O korzování

Předposlední večer dovolené. Je krásný večer. Ostatně celý den byl krásný. A nejen počasím.

Ono lidem to Slunko prostě svědčí. A aby ne! Vše je pak mnohem lépe vidět a spousta věcí taky vypadá daleko světleji. I já sama jsem na sluneční pohon.

Dnešní odpoledne jsem trávila s Rolničkou (dvojčetem), protože jsem chtěla být sama i s někým zároveň. Totiž - s Rolničkou mohu povídat naprosto o čemkoliv a vím, že se nikdy neurazí (nebo jenom na chvilku a jaksi symbolicky), nikdy se na mě nenaštve a vždycky mě pochopí. A když prostě potřebujeme ticho a klid, tak společně dokážeme vytvořit nádhernou atmosféru, jež ideálně splňuje požadavek ticha a klidu. Není dusno, ani žádná euforie. Prostě mlčíme, avšak srdce jakoby mluví, a moc si to užíváme. Člověk občas potřebuje chvilku pro sebe a pro srovnání si svých myšlenek, které čas od času volně v hlavě plavou.

Na Lipně je vše, co si člověk může přát pro odpočinek. Čistý vzduch, voda, příroda, voňávé lesy a Slunce nad hlavou. Tady jsem zase jednou dokázala opravdu vypnout a hned je mi lépe. Cítím se svá a uvolněná.

K večeru jsem si sama ještě na moment poseděla na kameni u jezera. Nohama jsem se šplouchala ve vodě a bylo mi příjemně. Vím, že někdy přemýšlím o zbytečnostech, o absurditách, dokonce, já blbec, všecko vidím dost pesimisticky, jenomže to je asi ten duševní neklid, který naštěstí vyprchává stejně rychle, jako přichází. Pak jsou tu doslova pitomosti, které tíží mou mysl, ale zřejmě i ty mají mít své místo na světě. Potom? Pocit vyrovnanosti, vyrovnání a štěstí. Netřeba si pořád hrát na šťastlivce, neboť štěstí je chvíle okamžiku, avšak to štěstí je často schované i v maličkostech, což už jsem pochopila, a tak vím, že není těžké jej najít a prostě jít za ním, když nechce přijít samo od sebe. Koneckonců - co je v životě samo od sebe? Vždyť vše má svůj původ a příčinu.

A korzování? Baví mě se procházet. Ruce strčím do kapes, zhluboka dýchám, snažím se na nic nemyslet a pouze pozoruju lidi. A přece je tu krásně! K tomu hraje jazzová hudba z místního podniku a Slunce pomalu zapadá.

Autor: Kateřina SvobodováKateřina | pátek 16.8.2013 23:35 | karma článku: 6,67 | přečteno: 356x
  • Další články autora

Kateřina SvobodováKateřina

Platonická

7.1.2015 v 19:30 | Karma: 4,59

Kateřina SvobodováKateřina

Jaký byl Ježíšek

26.12.2014 v 19:00 | Karma: 8,04

Kateřina SvobodováKateřina

O Vánocích

21.12.2014 v 8:00 | Karma: 3,64

Kateřina SvobodováKateřina

Okno

11.12.2014 v 22:55 | Karma: 4,37