Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Migrační krize 2015 a rómská krize 2009

Tak nám ředitel Unicefu srozumitelně vysvětlil,co a jak bychom měli vracet v případě postoje k migrantům.„My to moc nechápeme. Jsme z toho trochu zmatení, protože dějiny těchto zemí ukazují, že by teď měly něco vracet,“ prohlásil.

Víte zásadní problém komunikace vidím v tom,že pokud se k migrační krizi budeme vyjadřovat metodou citového vydírání,pak jako občan ČR můžu argumentovat tím,že západní země nám Čechům také mají co vracet za Mnichovskou dohodu,vznik protektorátu a - vzhledem ke vzniklým škodám - mnohonásobně více,než naši emigranti z let 48 a 68 dohromady!Vnější schengenský stát Itálie má hodně co vracet EU(tedy i nám)za to,že lhostejně nechali sicilskou mafii,aby si z uprchlíků udělali výnosný byznys čerpání dotací.Jakoupak má adekvátní odpověď Cornelius Williams a podobní euforičtí vítači na fakt,že s uprchlíky doslova kšeftovali jako s dobytkem(1 uprchlík=1 euro). Kancléřka Merkelová má hodně co vracet všem zástupcům 28(pokud se dá ještě počítat VB),za prohlášení,které nekonzultovala se všemi zástupci (minimálně V4).Argument,že se jedná o prosté plnění dublinských a jiných dohod je absurdní,protože to prohlášení bylo směřováno na kontinent s nejnižší mírou IQ a nejvyšší mírou neschopnosti číst a psát - tudíž oni si to vyložili jako marketingový akt pozvání a my si to můžeme vyložit jako levné shánění politických bodů. Otázka je,jestli jsme schopni udělat tlustou čáru za minulostí a řešit problém,který je aktuální a hlavně konstruktivně.

Je to jen můj xenofobní osobní pohled,ale nevidím problém migrační krize v migrantech. Vidím ho v lidech,kteří úmyslně zahodí doklady a spálí si bříška prstů,aby je nikdo neidentifikoval.Z mého pohledu s takovými lidmi je konečně čas přestat se mazlit a jasně a srozumitelně říct: "nazdar". Musel bych být naprosto nesoudný a retardovaný,abych si takového člověka,kvůli nějaké reciprocitě z minulosti, pustil do bytu,ulice,města,státu a vystavil tak riziku své děti.Ačkoli chápu,že v uprchlické vlně se mohou vyskytovat i skuteční uprchlíci před válkou a násilím(ano můžou),tak lidi - kteří se vědomě nechtějí nechat identifikovat - mezi ně určitě nebudu počítat!Také nebudu počítat s lidmi,kteří v hostitelské zemi vědomě porušují zákony a ohýbají je ve svůj prospěch! S takovými opravdu diskuzi vést nehodlám a jestli v Řecku čekají skuteční uprchlíci,nechť za svoji současnou situaci poděkují svým krajanům,nikoli Evropanům,kteří jen po právu zavádí obranná opatření! Zde by měli všichni ti,kteří argumentují našimi emigranty z let 48 a 68,projevit aspoň trochu soudnosti a objektivně napsat, kolik z nich plní zahraniční věznice za násilné trestné činy.

Z mého dalšího xenofobního pohledu se současná migrační krize velice hodně podobá masové emigraci našich spoluobčanů do VB a Kanady v roce 2009 a zavedení víz v Kanadě pro občany ČR,jako reakce na nastalou situaci,ale nikdo se neodvážil nařknout kanadský národ z xenofobie,fašismu a hnědnutí(zde by se spíš jednalo o nejapný vtip!),že ano soudružko Jaro Rank?   http://www.romove.cz/cz/clanek/22588/limit

Můžeme jen spekulovat,jak by se svět zachoval,kdyby jich nebylo pár tisíc, ale pár set tisíc nota bene pár miliónů a z několika států současně!Pro státy jako Maroko, Alžír,Tunis(na seznamu bezpečných zemí EU)je tato početná skupina také měřena podobnou optikou jako u nás rómové a jsou jenom rádi,že emigrují z jejich země(tak jako u nás).Bohužel musím konstatovat,že ta globální optika nijak nerozlišuje mezi slušným a neslušným migrantem,stejně jako mezi slušným a neslušným rómem. Podobnost s rokem 2009 je čistě náhodná a my Češi jsme nijak mediálně neperzekuovali Kanadu za jejich opatření.Věřím ale tomu,že kdyby Velká Británie nebyla v roce 2009 členem EU,tak by se rychle přizpůsobili také,ale to je jen moje osobní nepokrytecká poznámka. 

