Postavili si dům na stáří: bezbariérový, pohodlný a levný na provoz

Úvaha k článku:                                                   -                                     -                                                 - Autor: Daniela Rígrová, Můj dům --- Dnes vyšel tento článek v záložce Stavba na stránce Bydlení iDnes.cz včetně technických údajů stavby.Protože je to počin zajímavý i pro veřejnost, ráda bych na něj upozornila a přidala k němu svoji úvahu.  Podívejte se na uvedený odkaz..  Zdroj:http://bydleni.idnes.cz/rodinny-dum-pro-seniory-0wn-/stavba.aspx?c=A140111_235727_stavba_rez

 

Váš nápad dvou kostek na okraji města Brna, spojených vnitřní chodbou, se mi líbí. Vše je pro zmíněný účel (pro starší pár) vyhovující. Obyvatelé mají opravdu vše, co pro další život potřebují a nejsou zahlceni stovkami nepotřebných věcí, které by je od života v přítomnosti odpoutávaly. Ještě bych uzavřela nábytkovou stěnu v ložnici, aby žena nemusela tak často uklízet prach z povrchu polic.

Dispozice je vynikající. Vybavení je také vynikající. Vše je promyšleno do detailu. Jediné, čemu v domě nevěřím, je to šedivé šílenství na stěnách a podlahách. Miluji oranžové šílenství (teplá žlutá, oranžová, teplá hnědá, béžová) na stěnách interiéru. V domě si připadám jako v krtčí noře. (Nebo alespoň bílé stěny kdyby mohly být !).

Většina z nás si uvědomuje, co dokáže s cítěním člověka např. pastelová zelená, apod. Zkrátka nevěřím, že si tato rodina oblíbila šedivost interiéru.

Vše ostatní mě opravdu nadchlo. Kdybych si v budoucnu přála stavět, budete to vy, kdo získáte tuto zakázku. 

Podívejte se na uvedený odkaz..

 Zdroj:http://bydleni.idnes.cz/rodinny-dum-pro-seniory-0wn-/stavba.aspx?c=A140111_235727_stavba_rez

Autor: Jaroslava Švajcrová | úterý 14.1.2014 12:42 | karma článku: 13,19 | přečteno: 2090x