Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak (také) vznikají pseudohumanisté…

Pseudohumanismus je jedním z největších nešvarů moderní doby. Alespoň tedy, co se vyspělých států týče. Ač pseudohumanista není člověk, který by prvoplánovaně chtěl škodit, důsledky jeho činů jsou mnohdy horší než důsledky činů rasistů. Mnozí lidé se pozastavují nad mozkovými pochody pseudohumanistů, nad nelogičností jejich jednání a nad tím, jak vlastně takový pseudohumanista může vzniknout.Samozřejmě žádný univerzální způsob neexistuje, ale pojďme si popsat jedenvelmi konkrétní případ.

Bylo nebylo, jednoho dne jsem v Mexiku poznal dvě holky z Česka, které jsem pak vídal téměř každý den po dobu několika týdnů. Jedna z nich byla docela hezká, nazvěme ji Lenka a druhá…no, řekněme nepěkná, tu nazveme Andrea.  A jelikož jsem tam nebyl sám, ale s několika dalšími kamarády , bavili jsme se mimo jiné na téma Lenka s Andreou a já zjistil, že ač je vkus individuální, všichni se v tomto případě shodnem. A jak šel čas, poznali jsme i několik místních a také se s něma stýkali. Zjistili jsme poměrně překvapivou věc. Mezi Mexičany byla Andrea považována za atraktivnější než Lenka. Mexičany bych rozdělil na dva typy. Jeden španělský - to je Mexičan, který vypadá jako Španěl respektive jako člověk z jižní části Evropy. Druhý indiánský – tento Mexičan vypadá jako Indián, je menšího vzrůstu a tomu se žádný Evropan nepodobá. No a právě u tohoto druhého typu vítězila Andrea. Andrea zpočátku tvrdila, že se jí takové typy nelíbí, ale postupně svůj názor měnila. Jednoho dne se objevil jeden takový „Indián” s překvapivě evropským jménem a ten se o Andreu začal zajímat. Nazvěme ho ale stylově mexicky Ernesto. No a proto, že Ernesto byl poměrně stydlivý mladík, což u Mexičanů není zrovna typické, tak jsem se já dohazovač do toho pustil a po několika dnech dal ty dva dohromady. A jak se na správného dohazovače sluší, ve správný okamžik jsem opustil scénu a tudíž už nevím, co bylo dál. Andrea trávila s Ernestem vice a vice času a zřejmě si to oba dostatečně užili. Proč o tom vlastně píšu? No výsledek toho všeho byl totiž ten, že Andrea zcela změnila názor na Mexičany. Dosud byl její názor víceméně neutrální, ale od té doby byli Mexičané ti nejlepší lidé na světě a všichni Češi by jim mohli závidět. A nejen sami Mexičané, ale celé Mexiko jako země je vlastně super a jediné negativum, které tato úžasná země má, je příliš dlouhá vzdálenost od ČR, jinak prostě nemá chybu. Nicméně Lenka nadšení Andrey nesdílí. Na otázku „jak bylo?” odpovídá s úsměvem “strašně”, aniž by si v reálu nějak vice stěžovala, nicméně jednou stačilo a příště se zase podívá někam jinam. To Andrea spřádá plány, jak se zase za rok do Mexika vrátí. Doma v ČR pak Andreu rodiče a kamarádi nepoznávají, ona pořád mele o Mexiku. Žádné negativní informace o Mexiku včetně statistiky vražd nedokázaly její idylickou představu narušit. Z návratu do Mexika ale nakonec sešlo, neboť Ernesta psaní s opačnou částí polokoule velmi rychle přestalo bavit a po několika měsících to došlo i Andreji. Přesto, že jsem ty dvě předtím neznal, bydlí prakticky “za rohem”, takže jsem ještě nějakou dobu po návratu do ČR měl o nich přehled, ale už dlouho se také nestýkáme. Předpokládám, že Andrea si nakonec našla nějakého Čecha a na Mexiko bude dál už jen v dobrém vzpomínat.

