Přátelé

Naprosto geniální seriál - sitcom, který mě dostal zejména svým humorem, spontánností, otevřeností a opravdovostí. Proč?

Ach můj bože!

Dle mého mínění prostě nemá chybu - vše působí tak přirozeně, ve scénáři je výborně zachyceno tolik běžných situací ze života, přičemž pěkně natvrdo, přitom i jemně, místy dokonce dojemně, ale hlavně - s nadsázkou a humorem. Písnička „I'll Be There for You“ krásně zdobí úvod každého dílu a o hereckých výkonech ani nemluv(n)ě! Nebo radši jo.

Šest hlavních hrdinů ztvárňuje šestice sympatických herců a musím říci, že výběr obsazení byl prostě famózní. K hlavním hrdinům - jedná se o zcela odlišné charaktery, o úplně rozdílné světy, avšak přesto je pevně spojuje cosi. Co? Přeci přátelství. A tady už jsou jména přátel a herců:

Jennifer Aniston jako Rachel Greenová, Courteney Cox jako Monica Gellerová, Lisa Kudrow jako Phoebe Buffayová, Matt LeBlanc jako Joey Tribbiani, Matthew Perry jako Chandler Bing a David Schwimmer jako Ross Geller.

Každá postava je něčím charakteristická a zároveň kouzelná - alespoň pro mě. V seriálu je vyobrazeno mnoho lidských vlastností, nespočet lidských hodnot, snů, cílů, i pomocí gest snadněji poznáme určité jednání a chování.

Během zhruba dvacetiminutového seriálu si kolikrát říkám "jo, tak to je" nebo "to jsem celá já". Není vůbec těžké vidět sám sebe v dané pozici, situaci. A v mém případě je dost obvyklé, že se vžívám do role jednoho z přátel a prožívám s ním vše, co se děje. Je to jednoduché, poněvadž tenhle sitcom zkrátka umí vtáhnout do dějství - někdy naprosto chápu jednání hlavních aktérů, jindy s nimi soucítím a často se řehtám povedeným vtípkům a i když vypnu televizi, přihlouplý úsměv mi na tváři zůstává ještě dlouhou dobu.

A víte co? Je to závislost! Podívám se na jeden díl a říkám si, že se mrknu ještě na další. Zase konec. Já ale chci vědět, jak to bude pokračovat, a proto pouštím další díl. Cože? Konec? Přísahám - fakt poslední. A tímto způsobem rychle dokoukáte celou jednu sérii. Naštěstí je jich deset!

Přátelé. Relax, zábava, odreagování se, humor.... Přátelé mě nikdy neomrzí, byť některé díly znám téměř nazpaměť. Přátelství mě nikdy neomrzí, byť některé díly ještě neznám.

 

 

Autor: Kateřina SvobodováKateřina | čtvrtek 15.8.2013 13:14 | karma článku: 12,51 | přečteno: 781x
  • Další články autora

Kateřina SvobodováKateřina

Platonická

7.1.2015 v 19:30 | Karma: 4,59

Kateřina SvobodováKateřina

Jaký byl Ježíšek

26.12.2014 v 19:00 | Karma: 8,04

Kateřina SvobodováKateřina

O Vánocích

21.12.2014 v 8:00 | Karma: 3,64

Kateřina SvobodováKateřina

Okno

11.12.2014 v 22:55 | Karma: 4,37