvivalentními zákony v jiných státech EU.)

Shrnu-li to, sami nejsme schopni si udělat pořádek na vlastním dvorku a čekáme, že to někdo udělá za nás. Jenže pokud to udělá někdo jiný, bude to pořádek podle jeho představ a udělá to za cenu, která se nám vůbec nemusí líbit. Je to ovšem naše volba.

 

     Tohle všechno mi ještě pořád nestálo za to sednout si a napsat blog. Jenže nyní se EU rozhodla proměnit státy Evropy na ekonomicky prosperující státy afrického střihu. V médiích sporadicky narazíte  na  články, že přeměna EU v plně multikulturní společnost sem tam způsobuje oheň. A protože pomalým přiléváním benzínu ten oheň ne a ne přestat hořet, rozhodla se EK, že použije ještě větší množství benzínu. Prý takhle se to už určitě uhasí

Prostě centrálně řízená sebedestrukce (kterou v sobě mají zabudovanou jen velmi sofistikovaná zařízení). A od takového zařízení, které ji má v sobě spuštěnou, je dobré držet se co nejdál. S těmi, kteří si myslí, že stačí podepisovat petice (v jisté hře překládáno jako prosby), s těmi si dovolím nesouhlasit. Myslím si totiž, že EU již překročila svůj Rubikon. (zde je popsán případ francouzského starosty R. Chardona, který za islamofobní komentář byl „z důvodů nekonzistentních prohlášení nuceně hospitalizován“   ehm, nepřipomíná vám to něco?)

Když totiž podepisujeme petice, nemáme ještě garantováno, že je politici budou akceptovat. Pokud slíbí, že je budou akceptovat (ostatně nic je to nestojí), může se stát, že dodatečně přijdou na to, že "sliby nebyly zasazeny do reálného evropského rámce a dnes v konfrontaci s realitou neobstojí". A pokud by si chtěli zachovat tvář  před svými voliči a dostát svému slibu (čemuž se zdráhám u našich politiků uvěřit)  , trvá zde pořád riziko, že na základě Lisabonské smlouvy budeme nuceni podřídit se rozhodnutí EU.

Zkrátka zde navržené způsoby se mi jeví zdlouhavé, krkolomné, problém neřešící,  leč toliko jej oddalující. Už proto, že přijetí/nepřijetí kvót vůbec nezastavuje pokračující regulérní invazi, proti které EU - jak zatím vidno - nehodlá podniknout skutečně rázné kroky (tak to máme v pátek 4243 zachráněných - z toho 127 Čechů), v sobotu 741 plaváčků (z toho 22 Čechů).

Pokud by se i podařilo EU zastavit příliv mimoevropských uprchlíků (sic), stále zde budou přetrvávat problémy se stávajícím multikulturním prostředím. Přes nesporný přínos těchto nekřesťanských kultur se bohužel nemohu zbavit pocitu, že se nikde na území EU nepodařilo tyto problémy  uspokojivě vyřešit. A jestliže se porozhlédnu po našich luzích a hájích, řekl bych, že toho taky máme plný brejle. Co tak nejdříve zvládnout jeden problém, než se zakousneme do toho nového, většího a tvrdšího sousta? Želbohu, na základě toho, co až dosud EU předvedla, nenechává mne ani chvíli na pochybách, pro jaký další postup je již rozhodnuta. Přesné označení stavu, v jakém se EU nyní nachází, zní: nereformovatelná.
A deset miliónů se buď  může zúčastnit poslední plavby tohoto novodobého Titaniku nebo hodně rychle vyskočit, neboť břeh se právě začíná vzdalovat. Co bohužel nemůžeme, je zachránit půl miliardu ostatních pasažérů. Myslím, že budeme mít co dělat, aby nás to nesmetlo ssebou pakliže se nám podaří včas vyskočit před tou cestou do pekel. Ale paradoxně budeme moci vrátit staré Evropě svůj dluh. To když přijmeme hrstku těch, kteří doplavou k našim hranicím. 

Tak co? Třímáš lístek slibující lákavou plavbu a na palubě hlasitě hraje hudba. Jak ses rozhodnul, ovčane?

 

     Zde by se slušelo pomalu skončit, já si však dovolím malou odbočku. Existují státy (a politici), co mají svou hrdost. Třeba takové Srbsko ústy svého prezidenta říká: ...pokud EU bude trvat na tom, abychom uznali Kosovo, pak to znamená, že si nás nepřeje vidět ve svých řadách. a na vysvětlenou dodává: ...na takovou podmínku by nepřistoupil žádný národ. Na to mohou přistoupit jen otroci. Četli jste pozorně? Kladení podmínky uznání jednoho jediného státu je pro něj důvodem proč nevstoupit.

Ještě ale zpět k uprchlíkům: Ani Maďarsko (v anglickém překladu) nebere přijetí uprchlíků na lehkou váhu a očekávám, že se v případě nesouhlasu většiny nezlomí v pase. Bohužel existují i politici, co již jsou předzlomeni proto, že mají nataženou ruku nebo zaraženou hlavu. Měli bychom našim politikům nahlas říct, že chceme vystoupit. Raději se budu cítit jako součást národa, který dokázal říci své NE než jako otrok. Děkuji za pozornost.

Autor: Teodor Johan | neděle 31.5.2015 6:00 | karma článku: 27,68 | přečteno: 535x
  • Další články autora

Teodor Johan

grafické vyjádření vlivu čtenosti na karmu, zohledňující počet hodnotících a nehodnotících

pro ty, kteří se snaží své písemné projevy realizovat formou blogu, je zpětná vazba defacto dvojí: čtenost a karma. dalo by se namítnout, že k nim patří rovněž i diskuze, nicméně proti této námitce si dovoluji vznést výhrady.

3.7.2017 v 0:50 | Karma: 13,47 | Přečteno: 264x | Diskuse| Ostatní

Teodor Johan

Pozor! Velká prázdninová soutěž právě začíná!

Ve spolupráci s neziskovou organizací Všude dobře, v Evropě nejlépe vypissujeme velkou celoprázdninovou soutěž o hovnotné ceny. Zapojte se i vy! Napětí při hře a odměna na jejím konci stojí za tu trochu vašeho úsilí!

2.7.2017 v 20:00 | Karma: 8,99 | Přečteno: 128x | Diskuse| Společnost

Teodor Johan

Malá poznámka k velkému útoku

"Prosím Vás, já jsem si ještě vzpomněla, že jsem se Vás nezeptala, jestli máte důkazy. Máte důkazy?" "Jistě." "A mohla bych je vidět?"

7.4.2017 v 10:40 | Karma: 43,53 | Přečteno: 2847x | Diskuse| Politika

Teodor Johan

Bacha, řádí nová epidemie!

Po hrozbě prasečí chřipky, ptačí chřipky a viru zika zahajuje vítězný pochod světem zbrusu nová epidemie. Zatím se o ní hovoří velmi neurčitě, dalo by se až říci, že se téměř tají, protože se o jejím šíření dohromady nic neví.

26.2.2017 v 17:30 | Karma: 30,72 | Přečteno: 1258x | Diskuse| Ostatní

Teodor Johan

Hranice solidárnosti

Co mne vedlo k sepsání tohoto článku? Za prvé jsem už nedokázal odolávat nutkání vyzkoušet si ten nový systém. Druhým důvodem pak byl jeden neotřelý názor na financování služby, který zůstal více jak 24 hodin zdejšími blogery zcela nepovšimnut...

7.3.2015 v 0:30 | Karma: 29,36 | Přečteno: 804x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  18:11

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 732x
Možná časem bloger

Seznam rubrik