A jak souvisí Mexiko s pseudohumanisty? No, přímo nijak, ale stejně dobře jako v Mexiku, se mohl náš příběh odehrávat třeba v Egyptě  a dotyčný mohl být třeba Muslim. Ono totiž z mého okolí podobné případy znám. I různí vrazi mají své přítelkyně (a někdy jich není málo). Bude taková žena o tomto muži hovořit negativně? Budeme její názor brát jako směrodatný? Problém celé věci je ten, že Mexiko není takové  nebo onaké podle toho, zda tam potkáte nebo nepotkáte “životní lásku”. Mexiko je prostě nějaké. A pokud váš názor formují iracionální factory, pak je celý váš názor irelevantní. Je to stejné jako s náboženstvím. Nefungují pak žádná fakta, žádné argumenty. Stáváte se pak vlastně nespravedlivým člověkem. Pak se ale nedivte tomu, že vám vaše okolí nerozumí. Opravdu v tom není xenofobie, jen v tom zároveň není filie.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Peter Szendy | neděle 11.1.2015 15:45 | karma článku: 18,01 | přečteno: 855x
  • Další články autora

Peter Szendy

Řešení migrační krize je vlastně vcelku snadné

Byla jednou jedna krásná země, tropický ráj. Se vším co k tomu patří. Palmovými lesy, plážovými restauracemi s mořskými plody a koktejly, davy turistů a pobíhajícími opicemi - makaky.

16.7.2019 v 10:30 | Karma: 35,15 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Společnost

Peter Szendy

Obrovský pavouk!

Je teplá letní noc a v hospodě zůstávají jen poslední zbytky věrných. I Bedřich už je na odchodu, což je dobře, protože to vypadá, že by při delším pobytu některou z místností jistě ozdobil zvratky.

10.2.2018 v 11:11 | Karma: 13,18 | Přečteno: 498x | Diskuse| Ostatní

Peter Szendy

Nejsou všichni vlci stejní

Tak zase jednu o vlkovi...ale teď už je to jiný vlk než posledně. Ne, že by to nemohl být ten stejný, ale...to by bylo příliš smůly na jedno tvora, tak mu dáme pokoj.

14.10.2017 v 18:35 | Karma: 16,10 | Přečteno: 519x | Diskuse| Ostatní

Peter Szendy

7 pilířů pseudohumanismu - část druhá

Tak včera jsem zaplácl celý článek jen definicí pseudohumanismu, dnes můžu konečně pokračovat vlastním článkem...

23.9.2017 v 14:30 | Karma: 37,02 | Přečteno: 1117x | Společnost

Peter Szendy

7 pilířů pseudohumanismu - část první

Ano..7 pilířů pseudohumanismu – takto se měl článek jmenovat a o nich měl článek pojednávat...(ještě mám zadat alespoň 6 znaků, abych splnil podmínky perexu, ale méně, než kolik jich má následující věta, no to je skvělé)

22.9.2017 v 19:20 | Karma: 33,88 | Přečteno: 1030x | Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Kácíš? Pak sázej či plať. Novela zákona zpřísní podmínky kácení stromů

8. května 2024

Premium Pokuta až milion pro jednotlivce, až dvacet milionů pro firmu. Tedy desetkrát víc než nyní. Takové...

Padlého rudoarmějce oplakali u Rudolfina. Jenže ho zabili sami Sověti

8. května 2024

Seriál Je to snad nejslavnější fotografie z květnového osvobození Prahy a dlouho se věřilo, že Georgij...

Princezna z Kremlu. Touha po diamantech se stala Brežněvově dceři osudnou

8. května 2024

Premium Letos uplynulo 95 let od narození Galiny Leonidovny, dcery sovětského generálního tajemníka Leonida...

U Strakonic se srazilo šest aut. Silnici na Písek zavřeli, zasahoval i vrtulník

7. května 2024  17:49,  aktualizováno  23:02

Na silnici I/4 u Strakonic se stala hromadná nehoda. Podle informací hasičů se srazilo šest aut,...

  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1540x
Mým cílem je život zvládnout poctivou cestou, i když to bude složitější a nedostanu se tam, kde bych mohl být, kdybych šel přes "mrtvoly". Jsem realista, snažím se být spravedlivý a jsem bojovník za povinnosti Romů. JE SUIS ATHÉE!

Seznam rubrik