Dáte si mrogurt?

Mám nového přítele. Pět minut. Je z Polska. Řekl mi, že jsem hezká a zeptal se, jestli někoho mám. Když jsem řekla, že ne, tak prohlásil, že od teďka je můj přítel.

Nezmohla jsem se ani na to, abych protestovala. Na moje chabé blábolení mi řekl: „Proč ne?“ Celé to trvalo deset minut. Nechápu, jak si někdo nemůžu najít přítele. Je to přece tak snadné, že?

A to mi bylo dnes docela smutno. Ve středu jsem snědla jogurt, který jsem koupila levně v jednom supermarketu. Také byl z Polska. Špatně se mi udělalo až v pátek, když mi kolegyně v práci četla, že se v nějaké zmrzlině z Polska objevil přípravek na hubení vší. Moc dobře vím, že v tom jogurtu nic nebylo, jogurt přece není zmrzlina a to, že je něco levného, tak přece ještě neznamená, že tam někdo něco napančoval. Třeba si nemyslím, že místo mléka, tam bylo něco jiného. Tak schválně. Co by tam asi tak mohlo být jiného než mléko? Bylo to bílé, drželo to pohromadě a jako jogurt to i chutnalo.

Od 6 let jsem vegetariánka a kvůli tomu se i rozvádím. Na víc se mě neptejte, sama to nechápu. Vegetariánkou jsem se nestala dobrovolně a docela tím celý život trpím. Na obědy chodím do výborné vegetariánské restaurace ve Zlíně, do výborné vegetariánské restaurace! Sice tam také vaří maso, co není maso, ale to nejím, protože to, co chutná nebo vypadá jako maso a to, co by mělo být maso a někdy opravdu maso je, tak to nejím. Jím jenom to, co je zelenina a to, co vypadá jako zelenina. I v této restauraci mají nějaký velice výborný bílý dezert, který mi moc chutná a když se mě někdo zeptá z čeho to je, tak prohlásím, že raději nepátrám (mléko a vajíčka tady nepoužívají vůbec – z čeho vaří je mi samo o sobě záhadou – ale je to moc dobré). Tento dezert není tedy ani levný ani z mléka, je bílý a občas v něm plave i nějaká ta jahoda či čokoláda. Restaurace je to sice vegetariánská, ale moc zdravě tam nevaří. Jídlo je tam chutné, ale co do něho přimíchali, aby to vypadalo jako normální jídlo a chutnalo to tak náramně dobře zároveň, opravdu nevím. Také nemusím vědět všechno. Když se mi v polévce neokoupala mrtvola a neplave tam brouk, tak bez starostí spolykám všechno.

Už musím končit, protože na mě čeká můj nový přítel. Tak mě ale napadá, jestli ten můj nový přítel nebude stejně falešný jako ten jogurt.

Autor: Bohdana Synovcová | neděle 3.6.2012 21:39 | karma článku: 9,88 | přečteno: 1571x
  • Další články autora

Bohdana Synovcová

Dvě otázky

31.10.2017 v 16:10 | Karma: 7,86

Bohdana Synovcová

V pohodě? Rozhodně ne!

22.1.2017 v 18:32 | Karma: 15,49

Bohdana Synovcová

Kuchat či nekuchat

26.11.2016 v 1:51 | Karma: 11,97

Bohdana Synovcová

Nejlepší

29.10.2016 v 0:53 | Karma: 14,46