Chraňme si vodu a hranice, už dnes mají cenu zlata

Vědci odhadují, že už okolo roku 2030 může být voda ve světě větším předmětem sporů než nerostné bohatství a energie. Jak pak bude vypadat příliv uprchlíků?  

Ekonomičtí uprchlíci a jejich neschopnost adaptovat se je pro Evropu obrovský úder. Itálie, Německo a další země se mění před očima, frustrace lidí narůstá. ZATÍM nás chlácholí pocit, že jsme pro ekonomické uprchlíky neatraktivní a jde to tak trochu mimo nás. Ale jak dlouho? Mnozí nomádi z Afriky se ani po dvou letech nenaučili nový jazyk a dokonce stále neumí ani psát, jsou a budou na sociálních dávkách, nemají důvod začít pracovat.

V Čechách tohle vůbec nepociťujeme, máme tady naše kauzy a kauzičky, nadáváme na Babiše nebo na komunisty, ve srovnání se západí Evropou, kteřá čelí vlně migrantům řešíme MALICHERNOSTI. Žijeme v krásné a zatím bezpečné zemi, slavíme Vánoce, jíme co chceme, máme svobodu v oblékání, náboženství, můžeme pouštět děti ven. Sice se moc na sebe nesmějeme a spousta lidí smrdí potem, protože se ani za třicet let nenaučili používat antiperspirant, ale jsme sami sobě neškodní.

Zatím jsou mladí Afričani hnáni chtíčem za lepším životem. Touha po lepším životě a strach o život je rozdíl. Migrace není hnána jenom válkou a frustrací z nejisté budoucnosti. Více a více lidí bude utíkat kvůli nedostatku vody. Když je půda vyprahlá, mrtvá a není schopna zajistit jim ani to nejnutnější, jak mají žít, co mají jíst, když si nemůžou nic vypěstovat, nakrmit zvířata, sebe.

Dotační programy na sběr dešťové vody jsou skvělé, bude to stačit, až začnou migrovat miliony lidí kvůli vodě?

Autor: Pavla Temrová | pondělí 7.5.2018 9:35 | karma článku: 6,83 | přečteno: 121x