- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Od rýže mě nakonec odradil drobný detail-prodává se v minimálně desetikilovém pytli-a to bych na zádech opravdu táhnou nechtěla. I když tak dobrou rýži jako v Japonsku jsem ještě jinde nejedla.
Vybrat si restauraci je někdy nad lidské síly, skoro každá se specializuje na jiný typ jídla, někde se můžete cpát jen nudlemi, jinde třeba výhradně řízky. Mimochodem-prachobyčejný obalovaný vepřový řízek byl pro mě šok-a pro japonské kamarády taky! Předložili mi ho jako místní specialitu-a nemohli uvěřit, že se jedná o typické české jídlo! Pravda-podávají ho tady pro nás netradičně-nakrájený na kousky s miskou rýže, ale je to on! Rýže je mimochodem součástí každého jídla-dávejte si pozor abyste do ní nezapíchli své hůlky-tak se rýže servíruje mrtvým! Japonci mají příjemný zvyk-před každým jídlem vám v restauraci podají navlhčené ručníky nebo ubrousky-většinou teplé. To mi doma vážně chybí!
Úžsné jsou restaurace, kde si jídlo připravujete sami, buď na horké plotýnce nebo na grilu-anebo v horkém vývaru (mimochodem, tohle jídlo má půvabný název šabu-šabu). Pokud budete při návštěvě Japonska při penězích, doporučuji kaiseki-tradiční slavnostní jídlo-čekají vás desítky minichodů servírované v překrásném nádobí z porcelánu, dřeva i listů.
O japonském jídle se dá mluvit dlouho, ale bez ochutnávky to není ono. Snad se mi podaří probudit vaše chuťové buňky alespoň fotkami.
Japonské jídlo musí v první řadě vypadat nádherně!
Někdy se skoro bojíte narušit jídlem dokonalou kompozici! :-)
Typický rámenshop-bar, ve kterém se vaří nepřekonatelná nudlová polévka. Jak je v Japonsku zvykem, je vidět do kuchyně pod pokličku kuchařů
Mé milované grilované hotate-mušle sv.Jakuba! Ještě lepší jsou syrové, ale o tom až příště..
Další z mých oblíbených obědů-grilovaná sépie...
Takový chutný rybí vývar....:-)
A další polévka-dostanete vývar a do něj na co si ukážete-zeleninu, tofu, kousek masa....v zimě parádní vynález!
Restaurace lákají na umělohmotné jídlo za výlohou. Vypadá jako živé a uvnitř dostanete přesnou kopii!
V restaruaci ovšem někdy narazíte na hodně podivná jídla...
Po delším pobytu v Zemi vycházejícího slunce ale občas uletíte i při domácím kuchtění (mušle byla výhrou v tombole-a domácí mi ji velmi záviděli!)
Typickým jídlem je tempura-tedy zelenina obalená v lehkém těstíčku. Ale obalují se i jiné věci....
Kulinářská návštěva Čínské čtvrti v Jokohamě...
Ještě chvíle přemýšlení a všechna jídla hravě zvládnu! ;-)
P.S.O sushi až někdy příště-tahle dobrůtka si zaslouží vlastní kapitolu!
Další články autora |
Havlíčkova, Klimkovice, okres Ostrava-město
3 990 000 Kč