Píše se rok 2137

Zemi vládne dokonalý mír řízený dokonalou disciplínou a konzumní úměrností. Průměrný věk obyvatel Evrosie vzrostl na 115 let. Poprvé v historii obě pohlaví dosáhla stejných hodnot. K výbavě obyvatel starších 70 let patří domácí výroba kmenových buněk, které díky moderním urychlovačům, vyrábí během pouhého týdne potřebný biologický materiál v podobě nových kloubů nebo tělesných orgánů a svým majitelům tak zajišťují aktivní fyzickou i psychickou kondici.

 

K výbavě většiny domácností obývajících území bývalé Evropy patří již více než padesát let vozítka na raketový pohon a kapesní atomové elektrárny. Servis domácností zajišťují pomocníci v podobě hologramů, kteří své obyvatele vyučují novým jazykům či hře na astrální klavír. Je to již padesát let, co do lidských obydlí vstoupil strážce domácnosti v podobě hologramu s funkcí lékaře schopného indikovat i mírnou odchylku v tělesných funkcích.

Původně regulované genetické modifikace a klonování, staly se veřejně tolerovanými. Zpočátku veřejností obávaní „bezemočníci“, kteří představovali na začátku dvacátého-druhého století první milník ve vývoji levné pracovní síly, v silném konkurenčním boji obstáli a zajistili Evrosii první příčku ve světové produkci zejména zemědělských plodin nepřetržitě distribuovaných do nejvíce přelidněných oblastí světa.

Území bývalé České republiky se v uplynulém století stalo domovem nejrůznějších světových etnik, především Číňanů, kteří v důsledku nedostatku lokálních plodin vedoucích k hladomorům, začali ve třicátých letech jednadvacátého století masivně opouštět své vzdálené domovy, aby na území bývalé Evropy založili své první kolonie. Ze zaměstnanců čínských restaurací a tržnic se postupně vyprofilovali do pozic střední třídy, manažerů a později i vlivných podnikatelů  a zákonodárců.

Cena zemědělské půdy dosáhla v uplynulém století astronomických výšek. Z původně podhodnocené komodity, která se ještě v roce 2015 dala pořídit za tři koruny za m2, její cena vzrostla tisícinásobně až byla nuceně znárodněna ve prospěch společných zemědělských účelů. Lidé k pěstování brambor využívají i dříve opomíjené pozemky v blízkosti rušných cest a industriálních lokalit. To vše proto, aby nasytila 300 milionů obyvatel.

Kopec širokého rozhledu (bývalý Pražský Petřín) stal se ve třicátých letech jednadvacátého století domovem první mešity, která v bývalé metropoli vznikla. Původní odpor místních obyvatel byl zjemněn přílivem mohutných investic ze zemí jižní a jihovýchodní Asie. Původně ojedinělé dílo stalo se později jedním ze stovek, které postupně vznikaly na území celé bývalé České republiky i nově vzniklého Moravsko-Sichuanského království.

Pokračování příště....

(nebo raději vůbec)

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavla Temrová | úterý 28.1.2014 14:44 | karma článku: 14,59 | přečteno: 852x