Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Optimální distance

„Chci být teď sám,“ to je věta, kterou bysme rády slyšely, když na nás právě teď nemáte náladu a chováte se divně a my nevíme proč. I když je řešení tak snadné, proč Vás stojí tolik úsilí vyjádřit slovy to, co se Vám právě odehrává v hlavě?

„Uvídíme se v sobotu v 18:00,“ je ta druhá po které toužím už asi půl roku. Ale jakmile se něco týká budoucnosti delší než půl hodiny dopředu, tak jsme narazili na nepřekonatelný problém. Velice zajímavá věc a mě zatím nepochopitelná je, že když chlap, který je sám, tak je mu smutno. Furt by řval někomu na rameni, že nikoho nemá a dělal ze sebe chudáčka, který musí sedět doma a koukat na televizi. Jeho jediné hobby jsou maximálně tak sex, cigarety a alkohol. No. Možná ještě porno.

Pokud s Vámi začne chodit, tak se situace rapidně změní. Rád by byl sám. Je to proto, že má rád volnost a vy ho omezujete. Jak Vám řval na rameni a jak mu bylo, když se nudil, nikoho neměl a nevěděl, co dělat, už je najednou zapomenuto a Vás má podle všeho právě proto, aby si tu samotu užíval. Ze všech sil Vás od sebe odstrkuje a vy se cítíte jako pes, kterému právě ukradli boudu a ouha, ono venku zrovna prší.

Když chce být sám, to je ta lepší varianta, potom je tu ještě to, že chce být s kýmkoliv jiným, jenom ne s Vámi a vysvětluje to velmi logicky tím, že se na Vás chce těšit. Může se těšit, ale ono se ještě může stát, že už nebude na koho. Většina dam na to nemá nervy ztrácet čas s chlapem, kterému nestojí ani za to, aby jim zavolal a nebo napsal. Totiž tím, že volá a píše si otvírá ženino srdce a tím, že se snaží být vzácný ho uzavírá a efekt je opačný. Vede to k tomu, že brzy nebude mít být komu vzácný. Potom může být sám, ale už bez toho pocitu volnosti, který velice rychle vystřídá smutek, že je chudáček tak sám a nikdo ho nechce a nemá rád. Pobrekávat ale už může jít o dům dál, protože i když ona po něm touží, možná ještě o trošku víc, by ho nejradši zarazila do země.

Je to začarovaný kruh. On chce volnost, takže je jasné, že nebude volat a psát podle ženiných představ, protože tím se zvyšuje intimita a tu on nechce. Jak souvisí intimita s volností? Nijak. Je to její pravý opak. Pán chce být sám. Když je úplně sám, je zle, když má na krku nějakou čekanku, se kterou může mávat, jak se mu zlíbí, protože ona počká, tak se může cítit zase jako macho a to, že je bez ní si může náležitě užít.

Vztah bez toho, abyste se o toho druhého zajímali a plánovali si společně strávený čas není vztah, ale snaha jednoho s druhým manipulovat, protože ten jeden očekává, že se tomu druhému na poslední chvíli přizpůsobí. Mnohé zamilované dvojice to na začátku neřeší. Neřeší nic, protože on nebo ona má tak krásné modré oči a kdo ví co ještě. Ale co z očí, když si vychováváte spratka, se kterým si za pár měsíců neporadíte? To někteří neřeší, protože někteří si nejsou schopní naplánovat, co si koupí k večeři, když je teprve ráno a řeší snídani a i oběd je táááák daleko.

Je jasné, že pánové si teď myslí, že jsem vedle, jak ta jedle. Je to proto, že domnívat se, že chlapi a ženské si jednoho dne budou rozumět, je zbytečné. Největší problém ve vztazích je komunikace a emoce. Za přítomnosti emocí, je každá komunikace ztížená a se zraněným egem se těžko jedná logicky. Dalo by se říct, že všechny hádky, které jsou ve vztazích, jsou nelogické a vyvolané maličkostmi. Následkem toho jsou poháry, které se naplňují a přetékají a potřeby blízkosti a vzdálenosti. Všechno na světě lze logicky vysvětlit, ale teorie se většinou od reality tak trochu liší a i když víme, co bysme měli, tak málokdy to uděláme, tak jak máme. I když si přečteme miliony knih o vztazích a víme, co dělají špatně ostatní, sami se v tom potácíme a ztrácíme. Být venku, když jsme uvnitř, nejde. Nejde být zainteresovaný zevnitř a snažit se řešit problém zvenčí a jinak než zvenčí se problém vyřešit nedá. Odstup je potřeba.

Řešení je nic neřešit a nebo nic neřešit a jenom milovat, pokud nám ten druhý stojí za to. Láska přece hory přenáši a pokud při tom přenášení spadneme do moře, tak to nebyla láska, která za to stála. A nebo si jenom ten někdo, kdo se nás přes to moře snažil přenést vylámal zuby?

Autor: Bohdana Synovcová | sobota 23.4.2011 16:35 | karma článku: 6,23 | přečteno: 1099x
  • Další články autora

Bohdana Synovcová

Dvě otázky

“Už seš dost velkej,” ráda bych Ti řekla, ale nemůžu. Nezní to tak, jak bych chtěla, ale to je holt život.

31.10.2017 v 16:10 | Karma: 7,86 | Přečteno: 493x | Ostatní

Bohdana Synovcová

V pohodě? Rozhodně ne!

Dnes jsem si uvařila pelyňkový čaj. Chutná trochu hořce. Ale je to jako se životem. Ten, když pijete po doušcích,

22.1.2017 v 18:32 | Karma: 15,49 | Přečteno: 2976x | Diskuse| Ona

Bohdana Synovcová

Kuchat či nekuchat

Je to asi týden, když mi jeden týpek, říkejme mu kolegáček, i když se o žádného kolegu nejedná, poslal zprávu, že potřebuje poradit. Řekl mi, že dostal novou pracovní nabídku. Měl by jezdit náklaďákem za 2000 EUR čistého.

26.11.2016 v 1:51 | Karma: 11,97 | Přečteno: 839x | Osobní

Bohdana Synovcová

Nejlepší

Na nějaké ty medaile moc nejsem. Ale tento rok jsem si jejich předávání na Pražském hradě z pochopitelných důvodů nemohla nechat ujít.

29.10.2016 v 0:53 | Karma: 14,46 | Přečteno: 439x | Ostatní

Bohdana Synovcová

Byl jeden blbeček, byl jeden blb

Bláázen. Blááázen je to. A? Blááázen jsem já? Pamatujete si na mou druhou báseň v mém životě? Ta první zněla něco jako:

23.10.2016 v 16:36 | Karma: 7,23 | Přečteno: 603x | Miniblogy
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

ANALÝZA: Válečný kabinet se sype kvůli zájmům Netanjahua

20. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Po protestu ministra obrany se přidal i člen válečného kabinetu Benjamin Ganc. Chtějí od Netanjahua...

Rušte dětská lůžka, vybízí pojišťovna špitály. Ve hře jsou denní stacionáře

20. května 2024

Premium Pediatrů je málo, dětských oddělení moc a ne všechna využita. Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP)...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V Maďarsku havaroval na Dunaji motorový člun. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje

19. května 2024  14:38,  aktualizováno  20:42

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 94
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1016x
Učím se plavat.

Seznam rubrik