- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A tak tu pro Vás mám recept, který zní (všechny skalní české pivaře pokorně prosím o milosrdenství a případně i o odvahu zkusit alespoň jednou spáchat svatokrádež):
Svařené pivo, v původním znění „piwo grzane“
Čas přípravy: 4 až 5 minut (jste-li alespoň tak šikovní jako já – což by opravdu neměl být problém – a máte-li všechno pěkně po ruce)
Potřebné ingredience pro 1 osobu:
- 1/2 litru piva (může být nevalné jakosti, takže ideální by tu byla nějaká polská značka...)
- vrchovatá lžíce medu
- troška hřebíčku
- špetka skořice (nepovinné)
Dále budete potřebovat:
- půllitr se silnými stěnami a nejlépe i s uchem
- mikrovlnku
A nyní konečně něco o tom, jak onen lahodný mok připravíte:
- do půllitru nalijete pivo, ochutíte medem, hřebíčkem a skořicí
- půllitr vložíte do již zmíněné mikrovlnky na 3 až 4 minuty (záleží na intenzitě vln)
- světíte-li advent, zažehnete mezitím příslušný počet svící na adventním věnci pro vyvolání mystické atmosféry, v opačném případě prostě netrpělivě čekáte
- vyjměte půllitr z mikrovlnky (má-li – ten půllitr – též již zmíněné ucho, máte větší šanci, že se Vám podaří nespálit se)
- obsah půllitru důkladně promícháte a případně vyjměte hřebíčky, aby Vám pak při pití nepřekážely – a netradiční svařák je na světě
- podáváme ihned, ještě teplé
Dobrou chuť – čili „smacznego“! ;-)
PS: Existuje i značně komplikovanější varianta vyžadující tření žloutků atd., ale tu nedoporučuji: jednou jsem ji zkusil, ale výsledek neodpovídal vynaložené námaze – zasvinil jsem půl kuchyně a finální produkt chutnal odporně.
Další články autora |
Boženy Němcové, Stochov, okres Kladno
4 999 000 Kč