V případě Brexitu jsem pro reformu EU,než výstup(tedy pokud se členem nestane Turecko!).Ten důvod je proto,že jsem zvyklý věci nekonzumně opravovat,než vyhazovat a EU není rozbitá pračka,kterou lze jednoduše vyhodit.Souhlasím,že existují neopravitelné věci,ale nemá cenu předjímat výsledek,když ještě žádná reforma neproběhla.Výše zmíněné pápá hned v hotspotu v Řecku,nebo ještě lépe v Turecku všem,kteří se vědomě nechtějí nechat identifikovat spálenými prsty a zahozenými doklady je jeden z mnoha nápadů,jak zlepšit tuto byrokratickou organizaci a přijde mi to levnější a humálnější,než tahat neidentifikovatelné osoby z moře.Jako další nápad reformy bych uvítal vyloučit z eurozóny stát,který prokazatelně falšoval statistiky. Já si nedovedu představit absurdnější situaci jako tu,že v tuzemské bance půjdu zažádat o půjčku s falešnými doklady a potvrzením o výši příjmu a oni mi ji nejenže dají,ale když přiznám,že nemám na zaplacení,tak mi na úkor všech klientů banky umáznou část dluhu! To si myslím,že jsou zásadní důvody pro pomalý rozpad EU!

Autor: Michal Svoboda | úterý 5.7.2016 19:00 | karma článku: 39,55 | přečteno: 1900x
  • Další články autora

Michal Svoboda

Je Pavla Svrčinová vhodná kandidátka na hlavní hygieničku?

Osobně si myslím, že vhodný kandidát by měl - mimo odborných znalostí - také mít přehled v té nezměrné džungli informací a v případě prokazatelné chyby dostatečnou sebereflexi, která aspoň trochu uklidní veřejnost.

5.3.2021 v 7:42 | Karma: 21,26 | Přečteno: 717x | Diskuse| Společnost

Michal Svoboda

Plošné testování ve firmách. Právo zaměstnavatele

Může zaměstnavatel nařídit test? Může zaměstnanec odmítnout? Do dnešního dne to byly dost podstatné otázky.

3.3.2021 v 7:52 | Karma: 8,58 | Přečteno: 469x | Diskuse| Společnost

Michal Svoboda

Jaká je tedy pravda s kolabujícím zdravotnictvím?

To je přece ten hlavní argument vlády a podporovatelů opatření. Hlavně zdravotníků, kteří doslova padají na hubu.

12.2.2021 v 9:12 | Karma: 27,35 | Přečteno: 1266x | Diskuse| Společnost

Michal Svoboda

Jaká by měla být forma zvýhodnění pro očkované?

Tak povolení vstupu do podniků s očkovacím pasem už bylo vyvráceno. Jakékoli snahy by narazily u ústavního soudu. A pokud nějaký poslanec nepřijde s návrhem na novelu vyhlášky 537/2006 Sb., tak se nikdo nemusí bát.

14.1.2021 v 8:40 | Karma: 7,91 | Přečteno: 558x | Diskuse| Společnost

Michal Svoboda

Svědci covidovi a chřipčičkáři.

Tak si říkám jaký je rozdíl mezi svědky covidovými a disidenty covidovými? Dva tábory. Jeden nadává kvůli zlehčování a nezodpovědnosti, druhý kvůli přehnané hysterii.

13.1.2021 v 10:25 | Karma: 20,82 | Přečteno: 913x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Česko si letos během oslav prvního máje připomene i dvacet let v EU

1. května 2024

Sledujeme online Začínají každoroční oslavy prvního máje. V Praze pořádají tradiční setkání strany hnutí a spolky,...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem zlý,drzý,arogantní,hloupý,sebestředný,egoistický prostě jsem odrazem svých kritiků!
Jsem zastánce metody "cukru" pro lidi,kteří se zaslouží a "biče" pro lidi,kteří si koledují.

Seznam rubrik